Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Arvi Liljaniemi, Iiro Äijö, Jan Heinonen (43. varoitus), Rasmus Lehtonen, Benjamin Dahlström, Noah Levis (78. varoitus), Joel Laitinen, Kasper Viramäki (30. varoitus), Aapo Hyppönen (42. varoitus)

Timi Heikkinen, Ajack Deng, Ville Laiho, Jesse Jäppinen, Oliver Häyhänen, Veeti Määttä, Veikko Karttunen

87. Arvi Liljaniemi <-> Veikko Karttunen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Pihlajamäessä pelattiin Ykkösliigan 14. kierroksen ottelu, jossa MP kohtasi PK-35:n. Pihlajamäkeläiset ovat olleet MP:lle vuosien varrella haastava vastus, etenkin vieraissa. Tänään MP:llä riitti uskoa loppuun asti ja lisäajan viimeisillä sekunneilla MP teki voittomaalin ottaen kauden avausvoiton 1-2(0-1) -lukemin.

Ottelun alku oli aikamoista hakemista, jota kova tuuli ja Algeco Areenan epätasainen pinta eivät helpottaneet. Kotijoukkue sai pelata ensimmäisen jakson myötätuuleen ja se helpotti heidän pelaamistaan. MP:n tuore hyökkääjä Aapo Hyppönen pääsi ensimmäisen kerran yrittämään maalintekoa 8. peliminuutilla Arvi Liljaniemen esityöstä, mutta tällä kertaa PK:n alakerta ehti vielä väliin ja tuloksena oli vain kulmapotku. Pari minuuttia tästä ja Hyppönen onnistui ensi kertaa maalinteossa MP-paidassa. Benjamin Dahlström teki hienon nousun pallon kanssa ja pelasi vasempaan laitaan Arvi Liljaniemelle, joka vei kotijoukkueen puolustajaa ja keskitti pallon takatolpalle. Hyppönen oli ensimmäisenä pallossa ja puski pallon vastustamattomasti verkkoon, 0-1. Näin MP:n kauden 2024 ensimmäinen vierasmaali oli nähnyt päivän valon! Ottelun kuva oli aika lailla selkeä, että kotijoukkue piti enemmän palloa, mutta MP puolusti hyvin joukkueena ja PK-35:n kunnon maalipaikat olivat todella vähissä. Joel Laitinen puski Dahlströmin vapaapotkusta, mutta pallo meni kotijoukkueen maalin katolle ja heti perään toisessa kenttäpäädyssä nähtiin hyvä tilanne, kun kotijoukkueellakin oli sivuvapaapotku. Tilanteen jälkeen Jasper Pikkuhookana pääsi laukomaan, mutta Aleksi Honka-Hallilla torjui puolustajasta kimmokkeen ottaneen laukauksen oikeasta yläkulmasta kulmapotkuksi. Ensimmäisellä 45-minuuttisella kunnon maalipaikat olivat vähissä ja tauon viettoon mentiin vieraiden maalin johdossa.

Toisella jaksolla MP sai myötätuulen selkänsä taakse ja varsinkin Honka-Hallilan avaukset tulivat todella pitkälle. Kotijoukkue vaihtoi tauolla hyökkäykseen lisää kokoa, kun Eero Markkanen tuli kentälle. Markkanen pääsikin pari kertaa hätyyttelemään Honka-Hallilaa, mutta pusku takatolpalta meni ohi ja laukauksen noin 17 metristä Honka-Hallila torjui vasemman tolpan vierestä. Vierailta Benjamin Dahlström pääsi pari kertaa laukomaan, mutta vapaapotkun Ville Viljala koppasi helposti ja toinen yritys kuljetuksen päätteeksi meni ohi ja yli. 64. peliminuutilla PK-35 sai pallon Honka-Hallilan selän taakse, mutta takatolpalta pallon maaliin siirtänyt Juta Nakanishi oli paitsiossa ja maalia ei hyväksytty. MP puolusti uhrautuvasti ja piti kotijoukkueen poissa kunnon paikoilta, vaikka painetta oli MP-päädyssä. Vartti ennen täyttä aikaa pallo pomppi João Costalle hyvää paikkaan, mutta hänen tulinen laukauksensa meni selvästi ohi MP-maalin. Hiljalleen näytti siltä, että MP:n taistelu tuottaa tulosta, mutta lisäajan kolmannella minuutilla PK-35 sai vapaapotkun noin 18 metristä. Mustafa Beyai laukoi voimalla muurin ohi takanurkkaan ja kotijoukkue tuli harmittavasti tasoihin, 1-1. MP ei tästä kuitenkaan lamaantunut, vaan jatkoi kovaa taisteluaan, josta sai mahtavan palkinnon aivan ottelun loppusekunneilla. Noah Levis lähetti puolen vaihdon vasempaan laitaan, missä Ajack Deng otti muutaman kosketuksen ja laukoi vasemmalla jalallaan pallon takatolpan viereen, 1-2. Ottelu päättyi tähän ja MP sai aloittaa kauden ensimmäiset voitonjuhlat hienosti kannustaneiden fanien kanssa.

Maalintekijät #19 Aapo Hyppönen ja #10 Ajack Deng taistelun tauottua.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

– Joukkue teki tänään loistavasti töitä ja taisteli päätösvihellykseen asti. Tänään meillä riitti uskoa sekä yritystä loppuun asti ja saimme siitä ansaitun palkinnon.

– Meillä oli hyvä harjoitusviikko alla ja saimme harjoiteltuja asioita näkymään pelissä.

– Puolustimme hyvin ja tiiviinä sekä pidettiin PK pois vaarapaikoilta. Ensimmäinen jakso oli pelillisesti parempi ja toinen meni puolustaessa. Tänään olimme kuitenkin tehokkaita hyökkäyssuuntaan!

– Nyt kun saimme ensimmäisen voiton, niin jos tästä saisimme lisää rohkeutta pelaamisemme!

Kalevi Hämäläisen pelikuvia löytyy täältä ja kotijoukkueen näkemys ottelusta täältä.

Seuraava Ykkösliigan ottelu on MP:lle todellinen kuuden pisteen kamppailu, kun jumbofinaalissa Urskissa vastaan tulee KäPa. Tämä tärkeä ottelu pelataan ensi viikon torstaina klo 19 alkaen.