Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Huomenna Jyväskylässä kohtaavat heikkovireiset JJK ja MP


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: JJK-MP
pe 18.8. klo 18.30 Harjun stadion, Jyväskylä

Ykkönen jatkuu MP:n osalta huomenna perjantaina, kun joukkue matkaa Jyväskylään, missä Harjun nurmella vastaan tulee JJK. Ottelu on ”Sata vuotta Jyväskyläläistä seurapalloilua”- juhlavuoden yksi juhlaottelu ja sitä ennen kohtaavat JJK:n ja MP:n legendat omassa ottelussaan klo 16.45 alkaen. JJK on ollut tällä kaudella MP:lle todella haastava vastustaja. Huhtikuussa JJK nousi harjoitusottelussa parin maalin takaa voittoon, toukokuussa Suomen Cupissa JJK oli parempi rankkareiden jälkeen, mutta kesäkuun alussa MP teki mahtavan nousun kahden maalin takaa ja otti Ykkösen sarjapisteet 4-3 -lukemin.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja kaksitoista. JJK on kerännyt kahdeksassatoista ottelussa 11 pistettä (2 voittoa, 5 tasapeliä ja 11 tappiota; maaliero 17-35), kun taas MP:llä on kasassa yhdeksäntoista ottelun jälkeen 38 pistettä (11 voittoa, 5 tasapeliä ja 3 tappiota; maaliero 31-18).

Sarjan hännillä olevan JJK viime aikojen ottelut ovat tuloksellisesti olleet murheellisia, sillä alla on peräti kuusi peräkkäistä tappiota ja niitä ennen oli kaksi tasapeliä. Edellinen voitto on reilun kahden kuukauden takaa, kun kesäkuun puolessa välissä Jaro kaatui Harjulla 3-1 hyvän esityksen jälkeen. Toni Lehtisen valmentamaa nuorta joukkuetta on koeteltu, sillä joukkueen paras maalintekijä Robin Saastamoinen loukkasi polvensa ja on loppukauden sivussa. Muutenkin joukkue on kärsinyt loukkaantumisista. Siirtoikkunan loppuhetkillä JJK lainasi KTP:stä Aleksi Tarvosen, joten nyt heidän hyökkäyksestä löytyy taas maalintekovoimaa, jonka kanssa MP:n alakerta saa huomenna olla tarkkana. Vaikka JJK on Ykkösen viimeinen, niin MP ei voi huomenna lähteä takki auki Jyväskylään, sillä kyllä jyväskyläläiset osaavat pelata ja huomenna alkaa heillä olemaan viimeiset hetket, kun pitäisi saada peli kulkemaan ja saada pisteitä sarjataulukkoon, jos ja kun Jyväskylässä halutaan ensi kaudellakin pelata vielä toiseksi ylimmällä sarjatasolla. JJK:n riveistä löytyy useampi MP:stäkin tuttu pelaaja (Arjan Goljahanpoor, Aatu Manninen ja Reetu Räsänen), joille taistelu sarjapaikasta on tuttua.

MP:n tuloksellisesti ja pelillisesti heikompi jakso sai jatkoa sunnuntaina, kun SalPa:a vastaan jäi maalit tekemättä ja Urskissa pisteet tasattiin 0-0 -lukemin. Huomenna Harjun nurmella on vastakkain kaksi heikko vireistä joukkuetta, sillä viidestä viime ottelusta MP:llä on kasassa vain viisi pistettä. Lisäksi myös maalinteon kanssa on viime aikoina ollut haasteita, sillä viidessä edellisessä pelissä vain voitokkaassa Jaro -vieraspelissä MP on onnistunut maalinteossa ja kolmeen edelliseen otteluun vastustajan maaliverkko ei ole heilunut. Puolustuspeli on kuitenkin ollut suhteellisen hyvää ja molemmissa tappiopeleissä (JäPS ja SJK Akatemia) on pari maalia mennyt omiin, mutta muuten omapää on pysynyt puhtaana. Huomenna Jyväskylään lähdetään jatkamaan tuota hyvää ja tiivistä puolustuspeliä, mutta hyökkäyspeliin pitää saada lisää terävyyttä ja juonikkuutta, että saadaan palloja Ville Viljalan selän taakse. Tähän mennessä MP on onnistunut Ykkösen peleissä kolmekymmentäyksi kertaa maalinteossa. MP:n paras ja Ykkösen maalintekijätilaston jaetulta ykkössijalta löytyy kymmenen maalia viimeistellyt Santeri Stenius. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyvät viidesti osuneet Joslyn Luyeye-Lutumba ja Väinö Vehkonen. Maalin miehiä löytyy peräti kymmenen ja kerran vastustaja on tehnyt oman maalin. MP:n puolustukseen tulee pelikieltojen takia muutama muutos. Benjamin Urgenc sai SalPa -pelissä kauden neljännen varoituksensa ja Niklas Orjala ajettiin lisäajalla ulos, joten huomenna molemmat jäävät kotiin kärsimään pelikieltoa. Olli Kilpeläinen on ensimmäistä kertaa mukana joukkueessa ja Tobi on pelikieltonsa kärsinyt.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa paluuta Harjulle.

– Huomenna on vastassa JJK, joka on kärsinyt loukkaantumisista ja hyökkääjäpulasta. Nyt he saivat vahvistuksena kokeneen Aleksi Tarvosen lainalle Kotkasta. JJK on hyvä joukkue hyökkäyspelissä ja meidän puolustaminen täytyy onnistua hyvin, jotta kokeneen Mikko Mannisen johdolla hyökkäävä JJK saadaan pysäytettyä. Puolustussuuntaan JJK:lla on ollut isoimmat haasteet ja noiden asioiden summana joukkue ei ole onnistunut keräämään enempää pisteitä.

– Me olemme pelanneet hyvällä tasolla koko ajan, mutta viime peleissä maalinteko ei ole onnistunut alkukauden malliin. Tilanteita on kyllä ollut. Kausi on pitkä ja nyt vaaditaan pelaajilta keskittymistä, huolellisuutta ja terävyyttä tekemiseen, jotta pääsisimme takaisin voittokantaan.

– Itselle henkilökohtaisesti on hienoa palata Harjulle, missä pelasin viimeiset otteluni ja aloitin valmennusurani.

Jyväskyläläisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: JJK-MP 3,50 – 3,90 – 1,86.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallilla (mv)
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
10. Egzon Avdi
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Lauri Sahimaa
26. Joona Kuismala
34. Otto Ruoppi
63. Olli Kilpeläinen
69. Niila Forsell