Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Kalavelkojen maksu KäPa:lle


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: MP-KäPa
ke 28.6. klo 18.30 Urski, Mikkeli

Nyt on ansaittu huili takana ja huomenna jatketaan Urskissa Ykköstä, kun syyskierroksen avauksessa vastaan tulee KäPa Helsingistä. Ykkösen sarja-avauksessa MP matkusti Helsinkiin Bragulle, missä tuloksena oli kevätkierroksen ainoa tappio, kun KäPa oli maalein 2-0 parempi. Lisätietoja huomisen ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja seitsemän. KäPa on kerännyt yhdessätoista ottelussa 11 pistettä (3 voittoa, 2 tasapeliä ja 6 tappio; maaliero 17-23), kun taas MP:llä on kasassa yhdentoista ottelun jälkeen 24 pistettä (7 voittoa, 3 tasapeliä ja tappio; maaliero 17-9).

KäPa on tullut viime vuosina tutuksi Kakkosen seurana, joka tekee todella hyvää juniorityötä. Viime syksynä seura sai loistavan palkinnon, kun KäPa nousi Ykköseen päätöskierroksen 0-1 -vierasvoitolla Joensuussa. KäPa pelasi edellisen ja ainoan kerran Ykkösessä kaudella 2008. Silloin joukkue voitti vain kolme ottelua ja putosi takaisin Kakkoseen. Nyt KäPa on tullut jäädäkseen Suomen toiseksi ylimmälle sarjatasolle ja voittoja on jo kevätkierroksen jälkeen saman verran kuin viimeksi koko Ykkösen kaudella. Käpylässä joukkueen runko säilyi hyvin ja sitä on vahvistettu jo Ykkösessä taitonsa näyttäneillä pelaajilla. Alkukuusta KäPa vahvistui, kun seuran oma kasvatti 21-vuotias keskikenttäpelaaja Kevin Larsson liittyi mukaan joukkueeseen. Edellisellä sarjakierroksella KäPa otti hienon 3-1 -kotivoiton JäPS:stä ja huomenna he varmasti haluavat jatkaa voittokannassa. KäPa:n hyökkäyspelaaminen on toiminut hyvin, sillä kasassa on jo 17 maalia, mutta omissa on soinut kuitenkin samaan aikaan peräti 23 kertaa ja tähän pitää myös huomenna MP:n iskeä. KäPa:n maalintekijätilaston kärjestä löytyvät puolustuspään pelaajat Roope Huhtala (4) ja Juri Kinnunen (3).

Sarjataulukossa toisella sijalla keikkuva MP päätti kevätkierroksen kahdella tasapelillä, kun ensin kärkikamppailussa EIF:iä vastaan Urskissa päädyttiin maalittomaan tasapeliin ja vajaa kaksi viikkoa sitten Turussa peli TPS:ää vastaan päättyi 1-1. Huomenna MP haluaa aloittaa syyskierroksen kotiyleisön edessä voitolla ja maksaa kalavelat käpyläläisille avaustappiosta. Tällä hetkellä MP on Ykkösessä kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa (7 voittoa ja 3 tasapeliä) ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa myös huomenna Urskissa. MP on ollut kotiotteluissa Ykkösen toiseksi paras joukkue, sillä viiden kotiottelun tuloksena on 4 voittoa ja tasapeli maalierolla 8-3. Nuo kaikki kolme päästettyä maalia teki JJK, mutta MP voitti kolmesta takaiskumaalista huolimatta 4-3 loppuhetkien voittomaalilla. Tähän mennessä MP on tehnyt Ykkösen peleissä seitsemäntoista maalia ja maalinteossa ovat onnistuneet Joslyn Luyeye-Lutumba (4), Väinö Vehkonen (4), Santeri Stenius (2) ja maalin miehiä löytyy seitsemän: Otto Ruoppi, Rasmus Lehtonen, Eero Ylönen, Benjamin Urgenc, Niila Forsell, Joona Kuismala sekä Samuli Hölttä. Edellisiin otteluihin verrattuna MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia ja sairastuvalta on hyviäkin uutisia, sillä Joel Laitinen sekä Joona Kuismala ovat taas mukana. Tällä hetkellä joukkueessa on todella hyvä kilpailu pelipaikoista ja pelikunnossakin olevia pelaajia jää kokoonpanon ulkopuolelle. Ainoastaan pitkäaikaispotilas Jesse Jäppinen ei ole vielä ihan pelikunnossa ja Egzon Avdi sai osumaa edellisessä kamppailussa Turussa.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa tauon jälkeen nähdä energisen kotijoukkueen Urskin nurmella.

– Saatiin hyvin menneen ekan kierroksen ladata akkuja pienellä tauolla. Sunnuntain treeneissä nähtiin energisiä pelaajia kirmaamassa Raviksen nurmella.

– Nyt alkaa toinen kierros ja  panokset kasvavat sarjasijoitusten suhteen. KäPa:lle sarja-avauksessa kärsitty tappio halutaan nyt kuitata ja toivottavasti huomenna kansa löytää katsomaan ja kannustamaan Urskiin.

– KäPa on kärsinyt niukkoja tappioita ja siten sijoitus on keskivaiheilla. Joukkueessa on taitavia ja rohkeasti pelaavia nuoria pelaajia höystettynä muutamalla kokeneemmalla pelaajalla.

– Meidän tarkoitus on jatkaa kotiotteluiden hyvää sarjaa ottamalla KäPa:lta tila ja aika pois pelata heidän pelistään. Oma palloillinen pelimme on kehittynyt ja kehittyy koko ajan, kun onnistumisia tulee ja saamme pidettyä pelin painopistettä enemmän vastustajan kenttäpuoliskolla. Tätä on tarkoitus tehdä myös huomennakin!

Ottelu on Pitkävedossa: MP-KäPa 1,65 – 4,10 – 4,35.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Lauri Sahimaa
26. Joona Kuismala
34. Otto Ruoppi
45. Veikko Karttunen
69. Niila Forsell