EST Palvelut -ENNAKKO: Runkosarja huomenna päätökseen JäPS:iä vastaan


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: la 3.9. klo 16.00 Ykkönen: MP-JäPS Urski, Mikkeli

Ykkösen runkosarja tulee huomenna päätökseen, kun MP kohtaa viimeisen kierroksen ottelussa sarjanousija JäPS:n Järvenpäästä. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat juuri ennen juhannusta Järvenpäässä, missä MP oli tehokas maalipaikoissaan ja haki sarjapisteet selvin 1-4(0-3) -lukemin. Lisätietoja huomisista ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta viisi ja yhdeksän. JäPS on pelaamissaan kahdessakymmenessäyhdessä ottelussa kerännyt 31 pistettä (9 voittoa, 4 tasapeliä ja 8 tappiota; maaliero 31-37). MP:llä on kasassa kahdenkymmenenyhden ottelun jälkeen kaksikymmentäneljä pistettä (6 voittoa, 6 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 33-33).

Osku Partosen valmentama Järvenpään Palloseura on pelannut todella pirteästi. Järvenpääläiset nousivat viime kauden päätteeksi historiansa ensimmäistä kertaa Ykköseen, kun joukkue voitti selvästi Kakkosen A-lohkon voittaen 22 sarjaottelusta peräti 18. Viime perjantaina JäPS voitti näytöstyyliin seuran 75-vuotisjuhlaottelussa PK-35:n 3-0 ja ylemmän jatkosarjan paikka alkaa olemaan aikalailla varma sarjanousijoille. Sitten edellisen kohtaamisen JäPS:n on vahvistunut kahdella uudella pelaajalla. AC Oulusta joukkueeseen liittyi laituri Enoch Banza ja FC Lahdesta lainalle saapui MP:ssäkin pelanneen Onuray Kösen pikkuveli Berat. MP:n alakerta saa huomenna olla tarkkana, sillä järvenpääläisten hyökkäyksestä löytyy tulivoimaa. Konkarihyökkääjä Aleksi Ristola on osunut jo yhdeksän kertaa ja viime kaudella MP:n riveissä pelannut Antti Ulmanen on tehnyt seitsemän maalia. Kolmessa maalissa ovat Alieu Ceesay ja Hedi Khayat.

MP:n pirteät otteet jatkuivat viime sunnuntaina Oulunkylässä, missä Gnistan kaatui hyvän ja ehjän esityksen jälkeen 0-2(0-0) Joslyn Luyeye-Lutumban ja Topi Keskisen maaleilla. Alempaan jatkosarjaan olisi huomattavasti paremmat lähtökohdat, kun huomenna pistepussiin tulisi kotivoiton myötä kolme pistettä ja tämä merkitsisi sitä, että MP saisi jatkosarjaan kolme kotiottelua kävi muissa huomisen otteluissa mitä tahansa. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on onnistunut maalinteossa kahdeksan kertaa. Kolmesti maalinteossa on onnistunut jo viisi pelimiestä (Kevin Beugre, Juuso Liukkonen, Joona Hiltunen, Jonathan Dunyin sekä Joslyn Luyeye-Lutumba) ja kahden maalin miehiä löytyy kolme: Arjan Goljahanpoor, Samuli Hölttä sekä Väinö Vehkonen. Lisäksi on kaksi yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt kahdesti oman maalin. Huomiseen MP:n kokoonpanoon tulee ainakin yksi muutos, sillä Samuli Hölttä on sivussa. Vaillance Nihorimbere on toipunut jalkavammastaan ja pelasi viime sunnuntaina jo SavU:n riveissä. Nyt hän on mukana kokoonpanossa ensi kertaa kesäkuun alun jälkeen.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa, että omiensa viime pelien hyvät otteet jatkuvat huomennakin kotoisessa Urskissa.

– Gnistan -pelistä saatiin se, mitä ansaittiinkin eli hyvän esityksen jälkeen täydet pisteet. Viime sunnuntain peli oli erittäin tasapainoinen ja saimme pidettyä Gnistanin vaarallisilta alueilta pois lukuunottamatta muutamaa tilannetta.

– Huomenna on vastassa JäPS ja odotettavissa on kovaa taistelua sekä suoraviivaista peliä. Meidän on oltava aggressiivisia molemmissa päissä ja hyödynnettävä vastahyökkäysmahdollisuudet samalla lailla kuin teimme Järvenpäässä kesäkuussa. JäPS taistelee yläloppusarjan paikasta ja meillekin jokainen piste on todella tärkeä, joten on tulossa mielenkiintoinen peli. Joukkue, joka hyödyntää omat vahvuutensa paremmin todennäköisesti voittaa pelin.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-JäPS 1,75 – 4,00 – 3,85.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
6. Vaillance Nihorimbere
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
19. Jan Heinonen
20. Jonathan Dunyin
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
30. Tuomo Hiltunen (mv)
51. Haruna Abubakar
93. Juuso Liukkonen