Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: MP teki mahtavan nousun


Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

#26 Joona Kuismala on iskenyt ottelun avausmaalin. (Kuva: Jukka Laitinen)

7.6.2023 Ykkönen: MP-JJK 4 – 3(1-3)

Maalit:
7. Joona Kuismala (Samuli Hölttä) 1-0
27. Oskar Pihlaja 1-1
39. Pihlaja 1-2
40. Robin Saastamoinen 1-3
52. Joslyn Luyeye-Lutumba (Tobi) 2-3
75. Hölttä (Otto Ruoppi) 3-3
88. Santeri Stenius (Eero Ylönen) 4-3

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc (3. varoitus), Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä (86. varoitus), Rasmus Lehtonen, Santeri Stenius, Tobi, Niklas Orjala, Joslyn Luyeye-Lutumba, Joona Kuismala, Otto Ruoppi

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Niklas Leinonen, Egzon Avdi, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen, Lauri Sahimaa, Niila Forsell

Vaihdot:
46. Rasmus Lehtonen <-> Lauri Sahimaa
74. Tobi <-> Eero Ylönen
86. Otto Ruoppi <-> Egzon Avdi
90+3. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Niila Forsell

Joukkueiden parhaat pelaajat: (palkitaan otteluisäntä OP Suur-Savon tuotepalkinnolla)
MP: Joslyn Luyeye-Lutumba
JJK: Oskar Pihlaja

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Niklas Orjala

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Muutaman päivän tauon jälkeen MP pelasi taas tänään Ykköstä, kun Urskiin vieraaksi oli saapunut JJK Jyväskylästä. Urskiin paikalle saapunut yleisö sai nähdä koko draaman kaaren, kun kotijoukkue nousi kahden maalin takaa ohi ja otti tärkeät sarjapisteet 4-3(1-3) -lukemin.

Vieraat saivat ottelun ensimmäisen maalipaikan 4. peliminuutilla, kun Benjamin Urgenc kaatoi JJK-pelurin ja seurauksena oli vapaapotku noin 18 metristä. Aleksi Honka-Hallilla koppasi helposti Ville Kirvesojan laukauksen. Seuraavaksi MP rakensi näyttävän hyökkäyksen päätteeksi maalipaikan Joslyn Luyeye-Lutumballe, jonka laukauksen JJK-maalivahti Ville Viljala kuitenkin torjui kulmapotkuksi. Erikoistilanteista tällä kaudella lukuisia maaleja iskenyt MP ja teki taas maalin Mika Pasasen opeilla. Niklas Orjala antoi kulman, Samuli Hölttä puski ja Joona Kuismala jatkoi maalin edestä pallon verkkoon tehden ensimmäisen maalinsa Ykkösessä, 1-0. Muutama minuutti tästä kotijoukkueen toinen maali oli todella lähellä, kun vieraiden alakerta sai putsattua pallon maaliviivalta kahdesti. Ensin Tobin laukauksen Viljalan torjunnan jälkeen ja heti perään Otto Ruopin vedon. Vieraat olivat todella pulassa, kun kotijoukkue vei peliä, mutta sitten kaikki kääntyi. 27. peliminuutilla MP:lle iskettiin kauden ensimmäinen takaisku kotikentällä. MP puolusti tilanteen huonosti ja Oskar Pihlaja laukoi MP-alakerran kautta pallon verkkoon, 1-1. Ennen kuin MP:lle sattui todella musta minuutti, niin Niklas Orjalan kaukolaukaus meni vähän yli JJK-maalin. 39. peliminuutilla MP purki kulmapotkun suoraan Pihlajalle, joka otti yhden kosketuksen ja laukoi samaan alakulmaan kuin kymmenen minuuttia aikaisemminkin, 1-2. Heti perään peli oli jo 1-3, kun Samuli Höltän syöttö alaspäin oli liian hiljainen ja Robin Saastamoinen pääsi palloon ennen Honka-Hallilaa ja Saastamoisella oli helppo työ laukoa pallo tyhjään maaliin, 1-3. Jos tähän asti MP oli puolustanut hyvin kotiotteluissaan ja pitänyt maalinsa puhtaana, niin nyt sarjan toiseksi viimeinen JJK oli iskenyt kolme maalia yhdessä 45-minuuttisessa, vaikka MP olisi voinut johtaa ottelua jo useammalla maalilla.

