Reifer -RAPORTTI: MP:n peli parani, mutta JIPPO teki maalit


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja JIPPO kohtasivat taas reilun vuoden tauon jälkeen.

24.1.2021 Harjoitusottelu: JIPPO – MP  2 – 0(1-0)

Maalit:
36. Miro Turunen 1-0
79. Teemu Hallikainen 2-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Iiro Äijö (35. varoitus), Antti-Ville Räisänen, Ayoub Sadki, Nuutti Laaksonen, Killian Denoual, Samson Ebuka Obioha, Veka Pyyny, Jonathan Dunyin, Antti Ulmanen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Reetu Räsänen, Valdrin Azemi, Peetu Kerminen, Santeri Karjalainen, Topi Keskinen, Antti Voutilainen, Juuso Tarvainen

Vaihdot:
46. Jonne Uronen <-> Otto Hautamo
46. Ayoub Sadki <-> Juuso Tarvainen
46. Iiro Äijö <-> Reetu Räsänen
46. Veka Pyyny <-> Antti Voutilainen
63. Aatu Manninen <-> Valdrin Azemi
63. Antti Ulmanen <-> Topi Keskinen
81. Antti-Ville Räisänen <-> Santeri Karjalainen

Otteluraportti:
Harjoitusottelut jatkuivat tänään Joensuussa, missä Rantakylän liikuntahallissa MP:llä oli vastassa Ykköseen noussut JIPPO. Tasaisessa ottelussa kotijoukkue onnistui vähissä maalipaikoissaan ja voitti ottelun 2-0(1-0).

Heti ensimmäisellä peliminuutilla kotijoukkue meinasi iskeä avausmaalin, kun JIPPO hyökkäsi nopeasti vastaan MP:n avaushyökkäyksen jälkeen. Pallo kuitenkin saatiin pidettyä maaliviivan oikealla puolella vieraiden toimesta. Ottelu oli vauhdikasta pelaamista ja molemmat joukkueet puolustivat hyvin. Maalivahdit olivat aikalailla työttömiä, kun peli pyöri pääsääntöisesti keskialueella. Jonne Uronen vieraiden maalilla torjui kertaalleen Jere Hiltusen kaukolaukauksen, mutta Jirko Sorsa kotijoukkueen maalilla ei kunnon torjuntatöihin joutunut, kun Samson Ebuka Obioha laukoi niukasti takatolpasta ohi ja Aatu Manninen puski avopaikasta yli. 36. peliminuutilla JIPPO iski avausjakson ainoan maalin, kun MP puolusti huonosti sivuvaparin ja Miro Turunen liukui pallon maalin edestä verkkoon, 1-0. Tässä kotijoukkueen maalin johdossa mentiin tauon viettoon.

Tauolla päävalmentaja Juha Pasoja kävi kuvioita läpi.

MP suoritti tauolla neljä pelaajavaihtoa ja muutti peliryhmitystä. Tauon jälkeen ottelu etenikin vieraiden komennossa ja MP loi useamman maalipaikan. Tänään yritykset ei kuitenkaan osuneet maalipuiden väliin. Jonathan Dunyin laukoi yli, Samson puski yli ja Nuutti Laaksosen laukaus blokattiin hyvien hyökkäysten jälkeen. Ottelu oli hyvin vieraiden kontrollissa, mutta JIPPO osaa tunnetusti puolustaa hyvin ja esti vieraiden osumat hyvällä ja uhrautuvalla puolustuspelaamisella. Kotijoukkue ei saanut toisella puoliajalla luotua kuin yhdessä hyökkäyksessä pari kunnon maalipaikkaa, mutta tälläkin kertaa pallo oli MP:n verkossa. Tauolla MP:n maalille tullut Otto Hautamo torjui ensimmäisen laukauksen, mutta Teemu Hallikainen oli terävänä paluupallossa ja laukoi takanurkkaan, 2-0. MP yritti vielä viimeisen kympin hakea kavennusta ja yritystä riitti. Paras paikka oli Samsonilla, joka puski kulmapotkusta ohi. Ottelu päättyi kotijoukkue JIPPO:n kahden maalin voittoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja löysi tappiosta huolimatta omiensa pelaamisesta paljon hyvääkin.

– Tietysti vastus ei ollut mikään KuPS:n tasoinen ryhmä, mutta meidän oma pelaamisemme on tässä mennyt eteenpäin ja pelissä näkyi harjoituksissa läpikäytyjä asioita.

– Tänään jäi kuitenkin maalit tekemättä ja varsinkin ensimmäisessä maalissa puolustimme todella heikosti vapaapotkutilanteen.

– Tämä Joensuun reissu oli kaiken kaikkiaan tappiosta huolimatta positiivisen puolella ja testipelaajista saatiin uutta tietoa. Tästä on hyvä jatkaa!

Kahden viikon päästä lauantaina (6.2) alkaa sitten kauden 2021 kilpailulliset pelit, kun Suomen Cupin karsintalohkon ottelussa vieraissa vastaan tulee Gnistan. Sitä ennen hiotaan kuvioita harjoitusten merkeissä, testataan pelaajia ja neuvotellaan pelaajasopimuksista.