Reifer -RAPORTTI: MP:n tappioputki poikki


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

#18 Topi Keskinen on juuri tasoittanut pelin ensimmäisellä Ykkösen maalillaan. (Kuva: Mikko Rahikainen)

4.6.2021 Ykkönen: MP – KPV 2 – 1(0-1)

Maalit:
40. Charalampos Chantzopoulos 0-1
61. Topi Keskinen 1-1
74. Killian Denoual (Roope Kantola) 2-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Reetu Räsänen, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual (19. varoitus), Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin,

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Peetu Kerminen, Arjan Goljahanpoor, Eero Ylönen, Veli-Matti Nuija, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihdot:
53. Antti-Ville Räisänen <-> Eero Ylönen
68. Antti Ulmanen <-> Aatu Manninen
86. Killian Denoual <-> Juuso Tarvainen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Topi Keskinen
KPV: Santeri Mäkinen

MP:n vakuuttavien pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Jonathan Dunyin

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään aurinkoisessa Urskissa vajaan kuuden ja puolen sadan katsojan edessä pelattiin Ykkösen ottelu, jossa MP sai vastaansa KPV:n Kokkolasta. Helteisissä olosuhteisessa pelatussa ottelussa MP nousi toisella puoliajalla ansaittuun 2-1(0-1) -voittoon.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja vieraat saivat heti alkuun pari kulmapotkua, jotka kotijoukkue kuitenkin selvitti. 5. peliminuutilla MP hätyytteli ensimmäistä kertaa KPV:n maalivahti Miika Töyrästä, mutta Samson Ebukan pusku Roope Kantolan keskitykset meni vähän yli maalin. Jos edellisissä peleissä MP on alussa ollut unessa, niin tänään sitä ei ollut havaittavissa ja vieraat pidettiin poissa maalipaikoilta. Vaarallisimmat maalipaikat nähtiinkin vieraiden maalilla. Topi Keskinen laukoi ohi ja Antti Ulmasen laukaus meni kokkolalaispuolustajan kautta ohi maalin. Parinkymmenen minuutin kohdilla vierailla oli parikin paikkaa avausmaaliin. Ensin MP:n alakerta blokkasi Angel Zapatan laukauksen ja siitä seuranneesta kulmapotkusta Harri Heiermann pääsi puskemaan, mutta pusku meni ohi. Vielä ennen juomataukoa kotijoukkueella oli kolmekin paikkaa johtomaaliin. Muutama vuosi sitten MP:n maalilla pelannut Miika Töyräs teki reaktiotorjunnan Antti Ulmasen laukaukseen, vieraiden alakerta kohteli kaltoin maalintekoon ryntäämässä ollutta Samson Ebukaan ja kulmapotkuhässäkässä pallo pyöri maalin edessä menemättä kuitenkaan maaliin asti. Juomatauon jälkeen taas vierailla oli omat paikkansa. MP:n alakerta blokkasi Justus Lehdon laukauksen, Angel Zapata laukoi yli ja Jonne Uronen torjui Eetu Rissasen kaukolaukauksen varmasti. Antti Ulmanen ei aivan ehtinyt Roope Kantolan kimmonneeseen laukaukseen, vaan Töyräs oli pallossa juuri ennen MP -hyökkääjää ja avausmaali jäi vielä tekemättä. Tauon viettoon ei kuitenkaan menty maalittomassa tilanteessa, vaan vieraat iskivät 40. peliminuutilla. Oliver Kangaslahti ei saanut putsattua palloa vapaapotkun jälkitilanteesta pois ja vieraiden maalintekijätilastoa johtava kreikkalainen toppari Charalampos Chantzopoulos laukoi maalinedushässäkästä pallon verkkoon ja teki jo kauden kolmannen maalinsa. Juuri ennen taukoa MP:llä oli mahdollisuus tasoittaa, mutta Miika Töyräs piti vielä maalinsa puhtaana, kun Antti Ulmanen ohjasi Roope Kantolan puskusta, joka lähti Killian Denoualin keskityksestä. Tauon viettoon ja virkistymään mentiin vieraiden johdossa, vaikka kotijoukkue oli ottelun hallitsevampi osapuoli.

