ENNAKKO: Huomenna viimeinen harjoitusottelu ennen Ykkösliigacupin alkua


Ennakko: MP-PEPO
la 27.1.2024 klo 12.15 Jalkapallohalli, Mikkeli

MP pelaa huomenna vielä yhden harjoitusottelun ennen kuin kauden 2024 kilpailulliset ottelut alkavat. Jalkapallohalliin vastustajaksi saapuu PEPO Lappeenrannasta. Joukkueet kohtasivat viime kauden preseasonilla kahdesti. Silloin molemmat pelit päättyivät tasalukemiin. Mikkelissä PEPO nousi loppuhetkillä 1-1 -tasapeliin ja Imatralla jäätiin kokonaan ilman maaleja.

Lappeenrantalaisten joukkueen rakennus etenee ja uusi päävalmentaja Tero Nieminen kasaa joukkuetta. Viime vuotisen aika kansainvälisen joukkueen sijaan Lappeenrannassa on nyt ensin kiinnitetty alueen nuoria pelimiehiä ja muutamia ulkopuolisia pelimiehiä on jo liittynyt joukkueeseen. Varsinkin hyökkäykseen liittyneeltä NJS-kärki Miro Salmiselta odotetaan maaleja. Alkuvuodesta Lappeenrannasta ei ole kamalasti kuulunut uutisia ainakaan harjoituspeleistä, mutta joulukuun puolessa välissä PEPO vieraili Joensuussa, missä harjoitusottelu Ykkösliigan JIPPO:a vastaan päättyi 1-1 -tasalukemiin. Onkin mielenkiintoista nähdä minkälaisella porukalla PEPO huomenna saapuu Mikkeliin pelaamaan.

MP sai viime lauantaina sekä maali- että voittotilin auki, kun Kakkosessa pelaava Elo kaatui 4-1(2-0) Jalkapallohallissa. Maalinteossa onnistuivat tuore sopimuspelaaja Veeti Määttä kolmesti sekä Veikko Karttunen kertaalleen. MP pelasi edellisen pelin samalla ryhmällä ja vaihtoja ei tehty ollenkaan, sillä vaihdossa olleet pelaajat pelasivat sitten MP/SavU:n riveissä MyPa:a vastaan. Viimeksi sivussa oli useampi flunssassa ollut pelaaja, mutta huomenna saadaan kasaan isompi ryhmä, mutta sivussa on vielä useampi pelaaja erinäisten vaivojen takia. Kokoonpanossa on mukana myös muutama näyttöjä antava testimies. Tavoitteena huomiseen peliin on hioa kuvioita viikon päästä alkavaa Ykkösliigacupia varten sekä antaa peliaikaa kaikille mukana oleville pelaajille.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiltaan taas vauhdikasta pelaamista, vaikka alla onkin rankka harjoitusviikko.

– Viime lauantain peli Eloa vastaan oli todella hyvää tekemistä niissä asioissa, joita viikolla käytiin läpi. Prässimme oli aggressiivista sekä aktiivista ja puolustajat puolustivat hienosti eteenpäin koko pelin. Hyökkäyssuuntaan saimme luotua paljon maalipaikkoja monipuolisesti.  Laitapelaajat onnistuivat ja uskalsivat haastaa hyvin. Samanlaista pelaamista halutaan nähdä myös huomenna ja kehittää vielä pelissä ainakin pallollista tekemistä rohkeammaksi.

– Huomiseksi saadaan muutamia pelaajia lisää sairastuvalta ja se antaa mahdollisuuksia pitää kentällä vauhtia sekä energiaa. Pyrkimys on peluuttaa kaikkia pelaajia ja jokainen pääsee antamaan näyttöjä seuraavan viikon Ykkösliigacupin avauspeliä varten.

Ottelua on mahdollista seurata Veo Live-sovelluksella, jonka voi ladata: Android täältä ja iOS täältä. Huom! Pidätämme oikeuden livelähetyksen peruuntumiseen mahdollisten yhteys- tai muiden teknisten ongelmien varalta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
3. Arvi Liljaniemi
6. Jan Heinonen
7. Niila Forsell
8. Noah Levis
10. Ajack Deng
11. Rasmus Lehtonen
13. Benjamin Dahlström
15. Joel Laitinen
19. Kariim Al-Wehliye
20. Oliver Häyhänen
22. Ossi Torniainen
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Jonne Koistinen
26. Joona Kuismala
27. Veeti Määttä
28. Veikko Karttunen
30. Timi Heikkinen (mv)