Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: Pisteetön sarja-avaus


Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

MP avasi Ykkösen kauden KäPa:n vieraana Brahen kentällä.

16.4.2023 Ykkönen: KäPa-MP 2 – 0(1-0)

Maalit:
30. Takanori Yokochi 1-0
86. Joonas Kekarainen 2-0

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Samuli Hölttä, Niklas Leinonen (29. varoitus), Rasmus Lehtonen (59. varoitus), Joel Laitinen, Santeri Stenius, Tobi  (79. varoitus), Niklas Orjala, Joslyn Luyeye-Lutumba, Eero Ylönen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Peetu Kerminen, Egzon Avdi, Valtteri Nikulainen, Otto Ruoppi, Lauri Sahimaa, Joona Juntunen

Vaihdot:
65. Eero Ylönen <-> Otto Ruoppi
82. Benjamin Urgenc <-> Joona Juntunen
82. Niklas Leinonen <-> Egzon Avdi

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP aloitti tänään Ykkösen sarjanousija KäPa:n vieraana Helsingissä Brahen kentällä. Vain nuori ja innokas kotijoukkue onnistui maalinteossa ja tärkeät avauspisteet jäivät pääkaupunkiin 2-0(1-0) -lukemin.

Ottelu alkoi todella hermostuneesti ja helpotkaan syötöt eivät meinanneet löytää omiaan. Hiljalleen hermostuneisuus karisi ja peli alkoi rullata. Kotijoukkue piti enemmän palloa ja he saivat ensimmäisen puolittaisen paikan, kun MP:n alakerta oli huolimaton ja Takanori Yokochi pääsi laukomaan, mutta Aleksi Honka-Hallilla torjui vedon varmasti. MP pääsi useamman kerran katkomaan käpyläläisten hyökkäykset ja pääsi vastahyökkäykseen, mutta viimeiset syötöt ja ratkaisut jättivät toivomisen varaa ja näin hyvätkin tilanteet kuivuivat kasaan. Puolen tunnin kohdilla nähtiin ottelun avausmaali, kun kotijoukkue sai sivuvaparin. Honka-Hallilla torjui hyvin vielä ensimmäisen puskun, mutta pallo jäi vieraiden epäonneksi pyörimään maalin eteen, missä Yokochi laukoi sen voimalla verkkoon, 1-0. Juuri ennen taukoa vieraat loivat maalipaikan, mutta Santeri Steniuksen pusku Rasmus Lehtosen keskityksestä meni ohi ja tauon viettoon mentiin maalin kotijohdossa.

MP tuli toisen jakson alkuun pirteästi ja muutaman minuutin pelin jälkeen vieraat saivat tasoituspaikan, mutta KäPa:n puolustus katkoi Steniuksen noston. Vajaan kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen kotiyleisön riemu repesi, kun Pasi Forsman laukoi kimmonneen pallon voimalla maaliin, mutta erotuomariston pienen neuvonpidon jälkeen maali jäi hyväksymättä paitsiona. Toisella jaksolla MP oli aktiivisempi, mutta kotijoukkueella oli useampi mahdollisuus tappaa ottelu, kun MP haki kovasti tasoitusosumaa. Yokochi laukoi ohi ja Honka-Hallila torjui kulmaksi Marius Söderbäckin yrityksen. MP:llä oli vaikeuksia murtautua maalipaikkoihin, mutta muutama paikka kuitenkin saatiin rakennettua. Tobi puski ohi Samuli Höltän keskityksestä ja heti perään sama mies pääsi yrittämään rankkarista tasoitusosumaa, kun keskitys osui KäPa:n pelaajan käteen. Nigerialaisen keskelle suuntautunut rankkari osui kuitenkin maalivahti Luka Nokelaisen jalkoihin ja paluupallostakaan ei saatu palloa verkkoon. KäPa hyökkäsi rankkarin jälkeen nopeasti vastaan ja Joonas Kekarainen laukoi etukulmasta pallon verkkoon, 2-0. Tässä oli kunnon draamaa, kun vieraille tarjottiin tasoitusta, mutta se ei kelvannut ja kotijoukkue iski heti perään lopullisen ratkaisun. MP haki vielä loppuhetkillä kavennusosumaa, mutta hyvästä paineesta huolimatta kauden avausmaali jäi tänään vielä tekemättä ja KäPa nappasi arvokkaat avauspisteet.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli avaustappiota.

– Olisihan täältä ollut muutakin tarjolla kuin tappio. Alku meni aikalailla suunnitelmien mukaisesti, mutta meidän viimeiset syötöt olivat heikkoja ja ei päästy niistä maalipaikoille. Sitten yksi heikosti puolustettu erikoistilanne ja kaveri iski.

– Toisella jaksolla pallo pyöri huomattavasti enemmän KäPa:n päädyssä ja meillä oli omat paikkamme, mutta kyllä kotijoukkuekin sai tilanteensa, kun panostettiin hyökkäykseen ja he pääsivät hyökkäämään nopeasti vastaan.

– Jos rankkari olisi mennyt maaliin, niin tilane olisi ollut toinen, mutta nyt kävi näin.

Seuraavaankin Ykkösen peliin MP matkustaa Helsinkiin, kun perjantaina Bolt Arenalla on vastassa viime kaudella Veikkausliigassa pelannut HIFK.

Ruudun ottelukooste: