Visulahti -ENNAKKO: Jumbofinaali Urskin sametilla


Otteluennakon tarjoaa: Visulahti

Ennakko: MP-KäPa
to 11.7. klo 19.00 Urski, Mikkeli

Huomenna torstaina Urskin huippukuntoisella nurmella pelataan Ykkösliigan isoista pisteistä, kun jumbofinaalissa kohtaavat MP ja KäPa Helsingistä. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran äitienpäivänä Helsingissä, missä Brahenkentällä KäPa oli tyly isäntä ja otti kauden avausvoittonsa reiluin 4-0 -lukemin. Viime kaudella kumpikin voittivat kotiottelunsa. Huomisista ottelujärjestelyistä voi lukea täältä.

Ykkösliigan sarjataulukosta joukkueet löytyvät sarjataulukon hänniltä, sijoilta yhdeksän ja kymmenen. KäPa on kerännyt neljässätoista pelissä yhdeksän pistettä (voitto, 6 tasapeliä ja 7 tappiota; maaliero 16-25), kun MP:llä on kasassa neljäntoista pelin jälkeen seitsemän pistettä (voitto, 4 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 5-29).

Kabinetin kautta toiseksi korkeimmalla tasolla sarjapaikkansa säilyttänyt KäPa on loistavaa juniorityötä tekevä seura. Helsinkiläisillä on ollut samanlaisia haasteita pelaamisensa kanssa kuin täällä Mikkelissä. Heidän ainoa voitto on juuri tuo MP:n kaataminen toukokuulta. Sen jälkeen joukkue on pelannut neljä tasapeliä ja hävinnyt myös neljästi. Nyt alla on kaksi tasapeliä, kun edellisellä kierroksella KäPa taisteli hienon tasapelin TPS:ää vastaan kotona ja sitä ennen piste Järvenpäästä JäPS:n vieraana 2-2 -lukemin. HIFK:sta siirtyneen päävalmentaja Sami Okkosen ryhmän paras maalintekijä on ollut neljän maalin Aleksi Wahlman ja kahdessa maalissa ovat Miika Kauppila sekä Miro Turunen. KäPa:n hyökkäyksestä löytyy taitavia ja nopeita pelaajia, joten MP-alakerta saa huomenna olla tarkkana.

14. kerta toden sanoi, kun edellisellä kierroksella MP lopultakin sai otettua kauden avausvoittonsa. PK-35 tuli vielä lisäajalla vapaapotkumaalilla tasoihin, mutta ottelun viime sekunneilla Ajack Deng iski hienon voittomaalin ja näin MP sai kauden ensimmäisen täyden pistepotin Pihlajamäestä 1-2 -lukemin. Tämä avausvoitto toivottavasti vapauttaa joukkueen pelaamista ja pelaamiseen tulee lisää rohkeutta. Huomenna on sitten tarkoitus saada viiden kotiottelun mittainen tappioputki poikki ja ottaa kauden avauspisteet Urskissa. Sairastuvalta tähän otteluun ei vielä ikävä kyllä ole tulossa apuja, mutta tuore FC Lahti -laina Vilho Huovila on ensi kertaa mukana joukkueessa. Ensimmäisessä ottelussaan heti maalinteossa onnistunut lainalla oleva KTP-hyökkääjä Aapo Hyppönen pelaa huomenna ensi kertaa Urskissa MP:n peliasussa.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa, että samanlainen yhtenäinen pelaaminen jatkuu myös huomenna.

– Joukkueessa oli pitkästä aikaa rento fiilis sunnuntain palauttavissa treeneissä, kun kauden ensimmäinen voitto haettiin PK-35 -vieraspelistä. Nyt tiedetään mikä fiilis voittamisesta tulee ja sitä halutaan jatkaa myös huomenna, kun KäPa saapuu Urskiin.

– Puolustuspelaamisemme on nyt loksahtamassa kohdilleen ja vastustajat eivät saa enää niin helposti hyviä maalipaikkoja. Huomenna meidän täytyy puolustamisessa onnistua estämään KäPa:n vauhdikkaat hyökkäykset. Hyökkäyspelissä on saatu ideaa maalintekoon sekä muutama vahvistus hyökkäyspäähän.

– Viime aikoina harjoituksissa on ollut laadukasta toimintaa, mikä mahdollistaa saman myös peleissä. Laatua pelaamiseen toivotaan myös huomenna tärkeässä pelissä.

Huomisten vieraiden ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-KäPa 2,66 – 3,35 – 2,48.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Arvi Liljaniemi
4. Iiro Äijö
6. Jan Heinonen
8. Rasmus Lehtonen
10. Ajack Deng
11. Benjamin Dahlström
12. Ville Laiho
13. Noah Levis
14. Jesse Jäppinen
15. Joel Laitinen
20. Oliver Häyhänen
22. Kasper Viramäki
28. Vilho Huovila
29. Aapo Hyppönen
30. Timi Heikkinen (mv)
45. Veikko Karttunen