Let´s Go Taksi -ENNAKKO: MP matkustaa KPV:n vieraaksi


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: KPV-MP
la 1.7. klo 15.00 Kokkolan keskuskenttä

MP ja KPV ottavat varaslähdön Ykkösen 13. sarjakierrokselle, kun joukkueet kohtaavat huomenna Kokkolan keskuskentän muovilla klo 15. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran MP:n kauden ensimmäisessä kotiottelussa huhtikuun lopussa, jolloin jouduttiin pelaamaan vielä hallissa. Silloin MP otti sarjapisteet Rasmus Lehtosen tekemällä maalilla 1-0.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja kaksitoista. KPV on kerännyt kahdessatoista ottelussa 8 pistettä (voitto, 5 tasapeliä ja 6 tappio; maaliero 6-12), kun taas MP:llä on kasassa kahdentoista ottelun jälkeen 27 pistettä (8 voittoa, 3 tasapeliä ja tappio; maaliero 23-11). Näin MP on kerännyt jo yhtä paljon pisteitä kuin viime kaudella runkosarjan jälkeen.

Kokkolalaiset olivat viime kaudella viidensiä Ykkösessä ja ennen kauden alkua heidät laskettiin mukaan Ykkösen kärkikuusikkoon, mutta KPV:n alkukausi on ollut tähän mennessä haasteellinen ja Christian Sundin valmentama joukkue on tällä hetkellä Ykkösen viimeisenä. Vielä talvella KPV pelasi vakuuttavasti etenkin puolustussuuntaan. Hyvä puolustuspelaaminen on kyllä jatkunut, mutta Ykkösessä joukkueella on ollut todella isoja vaikeuksia maalinteossa. Hyökkäyspelaamiseen KPV haki uutta voimaa, kun vielä viime kaudella MP-hyökkäyksessä pelannut Juuso Liukkonen liittyi ryhmään muutama viikko takaperin. Viime otteluissa KPV on piristynyt ja alla on sarjassa neljä tappiotonta ottelua (SalPa -kotivoitto ja tasapelit KäPa:n, EIF:n ja JJK:n kanssa). Tähän mennessä KPV:n paras maalintekijä on ollut brasilialainen Vitor Gomes, joka on osunut kahdesti.

Sarjataulukossa toisena oleva MP palasi EIF- ja TPS -tasapelien jälkeen voiton makuun, kun pienen tauon jälkeen Ykkönen jatkui keskiviikkona. KäPa kaatui Urskissa maali-ilottelun jälkeen selvin 6-2 -lukemin. Vieraiden maalit tulivat hieman kevyesti vihelletyistä rankkareista. MP:stä maalinteossa onnistuivat Santeri Stenius kolmesti ja maalin mieheen tekivät Joslyn Luyeye-Lutumba, Lauri Sahimaa sekä Väinö Vehkonen. Tällä hetkellä MP on Ykkösessä yhdentoista ottelun tappiottomassa putkessa (8 voittoa ja 3 tasapeliä) ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa myös huomenna Kokkolassa. Tähän mennessä MP on tehnyt Ykkösen peleissä kaksikymmentäkolme maalia, jolla jaetaan eniten maaleja tehneen joukkueen paikkaa yhdessä sarjakärki Gnistanin kanssa. MP:n maalintekijätilaston kärjestä löytyvät viiden maalin miehet Joslyn Luyeye-Lutumba, Väinö Vehkonen sekä Santeri Stenius. Maalin miehiä löytyy peräti kahdeksan. MP matkustaa Kokkolaan aikalailla samalla joukkueella, joka esiintyi keskiviikkona voitokkaasti Urskissa. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kokoonpanoon tulee Jan Heinonen, joka on toipunut ennen kauden alkua tulleesta jalkavammasta. Vaikka kokkolalaiset ovat Ykkösen sarjataulukossa viimeisenä, niin huomenna MP:llä on edessä iso haaste ja pitkä pelireissu, mutta länsirannikolle lähdetään tietenkin pisteitä hakemaan.

Päävalmentaja Juha Pasoja tietää, että huomenna vastaan tulee yritteliäs kotijoukkue.

– Nyt saimme hyvän onnistumisen ja onnistumisia laajalla rintamalla keskiviikkona KäPa:a vastaan kesätauon jälkeen. Se oli selkeä ja ansaittu kotivoitto hienolla esityksellä.

– Huomenna on sitten vastassa KPV vieraissa ja isäntäjoukkue varmasti hamuaa pisteitä ja onnistumisia todella paljon. Kaikki paineet on kotijoukkueella. Kevätkierroksella Mikkelin hallissa pelattiin tasainen matsi, joka päättyi meidän niukkaan voittoomme. Kokkolan hyökkäyspeli aiheutti meille ajoittain ongelmia, joista kuitenkin selvisimme. Nyt kärjessä häärii vielä mikkeliläisille tuttu Juuso Liukkonen, joka on kyllä vahvistus KPV -hyökkääjistöön.

– Lähdemme Kokkolaan tekemään meidän toimivia asioita hyvällä ja huolellisella asenteella. Katsotaan tarvitseeko KäPa -pelin jälkeen tehdä muutoksia, kun terveystilanne meillä on hyvä ja kilpailu joukkueessa kova. Voittoa lähdemme tietenkin hakemaan, mutta tiedostamme, että se ei tule helpolla. Peruspelaamisemme täytyy saada hyvälle tasolle, jotta pisteet matkaavat Mikkeliin.

Kokkolalaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: KPV-MP 3,20 – 3,35 – 2,14.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Lauri Sahimaa
26. Joona Kuismala
34. Otto Ruoppi
69. Niila Forsell