RAPORTTI: Kausi 2024 alkoi tappiolla


MP ja KuPS kohtasivat kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

9.12.2023 harjoitusottelu: MP-KuPS 0 – 2(0-1)
Maalit:
4. Emmanuel Okereke 0-1
73. Axel Widjeskog rp. 0-2

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Arvi Liljaniemi, Olli Kilpeläinen, Niila Forsell, Ajack Deng, Rasmus Lehtonen, Gaaid Abdi, Urho Kumpulainen, Joel Laitinen, Albin Mehmeti, Eero Ylönen

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Noah Levis, Jyry Aalto, Carl-Mikael Frankenhaeuser, Jesse Kilpeläinen, Thabit Abdi, Luigi Morães, Veikko Karttunen, Perttu Kosonen, Laith Azhar

Vaihdot:
46. Ajack Deng <-> Veikko Karttunen
46. Albin Mehmeti <-> Luigi Morães
46. Gaaid Abdi <-> Noah Levis
61. Joel Laitinen <-> Carl-Mikael Frankenhaeuser
61. Niila Forsell <-> Laith Azhar
61. Rasmus Lehtonen <-> Thabit Abdi
61. Eero Ylönen <-> Jyry Aalto
61. Aleksi Honka-Hallila <-> Timi Heikkinen
81. Olli Kilpeläinen <-> Perttu Kosonen
81. Arvi Liljaniemi <-> Jesse Kilpeläinen

Otteluraportti:
MP aloitti tänään kauteen 2024 valmistavat ottelut, kun ensimmäisessä harjoitusottelussa vastaan asettui viime kaudella Veikkausliigassa hopealla sijoittunut KuPS Kuopiosta. Ottelua pelattiin vieraiden komennossa ja kaksi kertaa pallo kaivettiin MP-maalista, joten tulostaululla oli reilun 90 minuutin pelaamisen jälkeen lukemat 0-2(0-1).

Vieraat aloittivat ottelun täydellä höyryllä ja alku pelattiinkin pääsääntöisesti MP:n kenttäpäädyssä. Jo neljännellä peliminuutilla vieraat onnistuivat maalinteossa, kun lyhyen kulmapotkun jälkeen palloa pelattiin maalille, missä MP:n vartiointi oli heikkoa ja isokokoinen toppari Emmanuel Okereke pääsi vapaasti puskemaan pallon verkkoon, 0-1. Avausmaalin jälkeen vieraat jatkoivat kuskin paikalla, mutta hallinta ei kuitenkaan meinannut konkretisoitua kunnon maalipaikoiksi. Pari vapaapotkua hyviltä paikoilta vieraat saivat, mutta nämä Pyry Lampisen ja Paul Ogunkoyan laukaukset Aleksi Honka-Hallilla torjui varmasti ja kertaalleen Okereke puski niukasti ohi. MP rakensi muutaman kerran ihan mukavan näköisiä hyökkäyksiä, mutta aina pelaajien ajatukset eivät menneet ihan yhteen ja tilanteet kuivuivat ennen kuin päästiin haastamaan vieraiden maalivahti Aatu Hakalaa. Vierailla oli pari ihan loistavaa paikkaa kasvattaa johtoaan, mutta MP-alakerta ehti Matias Siltasen vedon eteen ja Lampinen puski maalin edestä ohi. Mitä pidemmälle peli eteni, niin sitä paremmin MP:kin pääsi peliin mukaan. Muutaman puolittaisen maalipaikan myös kotijoukkue sai luotua. Ajack Deng oli päästä Joel Laitisen pitkästä syötöstä maalintekoon, mutta Hakala ehti ensimmäisenä palloon. Hyvän nopean hyökkäyksen jälkeen Rasmus Lehtonen pääsi laukomaan, mutta tällä kertaa laukaus meni selvästi yli maalin. Paras paikka oli Eero Ylösellä, kun hän pääsi laukomaan Niila Forsellin ja Dengin esityöstä, mutta Ylönen ei saanut kunnon osumaa palloon ja laukaus meni selvästi ohi. Ensimmäisen jakson maalit jäivät yhteen ja tauon viettoon mentiin maalin vierasjohdossa.

Jo tauolla molemmat joukkueet tekivät useampiakin vaihtoja ja sama tahti jatkui toisella 45-minuuttisella, kun molemmat joukkueet antoivat peliaikaa kaikille kokoonpanossa olleille pelaajilleen. Toisen jakson ensimmäiset kunnon maalipaikat olivat taas vierailla, mutta Honka-Hallila tuli hyvin vastaan ja selvitti Ogunkoyan läpiajon. Hetki tuosta paikasta Justice Adarkwa pääsi maalipaikkaan, mutta hän laukoi ohi. Ratkaisun makua oli ilmassa reilun 70 peliminuutin jälkeen, kun vieraille tuomittiin hieman kevyt rankkari. MP:n maalille viimeiseksi puolituntiseksi vaihdettu Timi Heikkinen ei tiennyt Axel Widjeskogin rankkarikikkaa ja pallo oli maalissa, 0-2. Vierailla oli vielä pari paikkaa kaunistella lukemia, mutta Saif Elnour Joseph laukoi puolustuksen kautta ohi ja Timi Heikkinen poimi etukulmasta Widjeskogin yrityksen. Toisella jaksolla nähtiin myös yksi debyytti, kun 17-vuotias JiiKoo:ssa pelaajauransa aloittanut Perttu Kosonen pelasi ensimmäiset minuutit MP:n edustusjoukkueessa. RiPa-kasvatti Timi Heikkinen pääsi toista kertaa edustuksen maalille ja teki muutaman hyvän torjunnan pitäen vieraiden maalit kahdessa. Lopulta reilun 90-minuutin pelaamisen jälkeen Jalkapallohallissa soi erotuomari Aihan Dagin loppuvihellys ja kauden ensimmäinen harjoituspeli päättyi kuopiolaisten 0-2 -vierasvoittoon.

Kauden avaustappio ei masentanut päävalmentaja Juha Pasojaa, vaikka Paso haluaakin aina voittaa.

– Nyt on saatu taas uusi kausi käyntiin! Alla on pari viikkoa yhteisharjoittelua ja tällä viikolla on ollut reilusti testimiehiä menossa mukana. Harjoituksissa on ollut hyvä meininki ja intoa on riittänyt!

– Alun sekavan pelin jälkeen ajoittain meiltä yllättävänkin hyvää tekemistä, vaikka puolustuspelaamiseksi se tänään aika lailla meni. Puolustaminenhan on meiltä yleensä sujunut!

– Tämä peli ajoi asiansa ja saimme hyvää tietoa testillä olleista pelaajista. Testimiehet pelasivat omilla vahvuuksillaan. Osa ei ikävä kyllä ollut vielä tarvittavassa fyysisessä kunnossa ja osalla ei kyllä taidot ja tekeminen vielä riitä kovaan Ykkösliigaan. Muutama testillä ollut tulee vielä tammikuussa antamaan lisää näyttöjä harjoituksiin sekä harjoituspeleihin.

Muutama Rahikaisen Mikon kuva pelistä löytyy täältä.

MP harjoittelee yhdessä vielä ensi viikon ja sitten joukkue siirtyy joulutauolle. Yhteisharjoituksiin palataan taas vuoden 2024 alussa ja tammikuun puolesta välistä lähtien pelataan melkein joka viikonloppu harjoituspelejä tai Ykkösliigacupia. Seuraavassakin harjoituspelissä on vastassa KuPS, kun lauantaina 13. tammikuuta joukkueet kohtaavat Lippumäen hallissa Kuopiossa.