Visulahti -ENNAKKO: Nyt TPS vastassa Cupin koitoksessa


Otteluennakon tarjoaa: Visulahti

Ennakko: TPS-MP
la 15.6. klo 15.00 Veritas Stadion, Turku

Muutaman päivän tauon jälkeen MP ja TPS taas kohtaavat huomenna, mutta tällä kertaa Turussa. Keskiviikkona Urskissa pelattiin Ykkösliigan sarjapisteistä ja silloin pisteet matkasivat Turkuun 0-3– lukemin, kun TPS osui kolmesti viimeisellä vartilla. Huomenna haetaan sitten jatkajaa Suomen Cupissa, kun Veritas Stadionilla pelataan 5. kierroksen ottelussa. Kumpi joukkueista jatkaa 16 parhaan joukkoon ja kohtaa heti juhannuksen jälkeen vieraissa SJK Akatemia – P-Iirot -ottelun voittajan, selviää huomenna klo 15 alkaen.

Turkulaiset ovat tähän mennessä kohdanneet Cupissa Kolmosen KaaPo:n ja Ykkösen FC Jazzin. KaaPo kaatui viimeisen vartin maaleilla 0-4 ja porilaiset antoivat tiukan vastuksen, mutta taipuivat rankkarikisan jatkopalloilla 6-7.

MP tiputti ensin 3. kierroksella Kolmosen ViPa:n 0-8 ja 4. kierroksella kaatui oma kakkosjoukkue 0-3 -lukemin.

MP:n on ihan turha tässä vaiheessa miettiä vastustajan joukkuetta tai pelaamista, vaan oma tekeminen on nyt saatava uudelle tasolle. Ykkösliiga on tietenkin tärkein, mutta kyllähän kaksinkertainen Suomen Cupin voittajaseura haluaa aina edetä Cupissa mahdollisimman pitkälle. Huomenna Turkuun lähdetään hakemaan Cupin jatkopaikkaa. Kokoonpanoon tulee jonkin verran muutoksia ja etenkin avauksessa saavat huomenna vastuuta sellaiset pelaajat, joiden peliaika viime aikoina Ykkösliigan kamppailussa on jäänyt vähemmälle. Loukkaantumisten jälkeen paluun kokoonpanoon tekevät Veikko Karttunen sekä Eero Ylönen. Sivussa on muutamia pelaajia pikkuvaivojen ja sairastelun takia, joten huomenna Turkuun matkustaa tiivis ryhmä, kun osa juniori-ikäisistä pelaajista on pelannut Cupia MP/2:n riveissä.

Päävalmentaja Juha Pasoja kertoo, että joukkueessa tapahtuu kierrätystä.

– Cupissa on jaossa vain jatkopaikka ja sitä lähdemme Turusta huomenna hakemaan.

– Nyt on viikon sisään kolme peliä ja sarjassa tarvitaan pisteitä, niin teemme hieman kierrätystä ja silloin vähemmän pelanneet saavat huomenna näyttöpaikkoja.

– Toinen peli muutaman päivän sisään turkulaisia vastaan ja sarjapelissä olimme heikompia varsinkin toisella jaksolla. Nyt on hyvä mahdollisuus haastaa TPS uudestaan ja saada onnistumisia, jotka sitten siirtyvät sarjaan.

Turkulaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: TPS-MP 1,22 – 5,80 – 10,00.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Arvi Liljaniemi
4. Iiro Äijö
5. Olli Kilpeläinen
6. Jan Heinonen
8. Rasmus Lehtonen
10. Ajack Deng
13. Noah Levis
15. Joel Laitinen
22. Kasper Viramäki
23. Eero Ylönen
26. Joona Kuismala
27. Veeti Määttä
30. Tuomo Hiltunen (mv)
45. Veikko Karttunen