Reifer -ENNAKKO: Huomenna matkataan Kokkolaan


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: la 7.8. klo 17.00 Ykkönen: KPV-MP Kokkolan Keskuskenttä

Tiukka tahti Ykkösessä jatkuu ja huomenna MP pelaa taas Ykkösen tärkeistä sarjapisteistä, kun joukkue matkaan Kokkolaan KPV:n vieraaksi. Kesäkuun alussa MP voitti Urskissa 2-1(0-1)  Topi Keskisen ja Killian Denoualin maaleilla. Viime kaudella KPV voitti Mikkelissä ja MP Kokkolassa.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta seitsemän ja yksitoista. Kokkolalaiset ovat keränneet 14 pelaamassaan ottelussa 12 pistettä (2 voittoa, 6 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 14-19), kun taas MP:llä on 14 pelatun ottelun jälkeen 19 pistettä (5 voittoa, 4 tasapeliä ja 5 tappiota, maaliero 20-21).

Viime viikon alussa heikosti kauden aloittanut KPV vaihtoi päävalmentajaa, kun Niko Kalliokoski siirtyi syrjään ja alkukauden apuvalmentajana toiminut Niklas Widjeskog otti vetovastuun. KPV ottikin Widjeskogin johdolla lentävän lähdön, kun silloinen sarjakärki Gnistan kaatui vieraissa 0-3. Edellisellä kierroksella pisteputki jatkui, kun Pietarsaaressa jäi kummaltakin joukkueelta maalit tekemättä ja pisteet tasattiin. Näiden neljän sarjapisteen ansiosta KPV on jo jättänyt jumbopaikan taakseen. Tässä siirtoikkunan aikana kokkolalaiset ovat myös vahvistaneet joukkuettaan, kun loppukauden sopimukset on tehty norsunluurannikkolaisen puolustajan Christ Kouadion, nigerialaisen hyökkääjän Oke Akpovetan ja tanskalaisen keskikenttäpelaajan Kristian Andersenin kanssa. Lisäksi valmennusosasto sai tällä viikolla vahvistusta, kun viime kaudella VPS:n päävalmentajana toiminut Christian Sund tuli apuvalmentajaksi. Kotoisella Keskuskentän muovilla KPV:ltä on vielä kauden avausvoitto ottamatta ja tuloksena tähän mennessä on ollut kolme tasapeliä ja neljä tappiota. Toivottavasti myös huomisen jälkeen tuo voittosarake näyttää edelleen nollaa. KPV on onnistunut tähän mennessä maalinteossa 14 kertaa ja maalintekijätilaston kärjestä löytyvät Charalampos Chantzopoulos (4), Justus Lehto (2) sekä Oke Akpoveta (2).

Kahden tappiottoman pelin jälkeen MP hävisi tiistaina kotoisessa Urskissa VPS:lle 0-3. Kyseiseen peliin vaikutti merkittävästi Antti-Ville Räisänen kyseenalainen ulosajo kahdella varoituksella jo ottelun 28. peliminuutilla. MP on tähän mennessä ollut yksi Ykkösen parhaista kotijoukkueista, mutta taas vieraissa on ollut tuloksellisesti huomattavasti vaikeampaa. Huomenna on edessä tilastollisestikin taas mielenkiintoinen kamppailu, kun huono kotijoukkue kohtaa huonon vierasjoukkueen. Mielenkiintoista nähdä kumman tilasto paranee. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kaksikymmentä kertaa ja maalintekijätilaston kärjessä on kuusi maalia viimeistellyt Samson Ebuka. Kolmesti maalinteossa on onnistunut Killian Denoual ja kahdesti Oliver Kangaslahti, Yassin Daoussi sekä Aatu Manninen. Maalin miehiä löytyy viisi. Antti-Ville Räisänen on huomenna pelikiellossa, mutta muuten mennään aikalailla samalla porukalla kuin edellisissä otteluissa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna tasaista ottelua.

– VPS -pelistä jäi pikkusen kaksijakoiset fiilikset. Kun erotuomari päätti antaa heppoiset kortit meidän kapteenille, niin se vaikutti pelin luonteeseen älyttömästi. Olen ylpeä siitä, miten pelaajat tekivät töitä ja taistelivat loppuun saakka. Ajoittain oltiin vajaallakin selkeästi parempi joukkue, mutta ei onnistuttu raapimaan palkintoa hyvästä työstä. No, se peli oli ja meni. Nyt keskitytään KPV -peliin ja valmistaudutaan hyvin Kokkolan reissuun.

– KPV on vaihtanut valmentajaa ja saanut piristysruiskeen ja tuloksia vaihdoksen jälkeen. Odotettavissa on tasainen ottelu, mikä ratkeaa pieniin asioihin niin kuin Ykkösessä aika moni peli. Puolustuksen tiiviys ja hyökkäyspelin tehokkuus ovat ratkaisevassa asemassa. Uskon, että meillä on laadukkaampaa tekemistä noilla osa-alueilla.

Eroakiireestä.fi -ennakossa #25 Juuso Tarvaisen sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista KPV -vieraspeliä. Video löytyy täältä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: KPV-MP 1,78 – 3,75 – 3,80.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
5. Oliver Kangaslahti
6. Killian Denoual
8. Antti Ulmanen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Roope Kantola
14. Jesse Jäppinen
16. Eero Ylönen
17. Samson Ebuka
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
25. Juuso Tarvainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)