Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Huomenna Ykköstä taas Urskissa


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: MP-HIFK
su 9.7. klo 18.00 Urski, Mikkeli

Huomenna pelataan taas Ykköstä Urskissa, kun legendaarinen HIFK ja heidän faninsa saapuvat vierailulle. Huhtikuussa joukkueet kohtasivat Bolt Areenalta, mistä MP haki kauden avauspisteet 0-2 -lukemin Joslyn Luyeye-Lutumban ja Otto Ruopin maaleilla. Ykköscupissa helmikuun alussa stadilaiset hakivat pisteet samoin lukemin Mikkelin jalkapallohallista. Huomisen ottelujärjestelyistä voit lukea täältä.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja kuusi. HIFK on kerännyt kolmessatoista ottelussa 18 pistettä (4 voittoa, 6 tasapeliä ja 3 tappiota; maaliero 13-14), kun taas MP:llä on kasassa kolmentoista ottelun jälkeen 30 pistettä (9 voittoa, 3 tasapeliä ja tappio; maaliero 27-13). Näin MP on kerännyt jo nyt kolme pistettä enemmän kuin viime kaudella runkosarjan jälkeen.

Yhtenä nousijasuosikkina Ykköseen lähtenyt ja viime kaudella katastrofaalisen kauden Veikkausliigassa pelannut HFK ei ole oikein missään vaiheessa tällä kaudella Ykkösessä saanut koneitaan täysin käytiin, vaikka kahden avaustappion jälkeen IFK hävisi seuraavan kerran vasta toissa kierroksella Gnistanin vieraana. Lisäksi Stadin punaisten leirissä on taas kerran rahat loppu ja sitä kerätään kannattajilta ja kumppaneilta, että saadaan kuluva kausi kunnialla maaliin. Sami Okkosen valmentamasta joukkueesta löytyy Ykkösen tasolle loistavia pelimiehiä ja huomenna MP saa tehdä täyden päivätyön Urskin loistavassa kunnossa olevalla nurmella, että voittoputki jatkuu. Tehottomuudesta kärsineen joukkueen paras maalintekijä on ollut kolmesti osunut Mosawer Ahadi, joka on kuitenkin huomenna pelikiellossa. Ahadin takana tehot ovat jakautuneet tasaisesti. Mustapha Coker ja koko loppukauden loukkaantumisen takia sivussa oleva Sakari Tukiainen ovat osuneet kahdesti ja kuusi pelaajaa on tehnyt yhden maalin. Alkukauden HIFK:n suurin vahvuus on ollut vahva puolustus ja IFK-vahti Joona Tiainen on pelannut jo kuusi nollapeliä. Huomisen vieraiden riveissä pelaa kolme pelaajaa, joilta löytyy kokemusta myös MP:n riveistä. Jarkko Heimonen pelasi vielä viime kaudella Mikkelissä ja Antti Ulmanen sekä Iiro Äijö pari kautta sitten.

Viime kaudella yksi MP:n runkopelaajista ja edellisellä sarjakierroksella SalPa:a vastaan tasoitusmaalin vapaapotkusta tehnyt Jarkko Heimonen odottaa kovasti paluuta viime kauden kotikentälle Urskiin.

– Alkukausi on sujunut henkilökohtaisesti ihan hyvin, mutta odotan itseltäni vielä parempaa tekemistä. Joukkueen tekeminen ollut ihan hyvää, vielä kun saadaan lisää tasaisuutta ja käännettyä noita tiukkoja pelejä voitoiksi, niin se olisi hyvä.

– Tulen todella hyvin mielin huomenna Urskiin pelaamaan! Kiva nähdä taas tuttuja naamoja ja ehkä ottaa vastaan muutama hyvä naljailu Beer Standiltä!

– Olen totta kai seurannut MP:n otteita tänä vuonna ja hyvältä on näyttänyt! Alkukausi Mikkelissä on ollut todella vahva. Paso on tehnyt hyvää työtä jälleen kerran ja kasannut energisen sekä yhtenäisen nipun, jonka kanssa saadaan huomenna olla tarkkoina.

– Nähdään huomenna Urskissa ja Beer Standin jätkille terveisiä!

MP palasi loistavasti pieneltä juhannustauolta ja alla on kaksi runsasmaalista ottelua, joissa on kaatunut KäPa kotona (6-2) ja viime lauantaina KPV vieraissa (2-4). Varsinkin Santeri Stenius on viime peleissä ollut liekeissä, sillä Stenius osui sekä helsinkiläisiä että kokkolalaisia vastaan kolmesti. MP aloitti HIFK:n vieraana Ykkösen toisella sarjakierroksella tappiottoman putken, joka on nyt jatkunut jo kahdentoista ottelun verran (9 voittoa ja 3 tasapeliä) ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa myös huomenna Urskin nurmella. Tähän mennessä MP on tehnyt Ykkösen peleissä kaksikymmentäseitsemän maalia, joka on eniten tehtyjä maaleja koko Ykkösessä. MP:n ja koko Ykkösen maalintekijätilaston kärjestä löytyy kahdeksan maalia tehnyt Santeri Stenius. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyvät viidesti osuneet Joslyn Luyeye-Lutumba ja Väinö Vehkonen. Maalin miehiä löytyy peräti yhdeksän. MP jatkaa aika pitkälti samalla joukkueella kuin edellisissä voitokkaissa peleissä. Kokkolassa Niklas Orjala loukkasi jalkaansa ja hän on ainakin muutaman viikon sivussa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna tiukkaa kamppailua Ykkösen sarjapisteistä.

– Pienen tauon jälkeen pelattiin tuloksellisesti hyvät pelit KäPa:a ja KPV:tä vastaan tiiviiseen tahtiin. Pientä vammaa tuli peleissä, muttei mitään ylitsepääsemätöntä.

– Huomenna on sitten vastassa HIFK, joka saapuu Urskiin SalPa -tasapelillä ärsytettynä. Odotettavissa on hieno ja tasainen ottelu, jossa meidän täytyy onnistua puolustussuuntaan paremmin kuin edellisissä peleissä. Kaksi maalia omiin on hieman liikaa ja uskon, ettei HIFK:ta vastaan sellaiseen ole varaa.

– Uskon myös yleisön löytävän Urskiin, kunhan vaan sää on suosiollinen, ja odotettavissa on kauden yleisöennätys!

Stadilaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-HIFK 1,95 – 3,50 – 3,55.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
10. Egzon Avdi
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Lauri Sahimaa
26. Joona Kuismala
34. Otto Ruoppi
69. Niila Forsell