Reifer -RAPORTTI: MP karanteenista murskavoittoon


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

#28 Aatu Manninen laukoi ottelun hienoimman maalin, kun MP murskasi JIPPO:n Suomen Cupissa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

3.3.2020 Suomen Cup: MP – JIPPO 5 – 0(2-0)

Maalit:
32. Antti Ulmanen rp. 1-0
35. Aatu Manninen (Jonathan Dunyin) 2-0
51. Antti-Ville Räisänen rp. 3-0
60. Jonathan Dunyin rp. 4-0
73. Ulmanen 5-0

MP:n kokoonpano:
Otto Hautamo, Yassin Daoussi, Iiro Äijö,  Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Peetu Kerminen, Veli-Matti Nuija, Eero Ylönen, Topi Keskinen

Vaihdot:
74. Samson Ebuka <-> Eero Ylönen
74. Antti Ulmanen <-> Topi Keskinen
74. Aatu Manninen <-> Peetu Kerminen
81. Arjan Goljahanpoor <-> Veli-Matti Nuija

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Suomen Cup saatiin MP:n osalta tänään päätöksen, kun siirretty JIPPO -ottelu pelattiin Urpolassa. Ottelu oli aika yksipuolinen näytös, johon vaikutti vieraiden kaksi ulosajoa. MP päätti tämän kauden Cupin ottelut reiluun voittoon, kun JIPPO lähti kotimatkalle Pohjois-Karjalaan 5-0(2-0) -tappiolukemin.

MP joutui alkulämmittelyssä tekemään muutoksen jo ilmoitettuun kokoonpanoon, kun maalivahti Jonne Uronen sai jotain silmäänsä ja maalilla ottelun aloitti pikakomennuksen saanut Otto Hautamo. Ottelun alla satoi aika reippaasti lunta ja tämä toi myös omat haasteet pelaamiseen, kun kenttä oli liukas. Urpolan haasteellisiin olosuhteiseen tottunut kotijoukkue sai paremmin pelinsä käyntiin, mutta ensimmäisen vartin molemmat maalivahdit saivat olla suhteellisen rauhassa. MP hyökkäsi varsinkin oikeasta laidasta ja Yassin Daoussi aiheutti päänvaivaa joensuulaisten alakerralle, joka oli hätää kärsimässä liukkaan puolustajan kanssa. Pari kertaa oli avausmaalikin lähellä, mutta Daoussin kaukolaukaus meni yli ja maalin edessä kukaan ei ollut viimeistelemässä, kun Daoussi pelasi pallon maalille. Reilun puolen tunnin jälkeen MP:lle tuomittiin rankkari, kun Jere Juurinen tuli Samson Ebukan jaloille aivan rangaistusalueen nurkassa ja muutama minuutti aikaisemmin ensimmäisen varoituksen saanut Juurinen sai toisen varoituksen ja pääsi jo hyvissä ajoin lämpimään suihkuun. Tilanteesta tuomitun rankkarin Antti Ulmanen laukoi vuoren varmasti verkkoon ja MP siirtyi ansaitusti johtoon, 1-0. Muutama minuutti myöhemmin nähtiin illan komein osuma, kun Jonathan Dunyin katkaisi vieraiden kapteenin Pasi Topin avauksen ja pelasi pallon Aatu Manniselle, joka kääntyi, otti pari kosketusta palloon ja laukoi noin parista kymmenestä metristä takanurkkaan ohi voimattoman Aleksi Honka-Hallilan, 2-0. Tässä vaiheessa vieraiden leirissä alkoi jo näyttää siltä, että nyt on liian suuri vuori kiivettävänä ja tappiomieliala alkoi iskeä vierasjoukkueeseen. Kotijoukkueella oli vielä pari paikkaa lisätä johtoa, mutta tauon viettoon mentiin 2-0 -lukemissa.

Toinen jakso alkoi MP:n komennossa ja taas tultiin pääsääntöisesti oikeasta laidasta. Reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen pallo oli taas rangaistuspisteellä 11 metrissä, kun Sauli Kettusella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kaataa hyvään maalipaikkaan päässyt Antti-Ville Räisänen. Tällä kertaa Aleksi Honka-Hallila aavisti oikein, mutta Räisäsen rankkari oli sen verran tarkka, että pallo oli taas verkossa, 3-0. Ennen seuraavaa kotijoukkueen rankkaria vieraillakin oli paikka iskeä ottelun avausosuma, mutta Otto Hautamo torjui varmasti Samuli Höltän puskun. Urpolan pelikellossa ei vielä ollut tuntikaan täynnä, kun Jens Harju kaatoi käsillään Iiro Äijön ja seurauksena oli Harjulle ulosajo kahdella varoituksella sekä MP:lle illan kolmas rankkari. Tällä kertaa pallon kanssa 11 metriin asteli Jonathan Dunyin, joka laukoi rankkarin vuoren varmasti verkkoon ja peli oli nyt 4-0. Tämän jälkeen vieraiden eväät oli lopullisesti syöty ja kentän laidalla kovaa meteliä pitänyt vieraiden päävalmentaja Jussi Leppälahtikin lopulta hiljeni. MP kontrolloi palloa kahden miehen ylivoimalla täysin, mutta kovin into maalintekoon oli jo tyydytetty. Kertaalleen kotijoukkue kuitenkin vielä iski, kun Honka-Hallila ei saanut Aatu Mannisen keskitystä haltuun. Antti Ulmanen oli pallossa ensimmäisenä ja laukoi loppunumeroiksi tylyt 5-0. Näin päättyi sekä MP:n että JIPPO:n Cupin pelit ja molemmat saavat pelata vielä harjoitusotteluita ennen kuin Ykkönen alkaa puolentoista kuukauden päästä huhtikuun puolessa välissä.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tietenkin tyytyväinen suurinumeroiseen voittoon ja hyökkäyspeliin.

– Otteluun valmistautuminen ei kyllä ollut mikään paras mahdollinen, kun osa pelaajista pääsi vasta eilen harjoittelemaan ensimmäisen kerran karanteenin jälkeen, mutta kyllä pitää olla tyytyväinen, mitä tänään kentällä nähtiin.

– Kontrolloimme peliä alusta alkaen ja ennen ensimmäistä rankkariakin meillä oli muutama lähellä piti -tilanne.

– Oli ilahduttavaa, että pelissä nähtiin paljon harjoituksissa läpikäytyjä asioita. Peli oli lopullisesti selvä JIPPO:n toisen punaisen jälkeen.

– Oli hyvä, että saatiin onnistumisia hyökkäyspäässä ja nyt päästiin kunnolla harjoittelemaan hyökkäyspeliä ihan pelitilanteessa.

– Olihan tämä aika erikoinen peli, kun saatiin kolme rankkaria, jotka kaikki lauottiin JIPPO:n verkkoon eri miesten toimesta.

– Pelissä oli paljon positiivista ja tästä on hyvä jatkaa kohti tosipelejä!

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä, vieraiden näkemys ottelusta täältä sekä Ruudun kooste täältä.

Ennen Ykkösen tosipelien alkua MP pelaa vielä viisi harjoitusottelua, joista ensimmäinen on tuleva tiistaina Kuopiossa KuPS:ia vastaan. Muut harjoitusottelut pelataan sitten kotoisessa Urpolassa.