Visulahti -ENNAKKO: Avausvoitto mielessä Urskiin


Otteluennakon tarjoaa: Visulahti

Ennakko: MP-SalPa
su 30.6. klo 18.30 Urski, Mikkeli

MP:n Ykkösliigan kauden avausvoiton metsästys jatkuu huomenna Urskissa, kun vieraaksi saapuu SalPa Salosta. Joukkueet kohtasivat huhtikuun lopussa Salossa, missä SalPa murskasi MP:n peräti 5-0. Viime kaudella pisteet keskinäisissä otteluissa menivät MP:lle 4-1, kun MP voitti Salossa 1-2 ja Urskissa pelattiin maaliton tasapeli. Huomisista ottelujärjestelyistä voi lukea täältä.

Ykkösliigan sarjataulukosta joukkueet löytyvät häntäpäästä, sijoilta kahdeksan ja kymmenen. SalPa on kerännyt kahdessatoista pelissä 11 pistettä (2 voittoa, 5 tasapeliä ja 5 tappiota; maaliero 16-19), kun MP:llä on kasassa kahdentoista pelin jälkeen vasta neljä pistettä (4 tasapeliä ja 8 tappiota; maaliero 3-27).

Salolaiset aloittivat sarjan hyvin, mutta viime aikoina päävalmentaja Jordi Alujan joukoilla on ollut haasteellista, sillä edellisellä kierroksellä JäPS haki pisteet Salosta 1-3 -vierasvoitolla ja sitä ennen SalPa pelasi neljä peräkkäistä tasapeliä. Edellinen täysi pistepotti on juuri tuo MP:n murheellinen vierailu Salossa huhtikuun lopussa. Salolaisten paras maalintekijä on kokenut Olli Jakonen, joka on osunut jo seitsemän kertaa ja löytyy Ykkösliigan maalintekijätilaston kärjestä yhdessä Aleksi Tarvosen (KTP) ja Albijon Muzacin (TPS) kanssa. Kolmessa maalissa ovat MP:tä hattutempulla keväällä kurittanut Keir Foster sekä Michael John. Maalinteossa ovat tähän mennessä onnistuneet myös Daniel Kepot (2) sekä Maximus Taino (1). Huomenna Salosta saapuu Urskiin varmasti yritteliäs joukkue, joka haluaa pisteitä.

MP on edelleen Ykkösliigan ainut joukkue, joka ei ole vieläkään voittanut. Huomenna on taas uusi mahdollisuus ja joukkue tulee tekemään kynsin ja hampain töitä, että kauden ensimmäinen voitto saadaan raavittua Urskin sametilta. Vapaan juhannuksen jälkeen harjoituksissa on menty kovaa ja yritetty löytyy punaista lankaa hyökkäyspelaamiseen. MP sai edellisellä kierroksella kahden pelin (KTP, TPS) tappioputken poikki, kun Joensuusta JIPPO:lta haettiin tasapelipiste 0-0 -lukemin päättyneessä ottelussa. Puolustuspeli on parantunut viimeisissä otteluissa, mutta hyökkäyspelin kanssa on edelleen haasteita ja varsinkin maalinteko on MP:lle ollut todella haastavaa, sillä 12 pelatussa ottelussa MP on tehnyt vain kolme maalia. Niila Forsell palaa huomenna joukkueen vahvuuteen, kun hän pelaa erikoisvalmisteisen maskin kanssa edellisessä kotipelissä tulleen vamman takia. Olli Kilpeläinen sai Joensuussa pientä osumaa ja hän huilaa vielä huomenna. Hyviä otteita MP/2:ssa ja junioreissa esittäneet Oliver Häyhänen ja Ville Laiho ovat huomenna ensi kertaa mukana Ykkösliigan kokoonpanossa.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa Joensuussa nähdyn taistelun jatkuvan.

– Huomenna Urskin sametille saapuu vastustajaksi SalPa ja ”hieman” jäi hampaankoloon ensimmäisen kierroksen pelistä Salosta. Se on ollut selkeästi meidän kauden pohjanoteeraus ja nyt saamme mahdollisuuden kuitata kotikentällä tuon heikon esityksen.

– Meidän edellinen peli JIPPO:a vastaan oli hienoa taistelua pelaajilta ja sen takia saimme hyvän puolustamisen kautta pisteen Joensuusta mukaan.

– Hyökkäyspeliin haetaan koko ajan erilaisilla pelaajakombinaatioilla ja harjoitteilla onnistumisia. Toiveissa on varmaan kaikilla, että ketsuppipullo lopultakin aukeaa ja hyökkäyspäässä alkaa tulemaan tehoja. Puolustuspelin täytyy jatkua samanlailla kuin JIPPO:a vastaan ottamalla pois SalPa:n vahvuudet boksissa ja erikoistilanteissa.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-SalPa 3,50 – 3,35 – 2,00.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Arvi Liljaniemi
4. Iiro Äijö
6. Jan Heinonen
7. Niila Forsell
8. Rasmus Lehtonen
11. Benjamin Dahlström
12. Ville Laiho
13. Noah Levis
14. Jesse Jäppinen
15. Joel Laitinen
20. Oliver Häyhänen
22. Kasper Viramäki
23. Eero Ylönen
27. Veeti Määttä
30. Timi Heikkinen (mv)
45. Veikko Karttunen