#6 Killian Denoual tuulettaa johtomaalia. (Kuva: Mikko Rahikainen)

MP rynnisti toiselle jaksolle energisesti ja tuntui, että vierailla alkoi jalka painaa. 25. Ykkösen peliä ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauksessa pelannut 18 -vuotias Topi Keskinen pääsi tunnin kohdalla yrittämään Ykkösen avausmaaliaan, mutta tällä kertaa vieraiden puolustus vielä blokkasi laukauksen. Seuraavasta hyökkäyksestä nuorukainen lopultakin onnistui, kun hän riisti pallon Tommi Saariselta ja 16 -alueen kulmasta lähtenyt laukaus meni takatolpan kautta maaliin ja tilanteessa kolossimainen toppari Charalampos Chantzopoulos peitti vielä Miika Töyräksen näkyvyyden. Ennen juomataukoa vieraiden nuori Santeri Mäkinen nousi kahdesti vahvasti vasenta laitaa, mutta Jonne Uronen poimi varmasti nämä keskitykset. Juomatauon jälkeen MP jatkoi voittomaalin hakemista ja lopulta 74. peliminuutilla onnisti hienosti anniskelukatsomossa kannustaneen kannatajaryhmän iloksi. MP teki Roope Kantolan kulmapotkusta illan toisen maalinsa, kun Killian Denoual pääsi kokkolalaisten keskeltä puskemaan pallon takatolpan juureen ja MP siirtyi 2-1 -johtoon. KuPS -laina Eetu Rissanen pääsi muutama minuutti myöhemmin puskemaan Dominique Malongan keskityksestä, mutta tämä pusku meni yli. Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkueella oli mahdollisuus tappaa peli lopullisesti, mutta Töyräs torjui Eero Ylösen laukauksen eteensä ja Samson Ebuka ei ihan ehtinyt ensimmäisenä paluupalloon. Loppuhetkillä vieraat saivat pientä painetta MP:n maalille ja heillä oli useampi kulmapotku. Yhden kulmapotkun jälkitilanteessa pallo kävi jo MP:n tolpassa, kun taas Charalampos Chantzopoulos oli tekemässä tuhojaan. Lopulta reilun neljän minuutin lisäajan pelaamisen jälkeen erotuomari Jani Laaksonen puhalsi pelin päättyneeksi ja MP katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ansaitulla voitolla.

Joukkueen penkin taakse kahden pelin tauon jälkeen palannut päävalmentaja oli todella tyytyväinen voittoon ja taisteluilmeeseen.

– Tämä oli hyvä ja todella tärkeä voitto muutaman tuloksellisesti heikon ottelun jälkeen.

– Meidän pallollinen pelimme oli ensimmäisellä jaksolla parempaa kuin toisella, mutta silti olimme tauolla tappioasemassa.

– Tehtiin toisella jaksolla hieno nousu voittoon ja tämä oli vahva suoritus raskaissa olosuhteissa koko joukkueelta. Hienoa, että Topi lopultakin onnistui maalinteossa ja saatiin myös tehtyä maali kulmapotkusta. Tästä on hyvä jatkaa vapaan viikonlopun jälkeen!

Vierasjoukkueen näkymys ottelusta löytyy täältä, Rahikaisen Mikon ottamia kuvia ottelusta täältä sekä Havuja Photographyn kuvia ottelusta täältä.

MP jatkaa Ykkösen kamppailuitaan viikon päästä sunnuntaina, jolloin MP matkaa Oulunkylään Gnistanin vieraaksi.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 47 – 53
Laukaukset 14/4 (29%) – 9/3 (33%)
Kulmapotkut 7 – 6
Rikkeet 14 – 10
Varoitukset 1 – 2
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 355/278 (78%) – 420/329 (78%)
Haastot 189/94 (50%) – 189/95 (50%)
Ilmakamppailut 53/21 (40%) – 53/32 (60%)
Ohitukset 47/28 (60%) – 24/13 (54%)
Taklaukset 36/23 (64%) – 56/28 (50%)

Ruudun ottelukooste: