Reifer -ENNAKKO: MP ja JIPPO kohtaavat huomenna Urpolassa


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: to 1.4. klo 18.30 MP-JIPPO Urpola

Huomenna kiirastorstaina MP jatkaa harjoitusotteluitaan, kun JIPPO Joensuusta saapuu vastustajaksi Urpolaan. Joukkueet kohtaavat jo kolmannen kerran tänä vuonna: tammikuussa JIPPO voitti Joensuussa 2-0(1-0) ja maaliskuun alussa MP murskasi joensuulaiset Urpolassa Suomen Cupin ottelussa 5-0(2-0). Edellinen ottelu oli hyvin erikoinen, sillä MP teki kolme maaleista rankkarista ja JIPPO sai kaksi punaista korttia. Koronavirusrajoitusten takia huominen ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta ottelu on nähtävillä selostettuna Meijän Mikkeli YouTube -kanavalla.

JIPPO nousi suvereenin viime kauden päätteeksi taas Ykköseen. Edellisen kerran joensuulaiset ovat olleet maan toiseksi korkeimmalla tasolla vuonna 2014. Joensuulaisten kauden 2020 hyvä runko jatkaa myös kuluvalla kaudella ja uusina pelaajina joukkueessa ovat puolustaja Jens Harju, KuPS -laina maalivahti Aleksi Honka-Hallila, toppari Samuli Hölttä sekä jenkkihyökkääjä Wilterlynd Inalien. Huomenna MP:llä on vastassa yhtenäinen ja hyvin puolustava joukkue, joten edessä on varmasti tiukka kamppailu. JIPPO on ollut viime harjoitusotteluissaan vakuuttava, sillä viime lauantaina Oulussa kaatui Veikkausliigaan noussut AC Oulu 0-4 -lukemin ja edellisellä viikolla Kakkosen PEPO 4-1.

MP:llä on alla kaksi voittoa, kun Kakkosen JJK ja FCV kaatuivat harjoitusotteluissa Urpolassa, mutta peli on vielä ollut kaikkea muuta kuin valmista. Ajoittain peleissä näkyi hyviäkin juttuja sekä niitä asioita, mitä harjoituksissa on käyty läpi. Huomenna on vastassa ihan eri tason joukkue kuin kahdessa edellisessä ottelussa, joten kotijoukkueelta vaaditaan selvää tason nostoa ja ennen kaikkea parempaa syöttöpeliä. Edellisessä ottelussa huolivuorossa olleet Aatu Manninen ja Antti Ulmanen ovat taas mukana, kuten Roope Kantolakin. Huomiseen kokoonpanoon on otettu mukaan 18 pelaajaa kuten virallisissakin otteluissa.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä huomenna omiltaan parempia otteita.

– Kahden ottelun putki Kakkosen joukkueita vastaan meni tuloksellisesti hyvin ja peleissä näkyi hyviä asioita, joita ollaan harjoiteltu. Hyökkäyspelissä erilaisia variaatioita löytyi sekä ylhäältä puolustaminen toimi hyvin. Parannettavaa jäi eritoten yksilötasolla sekä hyvän tekemisen tason pitäminen koko ottelun ajan. Siihen minä valmentajana reagoin voimakkaasti ja olin
pettynyt, että menimme vastustajien tasolle. Tämä on kuitenkin yksi pelaajakehityksen kannalta tärkein asia, että pelaaja saa itsestään parhaan irti joka päivä.

– Huomisessa JIPPO -pelissä pääsemme taas pelaamaan oman sarjan joukkuetta vastaan ja tulemme kokeilemaan muutamia erilaisia juttuja pelissä. Tavoite on kuitenkin valmistautua kesään ja saada vastauksia tiettyihin asioihin hyökätessä ja puolustustettaessa. Varmasti saamme hyvä pelin ennen pientä pääsiäislomaa.

Joensuulaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on nähtävissä selostettuna täällä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
4. Iiro Äijö
5. Oliver Kangaslahti
7. Antti-Ville Räisänen
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)