Reifer -ENNAKKO: Suomen Cupin karsintalohko päättyy huomenna JIPPO -otteluun


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: ke 3.3. klo 18.30 Suomen Cup Ykkösen karsintalohko A: MP-JIPPO Urpola

Suomen Cupin karsintalohko A päättyy MP:n osalta huomenna, kun koronakaranteenin takia siirretty päätöskierroksen ottelu JIPPO:a vastaan pelataan Urpolassa. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat harjoitusottelun merkeissä tammikuussa Joensuussa, missä JIPPO oli parempi maalein 2-0. Virallisissa peleissä joukkueet ovat edellisen kerran kohdanneet Kakkosen A-lohkossa kaudella 2019.

JIPPO nousi suvereenin viime kauden päätteeksi taas Ykköseen. Edellisen kerran joensuulaiset ovat olleet maan toiseksi korkeimmalla tasolla vuonna 2014. Joensuulaisten kauden 2020 hyvä runko jatkaa myös kuluvalla kaudella ja uusina pelaajina tällä hetkellä joukkueessa ovat puolustaja Jens Harju, maalivahti Aleksi Honka-Hallila sekä toppari Samuli Hölttä. Huomenna MP:llä on vastassa yhtenäinen ja hyvin puolustava joukkue, joten edessä on varmasti tiukka kamppailu. JIPPO:lla on kasassa kahden Cupin pelin jälkeen kolme pistettä: avausottelussa kaatui HJK Klubi 04 1-0 tiukan puolustuspelin jälkeen ja reilu kaksi viikkoa sitten Gnistan otti selvän 3-0 -voiton eli joensuulaiset pelaavat vielä jatkopaikasta toisin kuin kotijoukkue, jonka Cupin pelit tällä kaudella päättyvät varmuudella jo huomenna.

Suomen Cupin ottelut tasapelillä (Gnistan 2-2) ja tappiolla (HJK Klubi 04 0-3) aloittanut MP haluaa päätösottelusta saada hyvän tuloksen ja ennen kaikkea ehjän 90 -minuuttisen. Molemmissa aikaisemmissa otteluissa MP:llä on ollut omat hyvät hetkensä, mutta vastapainoksi taas heikkoja hetkiäkin on ollut aikalailla. Maalinteko on ollut haasteellista ja varsinkin edellisessä ottelussa HJK Klubi 04:n maalivahti Elmo Henriksson teki lukuisia loistotorjuntoja ja piti maalinsa puhtaana. MP on harjoitellut sunnuntaista lähtien, kun suurimman osan pelaajien karanteeni loppui lauantaina. Huomisesta kokoonpanosta on sivussa useampi pelaaja karanteenien, loukkaantumisten sekä armeijan takia.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan tasaisempia otteita.

– Kiva, että päästään pelaamaan kauden ensimmäinen ottelu Mikkelissä. Karanteeni on tuonut omat haasteensa otteluun valmistautumiseen, mutta mahtava homma, että päästään taas pelaamaan.

– Ehdottomasti lähdemme parantamaan pelaamistamme Klubi -pelistä. Puolustussuuntaan isoin ongelma siinä ottelussa oli puolustuslinjan peruuttelu ja siten luotiin vastustajalle iso tila pelata prässin ohi ja siitä haastaa meidän puolustusta nopeilla kuljetuksilla.

– Kahdessa aikaisemmassa Cupin pelissä olemme ajautuneet liian helposti oman boxin sisälle ja siihen yritetään löytää nyt rohkeutta puolustaa eteenpäin. Hyökkäyspelissä olemme luoneet maalipaikkoja, mutta emme onnistuneet maalinteossa, siinä on kehityskohde. Toinen parannettava asia on rohkeus pelata linjojen väliin hieman ahtaampiinkin paikkoihin.

– JIPPO on viime vuonna tottunut voittamaan ja itseluottamus on varmasti kohdillaan, vaikka he Gnistanille hävisivätkin. Vastaan tulee suoraviivainen joukkue, joka puolustaa erittäin tiivisti ja uhrautuvaisesti.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-JIPPO 2,30 – 3,60 – 2,55.

Ottelu pelataan koronarajoitusten takia ilman yleisöä, mutta sen voi katsoa Ruudusta. Median pitää ilmoittautua otteluun etukäteen (ohjeet täältä.)

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
4. Iiro Äijö
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
14. Veli-Matti Nuija
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)