Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: TPS osui lopulta


Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

MP:n taistelu ei lopulta tuonut pisteitä. (Kuva: Mikko Rahikainen)

12.6.2024 Ykkösliiga: MP-TPS  0 – 3(0-0)
Maalit:
74. Tuomas Pippola 0-1
80. Umar Bala Muhamed 0-2
85. Albijon Muzaci 0-3

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Arvi Liljaniemi (34. varoitus), Jan Heinonen, Niila Forsell, Benjamin Dahlström, Noah Levis, Joel Laitinen, Kasper Viramäki, Jesse Kilpeläinen,  Joona Kuismala (57. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Iiro Äijö, Olli Kilpeläinen, Rasmus Lehtonen, Ajack Deng, Jesse Jäppinen, Veeti Määttä

Vaihdot:
46. Arvi Liljaniemi <-> Olli Kilpeläinen
75. Niila Forsell <-> Ajack Deng
75. Noah Levis <-> Jesse Jäppinen
75. Kasper Viramäki <-> Iiro Äijö
81. Jesse Kilpeläinen <-> Rasmus Lehtonen

Molempien joukkueiden parhaat pelaajat: (palkitaan otteluisäntä OP Suur-Savon tuotepalkinnoilla):
MP: Aleksi Honka-Hallila
TPS: Jesper Karlsson

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Benjamin Dahlström

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Jalkapallopäivän ottelussa MP kohtasi Urskin nurmella TPS:n Turusta. Ottelu oli hyvin tyypillinen tämän kauden MP-peli, jossa MP roikkui mukana, mutta lopussa vieraat onnistuivat kolmesti maalinteossa ja sarjapisteet matkasivat Turkuun 0-3(0-0) -lukemin.

Vieraat aloittivat ottelun pirteästi ja Aleksi Honka-Hallilan vartioimalla maalilla nähtiin muutamia maalipaikkoja, kun taas kotijoukkueen yritykset olivat aika kevyitä. Kokeneella Riku Sjöroosilla oli parikin avopaikkaa siirtää vieraat johtoon, mutta ensimmäisessä hän ajautui pieneen kulmaan ja laukaus meni ohi. Toisessa hän siirsi vastuun Albijon Muzacille, joka liukui pallon ohi. Yhden yli menneen Niila Forsellin sivuvapaapotkun lisäksi MP:n oikeastaan ainut maalipaikan puolikas oli Arvi Liljaniemen kaukolaukaus, jonka Matias Niemelä torjui kulmapotkuksi. Juuri ennen täyttä aikaa loukkaantumisestaan toipunut Riku Riski pääsi laukomaan, mutta Kasper Viramäki blokkasi hienosti laukauksen ja tuloksena oli vain kulmapotku. Lopulta kahden lisäaikaminuutin jälkeen Urskissa mentiin punomaan juonia jälkimmäistä 45-minuuttista varten maalittomissa lukemissa.

Toisen jakson alku oli vielä tasaista pelaamista, mutta mitä pidemmäksi peli eteni, niin kokomustissa pelanneet vieraat painoivat päälle ja hakivat ahnaasti avausmaalia. MP alakerta taisteli uhrautuvasti ja Honka-Hallilla viimeisenä lukkona teki tukun loistopelastuksia, mutta lopulta turkulaiset saivat kovasta hallinnastaan palkinnon, kun huonon purkupallon jälkeen Tuomas Pippola laukoi muutaman kosketuksen jälkeen tarkasti takanurkkaan 0-1 pelikellon näyttäessä 74. peliminuuttia. Tämä oli tyly isku kotijoukkueen niskaan ja vieraat saivat kahdesti pallon vielä MP-maaliin, kun kotijoukkueen usko oli taas koetuksella. Ensin vaihtomies Umar Bala Muhamed laukoi tarkasti etukulmaan ja paitsion rajamailta irronnut Albijon Muzaci ohitti Honka-Hallilan viimeistellen loppunumeroiksi 0-3. Näin MP:n Urskissa pelattujen kotiotteluiden murheellinen tilasto sai jatkoa, sillä neljässä ottelussa on tullut yhtä monta tappiota.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli helppoa avausmaalia.

– Turkulaisten vahvuudet olivat tiedossa ja useamman kerran pallo pyöri meidän maalin edessä, mutta puolustimme uhrautuvasti ja selvisimme ilman takaiskuja viimeiselle vartille.

– TPS sai avausmaalinsa meidän heikon purkupallomme jälkeen ja yksi maali omiin vaikuttaa, kun meillä on maalinteon kanssa ollut todella haastavaa. Kyllähän tämä turhauttaa!

– Maalinteko on meille ollut hankalaa ja ei siihen ole mitään poppakonsteja, sillä maalintekijöitä meidän porukasta ei tällä hetkellä kamalasti löydy. Töitä on vaan jatkettava ja uskottava tähän juttuun!

Makisarka.fi:n kuvia ottelusta löytyy täältä sekä turkulaisten näkemys ottelusta täältä.

Samat joukkueet kohtaavat taas lauantaina Turussa, kun joukkueet taistelevat pääsystä Suomen Cupissa 6. kierrokselle ja Ykkösliigaa MP pelaa viikon päästä keskiviikkona JIPPO:n vieraana Joensuussa.

Ruudun ottelukooste: