Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: MP haki avauspisteet HIFK:lta


Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

MP haki tärkeät avauspisteet HIFK:lta.

21.4.2023 Ykkönen: HIFK-MP 0 – 2(0-1)

Maalit:
30. Joslyn Luyeye-Lutumba (Otto Ruoppi) 0-1
64. Ruoppi (Eero Ylönen) 0-2

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Samuli Hölttä (90+6. varoitus), Rasmus Lehtonen (49. varoitus), Joel Laitinen, Santeri Stenius, Niklas Orjala, Joslyn Luyeye-Lutumba, Eero Ylönen, Joona Kuismala, Otto Ruoppi

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Niklas Leinonen, Peetu Kerminen, Egzon Avdi, Valtteri Nikulainen, Tobi, Joona Juntunen

Vaihdot:
71. Eero Ylönen <-> Tobi
81. Joona Kuismala <-> Niklas Leinonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP jatkoi tänään Ykkösen otteluitaan HIFK:n vieraana Bolt Arenalla. Vierasjoukkue taisteli hienosti ja otti kauden avausvoiton jättäen HIFK:n ilman maaleja. Näin tärkeät sarjapisteet lähtivät MP:n mukaan Mikkeliin 0-2(0-1) -lukemin.

MP oli tehnyt muutaman muutoksen sarja-avauksen kokoonpanoonsa. Oma kasvatti Joona Kuismala tuli toiseksi toppariksi ja pelasi ensimmäisen Ykkösen kamppailunsa. Myös Otto Ruoppi oli ensimmäistä kertaa avauksessa Ykkösessä. Ottelun alussa kotijoukkue piti enemmän palloa, mutta MP puolusti hyvin joukkueena ja piti IFK:n pääsääntöisesti muotonsa ulkopuolella. Ensimmäinen puolittainen maalipaikka oli kotijoukkueella, kun Julius Järvinen pääsi 8. peliminuutilla puskemaan, mutta Benjamin Urgenc blokkasi tämän yrityksen. Vieraat pääsivät muutaman kerran hyökkäämään vastaan ja IFK:n suhteellisen hidas alakerta oli näissä tilanteissa vaikeuksissa. Kotijoukkueen maalivahti Joona Tiainen joutui ensimmäistä kertaa kunnolla torjuntatöihin 22. peliminuutilla, kun hän nyrkkeili Eero Ylösen vajaasta 30 metristä potkaiseman vapaapotkun. MP:ssäkin pelannut Antti Ulmanen oli kotijoukkueen vaarallisin pelaaja ennen taukoa, mutta tänään Ulmasen ruuti oli vieraiden onneksi märkää. Puolen tunnin kohdalla nähtiin ottelun avausmaali, kun MP hyökkäsi nopeasti vastaan. Joel Laitinen pelasi pallon oikeaan laitaan Santeri Steniukselle, joka kuljetuksen jälkeen pelasi palloa maalille, missä se Eero Ylösen ja Otto Ruopin kautta pelattiin takatolpalle Joslyn Luyeye-Lutumballe. Lutumba laukoi pallon varmasti verkkoon ja näin MP:n kauden ensimmäinen maali oli syntynyt, 0-1. Viimeinen vartti ennen taukoa oli suhteellisen tasaista pelaamista, mutta ainoastaan kotijoukkue pystyi luomaan muutaman maalipaikan, mutta Ulmanen ja Aleksi Wahlman eivät onnistuneet maalinteossa ja näin tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa.

Tauolla HIFK muutti ryhmitystään ja maaliahne Sakari Tukiainen vaihdettiin kentälle. Tukiainen pääsikin avopaikkaan muutaman minuutin pelaamisen jälkeen, mutta hänen laukauksensa meni onneksi etukulmasta ohi. Muutenkin toisen jakson alkuun IFK sai hyvää painetta ja MP oli aika lailla pakotettu puolustusasemiin. Pelin kulku oli aika selvä; IFK painoi päälle, MP puolusti matalalla ja hyökkäsi nopeasti vastaan, kun siihen tuli tilaisuuksia. Tukiainen pääsi useamman kerran maalipaikkaan, mutta IFK:n kauden avausmaali jäi häneltä tänään vielä tekemättä. 64. peliminuutilla oli ratkaisun makua ilmassa, kun MP iski omalta kenttäpuoliskolta lähteneen sivurajaheiton jälkeen illan toisen maalinsa. Tällä kertaa Stenius nousi vasemmasta laidasta ja syötti pallon Ylöselle, joka jatkoi sen Ruopille. Ruoppi laukoi voimalla pallon tolpan kautta verkkoon ja vieraat jo kahden maalin johtoon. HIFK ei toisesta takaiskusta lamaantunut, vaan he jatkoivat kovaa yritystään. MP puolusti uhrautuvasti, puolustus blokkasi useamman laukauksen ja Aleksi Honka-Hallilla hoiti maalilla useamman tilanteen varmasti. MP:lläkin oli mahdollisuus vastahyökkäyksestä tehdä illan kolmas osuma, mutta Joona Tiainen torjui hienosti Luyeye-Lutumban yrityksen Ruopin loistavan esityön jälkeen. Loppuhetket olivat hyvin katkonaisia ja hienosti kannustanut kotiyleisö oli menettää malttinsa. Reilun seitsemän minuutin lisäajan jälkeen Bolt Arenalla lopulta kaikui vapauttava Kalle Mäkisen loppuvihellys, joka aloitti vierasjoukkueen ja -kannattajien voitonjuhlat. Näin MP otti hienon taisteluvoiton ja kauden 2023 avauspisteet. IFK jatkaa vielä Ykkösen hännillä ilman pisteitä ja tehtyä maalia.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen omiensa taisteluilmeeseen sekä tietenkin tärkeään avausvoittoon.

– Se, miten lähestyttiin peliä, toimi tällä kertaa! Saimme juoksutettua IFK:n linjaa ja puolustimme uhrautuvasti joukkueena. Teimme tänään maalimme vastahyökkäyksistä, kuten vähän suunnittelimmekin.

– Jouduimme puolustamaan aika paljon matalalla, mutta jaksoimme tehdä hienosti töitä ja tällaisella taistelulla tulee varmasti pisteitä jatkossakin.

– Onni pitää ansaita ja tänään sen kyllä ansaitsimme! Tämä oli hieno peli koko joukkueelta ja voi sanoa, että puolustus- ja maalivahtipeli oli hyvää, kun saimme pidettyä nollan omissa.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Ennen ensi viikon lauantain ensimmäistä Ykkösen kotiottelua KPV:tä vastaan MP pelaa keskiviikkona vielä Suomen Cupia, kun 3. kierroksen otteluun matkataan Joutsenoon Kultsu FC:n vieraaksi.

Ruudun ottelukooste: