RAPORTTI: MP kauden avausvoittoon


MP avasi kauden maali- ja voittotilin Eloa vastaan.

20.1.2024 harjoitusottelu: MP-Elo 4 – 1(2-0)
Maalit:
8. Veeti Määttä (Rasmus Lehtonen) 1-0
35. Veikko Karttunen 2-0
77. Taneli Heiskanen 2-1
79. Määttä (Eero Ylönen) 3-1
82. Määttä (Oliver Häyhänen) 4-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Olli Kilpeläinen, Rasmus Lehtonen, Benjamin Dahlström, Joel Laitinen, Oliver Häyhänen, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen (48. varoitus), Kasper Viramäki, Veeti Määttä, Veikko Karttunen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Arvi Liljaniemi, Noah Levis, Ville Kurki, Ossi Torniainen

Vaihdot:

Otteluraportti:
MP jatkoi tänään valmistautumista uuteen kauteen, kun harjoitusottelussa vastaan asettui Kakkosessa pelaava Elo Kuopiosta. Ottelu sujui kotijoukkueen komennossa ja 90 minuutin pelaamisen jälkeen Jalkapallohallin tulostaululla oli 4-1(2-0) -lukemat.

Ottelun kulku oli alusta asti selvä: MP piti huomattavasti enemmän palloa ja vieraat puolustivat urhoollisesti matalassa blokissa. Kun Elo pääsi palloon, niin MP kävi tiukasti päälle ja vierailla oli vaikeuksia rakentaa peliään. Kuopiolaisten tila ja aika oli vähissä, joten Aleksi Honka-Hallila sai MP:n maalilla olla suhteellisen rauhassa. MP:n tiukka prässi tuotti tulosta ensimmäisen kerran ottelun 8. peliminuutilla, kun Rasmus Lehtonen katkoi vieraiden alakerran syötön ja vapautti Veeti Määtän maalintekoon. Määttä otti muutaman kosketuksen ja laukoi voimalla takanurkkaan, 1-0. Ensimmäisellä jaksolla suurin osa MP hyökkäyksistä tuli oikealta laidalta Määtän ja Jesse Kilpeläisen kautta. Vieraiden maalilla nähtiin useampi lähellä piti -tilanne, mutta Elo-alakerta blokkasi useamman yrityksen tai sitten MP:n yritykset menivät ohi tai yli maalin. 35. peliminuutilla pallo saatiin taas Elon maaliin, kun MP prässäsi hyvin ja Veikko Karttunen riisti pallon maalivahti Miika Töyräkseltä. Vieraiden puolustus yritti vielä väliin, mutta Karttunen sijoitti pallon varmasti verkkoon, 2-0. Muutama minuutti tästä ja kolmas maali oli todella lähellä, kun hyvän hyökkäyksen jälkeen Määttä pelasi pallon Eero Ylöselle, jonka kova laukaus kolahti ylärimaan. Näinkö MP jo odotteli taukoa, kun viime hetkillä melkein koko jakson puolustuskannalla ollut vierailija sai luotua pari puolittaista maalipaikkaa. Ensin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Veeti Lehtimäki laukoi ohi ja hetken päästä Kristo Niinisalo oli päästä läpi, mutta näytillä ollut toppari Kasper Viramäki liukui hienosti pallon pois Niinisalon jaloista. Tauon viettoon mentiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Lyhyen tauon jälkeen ottelu jatkui samalla kaavalla, MP vei peliä ja Elo puolusti. Toisella jaksolla MP:n peli rullasi taas enemmän vasenta laitaa, missä Oliver Häyhänen ja Benjamin Dahlström kuskasivat palloa vauhdikkaasti. Veikko Karttunen pääsi useampaan maalipaikkaan, mutta vieraiden alakerta ehti melkein aina peittämään laukaukset ja kertaalleen tauolla vieraiden maalille vaihdettu Aku Lindström torjui Karttusen puskun Ylösen tarkasta kulmapotkusta. Lindström torjui myös näyttävästi Jesse Kilpeläisen kaukolaukauksen kulmaksi. Vieraatkaan eivät jääneet tänään ilman maalia, sillä 77. peliminuutilla MP-alakerta pelasi tilanteen vähän heikosti ja antoi tilaa, jonka vieraat käyttivät hyväkseen. Lopulta pallo pelattiin Taneli Heiskaselle, jonka painava laukaus upposi etutolpan juureen Honka-Hallilan käsien kautta, 2-1. Kauaa eivät vieraat kuitenkaan saaneet kavennusosumasta nauttia, sillä seuraavasta hyökkäyksestä pallo oli Elon maalissa. Olli Kilpeläinen laittoi hienon puolen vaihdon oikeaan laitaan, missä Eero Ylönen otti loistavan ensimmäisen kosketuksen palloon ohittaen vastustajansa hienosti. Ylönen eteni kohti päätyä ja pelasi pallon maalille, missä Veeti Määtällä oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin, 3-1. Heti perään Ylönen oli lähellä maalintekoa, kun Häyhänen tarjoili, mutta Ylönen ei saanut maalin edestä palloa maaliin asti. Pari minuuttia myöhemmin pallo oli taas Elon maalissa. Benjamin Dahlström ja Häyhänen tekivät esityön vapauttaen Määtän vauhtiin. Määttä sijoitti pallon tarkasti oikean tolpan juureen ja onnistui kolmannen kerran tänään maalinteossa, 4-1. Vieraat saivat pallon kertaalleen vielä Honka-Hallilan selän taakse, mutta tilanne oli paitsio, kun Heiskasen tarkan laukauksen paluupallon verkon perille toimittanut pelaaja oli paitsiossa. Loppuhetkillä molemmilla oli vielä puolittaiset paikat, mutta Karttunen puski yli Lehtosen keskityksestä ja vierailta Nuutti Luomala laukoi ohi. Lopulta erotuomari Kimmo Aholaisen loppuvihellys soi ja ottelu päättyi 4-1, näin MP sai tehtyä tämän kauden ensimmäiset maalinsa ja samalla aukesi myös voittotili.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli suhteellisen tyytyväinen näkemäänsä, vaikka olisikin halunnut nähdä omiltaan vielä enemmän maaleja.

– Meillä oli tänään peliin pari teemaa: rohkeus ja prässääminen. Pelaajat toteuttivat näitä suhteellisen hyvin koko 90 minuuttia.

– Haluttiin saada kaikille kentällä olleille pelaajille täydet minuutit peliaikaa ja tässä onnistuttiinkin. Alla oli kova harjoitusviikko, mutta silti jalkoja riitti ja pelaajat jaksoivat hyvin koko pelin.

– Välillä oltiin vähän huolimattomia pallon kanssa ja tähän pitää jatkossa kiinnittää enemmän huomiota.

Tommi Kirvesniemen (Havuja Photography) kuvia ottelusta löytyy täältä.

Ensi lauantaina MP pelaa vielä yhden harjoitusottelun ennen kuin helmikuun alussa Ykkösliigacup alkaa PK-35:n vieraana. Viikon päästä Mikkeliin vastustajaksi saapuu PEPO Lappeenrannasta.