ENNAKKO: Huomenna Kuopiossa vuoden ensimmäinen harjoitusottelu


Ennakko: KuPS-MP
la 13.1.2024 klo 15.00 Lippumäen ylipainehalli, Kuopio

Viime viikolla joulun pyhien jälkeen yhteisharjoittelua jatkanut MP matkustaa huomenna Kuopioon, missä Lippumäen ylipainehallissa vastaan asettuu rakas vastustaja vuosien varrelta KuPS. Joukkueet kohtasivat joulukuun alkupuolella harjoitusottelun merkeissä Mikkelissä ja silloin kuopiolaiset voittivat testipelaajia runsaasti kentälle juoksuttaneen MP:n 0-2(0-1). Edellinen joukkueiden virallinen kohtaaminen oli kesäkuussa 2022 Urskissa Suomen Cupin neljännesvälierässä, jonka kuopiolaiset voittivat niukasti 0-1.

Kuopiolaiset ovat viime vuosina kuuluneet Veikkausliigan kärkipään joukkueisiin ja sama tahti odotetaan jatkuvan myös tulevallakin kaudella, vaikka KuPS:n pelaajabudjettia onkin tarkoitus pienentää. Joukkueen riveihin ovat jo liittyneet oma kasvatti Jerry Voutilainen, kahdella edellisellä kaudella MP:ssä hyviä otteita esittänyt Joslyn Luyeye-Lutumba sekä maalivahti Aatu Hakala. Myös viime kaudella MP:ssä lainalla olleet Otto Ruoppi ja Lauri Sahimaa ovat palanneet takaisin Kuopioon. Huomenna Luyeye-Lutumba ja Ruoppi nähdään varmaan kentällä, mutta Sahimaa on loukkaantuneena sivussa. Päävalmentaja Jani Honkavaara johdattaa varmasti innokkaan ja juoksuvoimaisen joukkueen MP:tä vastaan ja kentällä nähdään varmasti testimiehiä sekä omia junioreita. Testi tulee varmasti olemaan MP:lle kova ja esimerkiksi joulukuussa kuopiolaiset voittivat Veikkausliigan AC Oulun harjoitusottelussa 5-0, joten huomenna MP varmasti joutuu kovaan paineeseen.

MP:llä on nyt täysi höyry päällä harjoituksissa, kun valmistautuminen tulevan kauden Ykkösliigaan on täydessä vauhdissa. Helmikuun alussa alkaa Ykkösliigacup ja sitä ennen MP pelaa vielä kolme harjoitusottelua, joista huomenna on edessä ylivoimaisesti kovin vastus, kun viime kauden Veikkausliigan hopeamitalistit on vastassa. Joulukuussa treenivahvuudessa ei ollut mukana kaikki sopimuspelaajat, mutta huomenna saadaan lisää jo nimensä jatkosopimukseen laittaneita pelimiehiä kentälle sekä näyttöjä antaa myös useampi testimies. Osa testipelaajista oli jo mukana ennen joulua ja osa on nyt ensimmäistä kertaa näyttämässä osaamistaan. Viikolla harjoituksissa on päävalmentaja Juha Pasojan johdolla käyty läpi pelillisiä asioita, joita toivottavasti huomenna nähdään kentälläkin. Harjoituksissa on menty todella kovaa ja ikävä kyllä kolhuiltakaan ei ole vältytty. Huomenna muutama sopimukseton sekä sopimuspelaaja on sivussa isompien tai pienempien vaivojen takia, mutta Kuopioon matkataan isolla ryhmällä.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa testipelaajilta näyttöjä.

– Vuosi 2024 aloitetaan otteluiden osalta huomenna Kuopiossa KuPS:ia vastaan. Meillä on hyvä määrä sopimuksia jo kasassa, mutta lisää pelaajia tarvitaan rinkiin. Testipelaajia on huomenna mukana ja heiltä odotetaan näyttöjä kovaa kotijoukkuetta vastaan.

– Joulukuussa pelimme kuopiolaisia vastaan oli puolustusvoittoista ja siinä onnistuttiin suhteellisen hyvin. Nyt haluamme jo nähdä pallollisenakin yhtenäisempää tekemistä. Toki testipelaajien sopeutuminen on aina kysymysmerkki, mutta toisaalta hyvät pelaajat sopeutuvat nopeasti.

– On mukava aloittaa valmistautuminen kauteen ja joukkueen rakentaminen pelillisesti kohti kovaa Ykkösliigaa!

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelun voi katsoa selostettuna Länsi-Savon sivuilta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
3. Arvi Liljaniemi
5. Olli Kilpeläinen
6. Jan Heinonen
8. Noah Levis
10. Ajack Deng
11. Rasmus Lehtonen
12. Veeti Määttä
13. Benjamin Dahlström
15. Joel Laitinen
20. Oliver Häyhänen
22. Ossi Torniainen
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Jonne Koistinen
26. Joona Kuismala
28. Veikko Karttunen
29. Juuso Höckert
30. Timi Heikkinen (mv)