EST Palvelut -RAPORTTI: MP voitolla juhannuksen viettoon


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

#7 Samuli Hölttä puskee ottelun avausmaalin

22.6.2022 Ykkönen: JäPS-MP 1 – 4(0-3)

Maalit:
4. Samuli Hölttä (Joona Hiltunen) 0-1
16. Juuso Liukkonen rp. 0-2
17. Kevin Beugre (Topi Keskinen) 0-3
55. Roope Autio 1-3
90+1. Joslyn Luyeye-Lutumba (Keskinen) 1-4

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Jarkko Heimonen (70. varoitus), Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Joona Hiltunen (83. varoitus), Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Kevin Beugre, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Arttu Loukiainen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Jesse Jäppinen, Antti-Pekka Kesonen, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen

Vaihdot:
66. Arjan Goljahanpoor <-> Antti-Pekka Kesonen
66. Kevin Beugre <-> Joslyn Luyeye-Lutumba
90+1. Topi Keskinen <-> Eero Ylönen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP:n tiivis ottelurypäs päättyi tänään Järvenpäässä, missä Keskuskentän nurmella vastaan asettui hyvin Ykkösen aloittanut sarjanousija JäPS. MP aloitti ottelun tehokkaasti ja katkaisi JäPS:n yli vuoden kestäneen tappiottomien kotipelien putken 1-4(0-3) -vierasvoitolla.

MP aloitti ottelun perunapeltoa muistuttavalla Järvenpään keskuskentällä pirteästi. 4. peliminuutilla vieraat saivat ottelun toisen kulmapotkun, kun kotijoukkueen maalivahti Janne Laiho torjui Nuutti Laaksosen kaukolaukauksen kulmapotkuksi. Tästä Joona Hiltusen kulmasta MP iski ottelun avausmaalin, kun Samuli Hölttä puski harjoitellun kuvion päätteeksi etutolpalta pallon verkkoon, 0-1. Paine järvenpääläisten maalilla jatkui ja varsinkin erikoistilanteet aiheuttivat päänvaivaa kotijoukkueelle. Vartin kohdalla vieraille tuomittiin rankkari, kun Tino Palmasto kaatoi Arjan Goljahanpoorin. Juuso Liukkonen viimeisteli rankkarin varmasti ja MP siirtyi jo kahden maalin johtoon. Minuutti myöhemmin peli oli jo 0-3, kun MP hyökkäsi nopeasti vastaan JäPS:n pitkän sivurajaheiton jälkeen. Kevin Beugre ja Topi Keskinen karkasivat nopeaan vastahyökkäykseen. Beugrella oli helppo työ siirtää pallo maaliin Keskisen tarjoilusta, 0-3. Kotijoukkueen tekeminen oli jotenkin sekaisin ja vieraiden neljäs maali oli lähempänä kuin kotijoukkueen avausmaali. Tolppaa lähemmäksi MP ei päässyt ja näin ennen taukoa ei enempää maaleja nähty. Tauon viettoon mentiin vieraiden kolmen maalin johdossa.

JäPS suoritti tauolla kolme pelaajavaihtoa ja toinen jakso alkoikin kotijoukkueen täydellisellä hallinnalla. Peliä käytiin pääsääntöisesti Otto Huuhtasen vartioiman MP-maalin läheisyydessä, kun nyt taas vieraat olivat vaisuja. 55. peliminuutilla JäPS sai tärkeän kavennusosuman, kun Roope Autio puski Joakim Ärilän antamasta kulmasta pallon verkkoon, 1-3. Hiljalleen vieraatkin pääsivät taas ottelutapahtumiin mukaan ja Juuso Liukkosella sekä Kevin Beugrella oli mahdollisuudet lisätä vierasjohtoa, mutta tässä vaiheessa lisämaalit jäivät tekemättä. MP:ssäkin pelannut Miro Schwalenstöcker pääsi parikin kertaa maalipaikkaan, mutta Huuhtanen hoiti nämä sekä pari muutakin tilannetta varmasti ja näin kotijoukkue pysyi parin maalin päässä. Lopulta ottelun lisäajalla MP iski lopullisen niitin, kun Topi Keskinen nousi vasemmalta ja pelasi Joslyn Luyeye-Lutumballe loistavan maalipaikan. Luyeye-Lutumba laukoi ensimmäisellä Ykkösen maalillaan loppunumeroiksi 1-4. Näin MP palasi voittokantaan neljän voitottoman ottelun (3 tasapeliä ja tappio) jälkeen ja JäPS sai maistaa tappion karvasta kalkkia ensimmäistä kertaa reiluun vuoteen kotikentällään.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen omiensa ensimmäisen jakson pelaamiseen, mutta varsinkin toisen jakson alku oli todella heikko.

– Ensimmäisen jakson pelaamisemme oli hyvää ja selkeää. Pelasimme kuin tuolla kentällä ja tuota vastustajaa vastaan pitääkin pelata.

– Pääsimme reiluun johtoon ja sitten toisella jaksolla oli vaikeaa saada meidän peliämme taas rullaamaan. Onneksi JäPS ei saanut tehtyä kuin yhden maalin.

– Koko joukkue taisteli tänään hyvin ja kentällä tehtiin kova työ. Samoin meidän erikoistilanteemme olivat tänään vahvoja ja tästä pitää antaa erityiskiitokset Pasasen Mikalle, jonka johdolla niitä on harjoituksissa käyty läpi.

– Tämän hyvän vierasvoiton jälkeen voidaan nyt hyvillä mielin käydä juhannuksen viettoon ja ansaitusti huilata kovan otteluputken jälkeen!

Kristiina Mattilan kuvia ottelusta löytyy täältä sekä kotijoukkueen näkemys ottelusta täältä.

Nyt Ykkösessä on pieni ottelutauko ja MP:kin saa hengähtää juhannuksen pyhät tiukan ottelutahdin jälkeen. Seuraavan kerran pelataan viikon päästä perjantaina, jolloin Kotkassa on vastassa KTP.

Ruudun ottelukooste: