Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: MP jatkaa voittojen tiellä


Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

#11 Rasmus Lehtonen puskee ottelun ainoan maalin. (Kuva: Jukka Laitinen)

29.4.2023 Ykkönen: MP-KPV 1 – 0(1-0)

Maalit:
30. Rasmus Lehtonen (Santeri Stenius) 1-0

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc (69. varoitus), Samuli Hölttä, Rasmus Lehtonen, Joel Laitinen, Santeri Stenius (86. varoitus), Niklas Orjala, Joslyn Luyeye-Lutumba, Eero Ylönen, Joona Kuismala, Otto Ruoppi

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Väinö Vehkonen, Peetu Kerminen, Egzon Avdi, Tobi, Lauri Sahimaa, Joona Juntunen

Vaihdot:
71. Eero Ylönen <-> Tobi
89. Otto Ruoppi <-> Väinö Vehkonen

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Joona Kuismala

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP:llä oli ohjelmassa kauden 2023 ensimmäinen Ykkösen kotiottelu, kun Jalkapallohallissa vastaan asettui KPV Kokkolasta. Vieraat pitivät huomattavasti enemmän palloa, mutta kotijoukkue iski ottelun ainoan maalin ja näin MP otti toisen peräkkäisen voiton 1-0(1-0) -lukemin.

MP aloitti tänään aivan samalla kokoonpanolla, millä viime perjantaina aloitettiin voitokas HIFK-vieraskamppailu. Kotijoukkue aloitti kotiavauksen pirteästi ja muutamalla pitkällä sivurajaheitolla saatiin mukavasti painetta KPV:n maalille. 4. peliminuutilla joku erotuomari olisi voinut viheltää pilkun kotijoukkueelle, mutta Matti Roth ei nähnyt vapaapotkun jälkitilanteessa Joona Kuismalan kaatoa rikkeen arvoisena. Muutama minuutti tästä Kyle Curinga pääsi näyttämään laukaustaan, mutta tällä kertaa tulinen veto meni ohi ja yli kotijoukkueen maalin. Seuraavaksi maalipaikka oli taas toisessa kenttäpäädyssä, kun Benjamin Urgenc keskitti ja Eero Ylönen puski, mutta Ylönen ei saanut puskuun kunnon voimaa ja Ville Seppä KPV:n maalilla torjui tilanteen helposti. Vieraat hallitsivat palloa, mutta MP puolusti hyvin joukkueena ja kokkolalaiset eivät oikein löytäneet lääkeitä MP:n alakerran murtamiseen. Kun pelikello kävi 30. minuuttia, MP iski ottelun avausmaalin. Eero Ylönen antoi vapaapotkun maalille, missä Santeri Stenius puski pallon maalin eteen. Rasmus Lehtonen oli pallossa ensimmäisenä ja puski pallon varmasti verkkoon, 1-0. Muutama minuutti tästä ja vierailla on todella hyvä paikka tulla tasoihin. Curinga syötti hienosti linjan taakse ja kokenut Sebastian Mannström pääsi paitsion rajamailta läpi. Aleksi Honka-Hallilla ja Samuli Hölttä kuitenkin puolustivat tilanteen loistavasti ja Niklas Orjala putsasi pallon varmasti pois. MP-hyökkäyksessä Santeri Stenius teki taas tänään hartia voimin töitä, mutta palkintoa hän ei saanut. Stenius pääsi parikin kertaa ennen taukoa yrittämään maalintekoa, mutta ensimmäinen yritys meni ohi ja toisen Seppä koppasi varmasti. Stenius pelasi hyvin yhteen myös Eero Ylösen kanssa, mutta Ylösen kova laukaus meni yli. Vierailta kokenut Mannström pääsi toisenkin kerran yrittämään maalintekoa, mutta Honka-Hallilla koppasi pallon. Pari minuuttia ennen taukoa Joslyn Luyeye-Lutumba rynni hienosti oikealta, mutta Samuel Mahlamäki kaatoi liukkaan laiturin. Tässäkään tilanteessa erotuomari ei nähnyt rikettä ja rankkari jäi tälläkin kertaa viheltämättä. Juuri ennen taukoa Willem Haapiainen pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta kotijoukkueen onneksi tämä aika lähellä paitsiota lähtenyt pusku meni ohi ja tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa.

Avausmaali on syntynyt! (Kuva: Jukka Laitinen)

Toiselle jaksolle vieraat tulivat väkevästi ja passiivinen MP oli aika lailla puolustusasemissa. KPV ei kuitenkaan löytänyt keinoja, millä tiiviisti puolustaneen kotijoukkueesta olisi löytynyt tiloja ja vieraat olisivat päässeet kunnon maalipaikkoihin. Muutaman kerran MP:llä olisi ollut mahdollisuus hyökätä nopeasti vastaan, mutta uhrautuva puolustuspelaaminen vei paljon voimia ja vastahyökkäykset kuihtuivat kasaan. Vieraat hakivat vaihdoilla uutta voimaa ja lisäksi he nostivat lopussa ison Haris Chantzopouloksen kärkeen, mutta MP teki joukkueena puolustustöitä hienosti ja todelliset vieraiden maalipaikat olivat todella vähissä. Jos kotijoukkueella jäi jossiteltavaa muutaman viheltämättä jääneestä rankkarista, niin vieraillakin oli yksi tilanne, mistä joku erotuomari olisi voinut pilkun viheltää. Noin vartti ennen täyttä aikaa kulmapotkun jälkeen pallo pomppasi loistavan ottelun MP:n toisena topparina pelanneen 17-vuotiaan Joona Kuismalan käteen, mutta peli sai jatkua. Vielä lisäajan viime sekunneilla KPV sai loistavan mahdollisuuden tasoittaa pelin, kun he saivat vapaapotkun noin 20 metristä. Urallaan monia näyttäviä vapaapotkumaaleja tehnyt Chantzopoulos laukoi kuitenkin suoraan päin Aleksi Honka-Hallilaa, joka koppasi pallon varmasti. MP pelasi loput sekunnit pelistä pois ja otti toisen peräkkäisen voiton Ykkösessä pitäen oman maalinsa puhtaana.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen omiensa puolustuspelaamiseen.

– Teimme joukkueena hyvin töitä alaspäin ja silloin vastustajan on vaikea saada maalipaikkoja.

– Maalimme oli suoraan Pasasen oppikirjasta! Näitäkin onnistumisia tarvitaan ja usein tiukat pelit ratkeavat näihin erikoistilannemaaleihin.

– Vaikka kaveri piti tänään palloa enemmän, niin kovinkaan montaa kunnon maalipaikkaa ei heillä ollut. Meidän hyökkäyksiimme olisi tänään toivonut enemmän malttia, sillä jouduimme monesti heti puolustamaan uudestaan, kun kiirehdimme ja menetimme pallon.

– Tämä oli kuitenkin hieno taisteluvoitto koko joukkueelta ja nollapeli lämmittää aina!

Vierasjoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Laitisen Jukan pelikuvia täältä.

Seuraavan kerran Ykkösen sarjapisteitä on jaossa viikon päästä lauantaina, kun MP matkaa JäPS:n vieraaksi Järvenpäähän Keskuskentän nurmelle.

Hyvää vappua!!

Ruudun ottelukooste: