Otto Huuhtanen, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä (34. varoitus), Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen, Topi Keskinen, Jan Heinonen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Kevin Beugre

Aleksi Honka-Hallila, Arjan Goljahanpoor, Antti-Pekka Kesonen, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen, Haruna Abubakar, Juuso Liukkonen

90+2. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Eero Ylönen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi tänään Ykkösen runkosarjan viimeisen vierasottelun, kun joukkue matkasi Helsinkiin, missä Mustapekka Areenan muovilla vastaan asettui rakas kilpakumppani vuosien varrelta, Gnistan. Gnistan on viime vuosina ollut ollut MP:lle suotuisa vastus, sillä viime kausilla MP on kesän Mikkelin peliä lukuun ottamatta voittanut oulunkyläläiset ja sama tahti jatkui tänäänkin, sillä MP voitti kahdella toisen jakson maalilla 0-2(0-0) ja haki tärkeät sarjapisteet Mikkeliin.

Ottelun alku saatiin vielä pelata kuivissa olosuhteissa ja molemmilla maaleilla nähtiin maalipaikkoja heti alkuun. Gnistanin vaarallinen Momodou Sarr pääsi jo toisella peliminuutilla maalipaikkaan, mutta Otto Huuhtanen oli hereillä ja torjui tilanteen kulmapotkuksi. Vieraat saivat koneet hiljalleen käyntiin ja Jiri Kosken vartioimalla Gnistan-maalilla nähtiin useampi ainakin puolittainen maalipaikka. Kotijoukkueen puolustus blokkasi Topi Keskisen laukauksen ja toisen Keskisen yrityksen Koski koppasi varmasti. Koski torjui myös Kevin Beugren kovan etukulmaan suuntautuneen laukauksen sekä Joslyn Luyeye-Lutumban yrityksen. Ennen kuin taivas repesi, niin Sarr pääsi hätyyttelemään taas Huuhtasta, mutta hän torjui puskun varmasti. Puolen tunnin kohdalla MP pääsi hyvää ylivoimahyökkäykseen, mutta Gnistanin alakerta selvitti tilanteen ja avausmaali jäi vielä tekemättä. Vielä ennen taukoa vierailla oli useampi paikka siirtyä johtoon, mutta Koski torjui Nuutti Laaksosen yrityksen sekä Beugren puskun kulmapotkuksi. Lisäajalla Samuli Hölttä pääsi vielä laukomaan Jarkko Heimosen kulmasta, mutta laukaus meni tällä kertaa yli. Tauon viettoon kuivattelemaan ja lämmittelemään mentiin maalittomissa lukemissa.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä, kun molemmat joukkueet puolustivat tarkasti ja hyökkäyspelaamisesta puuttui se viimeinen terävyys. Jonathan Dunyin ja Topi Keskinen pelasivat hyvin yhteen, mutta Jiri Koski torjui Keskisen laukauksen. Heti perään Kevin Beugrella oli todellinen avopaikka, mutta hänen yrityksensä oli heikko ja maali jäi tekemättä. Juuri kun tunti tuli täyteen Gnistan hyökkäsi nopeasti vastaan ja Sarr pääsi puiolittain läpi. Otto Huuhtanen tuli kuitenkin loistavasti vastaan ja esti maalin synnyn. Muutama minuutti tästä ja Oulunkylässä nähtiin ottelun avausmaali. Jarkko Heimonen antoi kulman, minkä Gnistan vielä selvitti, mutta paluupallo tuli suoraan Joslyn Luyeye-Lutumballe, joka laukoi vastustamattomasti pelaajamuurin läpi tarkasti takanurkkaan, 0-1. Gnistan yritti kovasti hakea tasoitusta, mutta MP puolusti tiiviisti joukkueena ja piti kotijoukkueen poissa kunnon maalipaikoilta. MP sai muutamia maukkaita vastahyökkäyksiä, joista lisämaalit olivat lähellä. Ratkaisun makua oli ilmassa 81. peliminuutilla, kun Jarkko Heimonen katkoi puolessa kentässä Jiri Kosken avauksen ja pelasi pallon Topi Keskiselle. Keskinen eteni rangaistusalueelle ja laukoi Tuukka Andbergin jalan kautta takakulmaan, 0-2. Keskisellä oli vielä yksi paikka maalintekoon, mutta Jiri Koski torjui etukulmaan suuntautuneen laukauksen. Juuri ennen täyttä aikaa Gnistan sai pallon Otto Huuhtasen selän taakse, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi ja kotijoukkueelta jäi tänään hyväksytty maali tekemättä. Kolmen lisäaika minuutin jälkeen hyvin ottelun tuominnut norjalainen Ajdin Medic puhalsi pelin päättyneeksi ja MP otti tärkeät sarjapisteet nousten pois viimeiseltä putoajan paikalta.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen omiensa ehjään ysikymppiseen ja tietenkin voittoon.

– Tänään oli meiltä hyvä peli molempiin suuntiin! Meillä oli jo ensimmäisellä jaksolla hyviä vastahyökkäyksiä, joista olisimme voineet tehdä maaleja, mutta olimme vähän huolimattomia.

– Gnistan pääsi tänään vain muutaman kerran vaaran paikoille, mutta muuten puolustimme hyvin ja Otto maalilla hoiti loput.

– Ogeli ja Gnistan näyttää sopivan meille, kun taas täältä otettiin tärkeät kolme pistettä, kuten kahdella edelliselläkin kaudella.

– Nämä oli todella tärkeät pisteet ja tästä on hyvä jatkaa runkosarjan päätöskierrokselle!

Kalevi Hämäläisen kuvia ottelusta löytyy täältä ja kotijoukkueen näkemys ottelusta täältä.

Lauantaina MP päättää Ykkösen runkosarjan, kun päätöskierroksen ottelussa Urskiin vastaan tulee JäPS.