Tauolla MP suoritti yhden vaihdon, kun Lauri Sahimaa korvasi Rasmus Lehtosen ja päävalmentaja Juha Pasoja antoi selvät ohjeet takaa-ajoon. Toinen jakso alkoikin MP-myllytyksellä, kun vieraat alkoivat jo varmistelemaan voittoaan ja jyväskyläläiset jäivät ihan statistin rooliin. MP loi lukuisia maalipaikkoja JJK-maalille: Samuli Hölttä laukoi kuudesta metristä yli, Santeri Steniuksen toisen yrityksen Viljala torjui ja toinen meni ohi. 52. peliminuutilla MP sai kuitenkin tehtyä tärkeän kavennusmaalin, kun Joona Kuismala lähetti Tobin vauhtiin vasempaan laitaan. Tobi jätti Juho Luoman helposti taakseen ja pelasi pallon maalille, missä Joslyn Luyeye-Lutumba oli ensimmäisenä pallossa ja ohjasi ansaitun kavennusmaalin, 2-3. Maali loi lisää uskoa kotijoukkueen tekemiseen ja pelin kuva oli selvä: JJK yritti puolustaa johtoaan ja MP kävi raivoisasti päälle. Tasoitusmaali roikkui ilmassa. 74. peliminuutilla Ville Viljala sai vielä vaivoin torjuttua Benjamin Urgencin kovan laukauksen, mutta tilanteen jälkeen MP sai sivurajaheiton, josta kotijoukkue iski tasoitusmaalin. Orjalan heittoon vieraat pääsivät ensimmäisenä, mutta pallo kimposi Otto Ruopille, jonka laukauksen JJK vielä blokkasi. Pallo tuli kapteeni Samuli Höltälle, joka laukoi 16-rajalta vastustamattomasti pallon maaliin ja Urskin kotiyleisö repesi riemuun, 3-3. MP ei kuitenkaan tyytynyt tasapeliin, vaan kovalla yrityksellä haettiin johto-osumaa. Sivurajaheitoista joukkue sai hyvää painetta JJK-maalille ja Väinö Vehkosen kaukolaukaus jysähti tolppaan. Vieraiden oikeastaan ainut maalipaikan puolikas oli MP:ssäkin pelanneella Aatu Mannisella, joka pääsi 84. peliminuutilla laukomaan noin 15 metristä, mutta hänen yrityksensä meni tällä kertaa onneksi yli MP-maalin. MP halusi voittaa ottelun ja se näkyi kotijoukkueen tekemisessä. Lopulta MP sai palkinnon kovasta yrityksestä. Lauri Sahimaa sai noin 30 metrissä poikki JJK:n hyökkäyksen ja pelasi pallon Eero Ylöselle, joka pelasi yhteen Lutumban kanssa. Ylönen eteni pallon kanssa päätyyn ja pelasi pallon maalille, missä Santeri Stenius sai lopultakin palkinnon kovasta työstään ja ohjasi pallon verkkoon, 4-3. Maalin jälkeen pelattiin nelisen minuuttia, mutta vieraat olivat aikalailla tyytyneitä kohtaloonsa ja MP otti todella tärkeät sarjapisteet nousten yksin Ykkösen piikkipaikalle.

#16 Santeri Stenius viimeistelee ottelun voittomaalin. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen omiensa asenteeseen ja nousuun kahden maalin takaa.

– Alussa olimme selvästi parempia, mutta sitten teimme vääriä asioita väärissä paikoissa.

– Pojat nousi hienosti toisella jaksolla ja pelasimme omilla vahvuuksillamme sekä teimme asioita, joilla olemme alkukaudella pärjänneet.

– Todella hieno nousu ja ansaittu voitto, sillä olimmehan me tänään selvästi parempi joukkue! Tänään kyllä tarjosimme draamaa kotiyleisölle koko rahan edestä. Toivottavasti sunnuntaina kärkikamppailuun saamme paljon yleisöä kannustamaan meitä!

Laitisen Jukan pelikuvia löytyy täältä.

Sunnuntaina on taas ohjelmassa kotiottelu, kun Urskissa klo 18 alkavassa ottelussa vastaan tulee sarjakakkonen EIF Tammisaaresta.

Ruudun ottelukooste: