Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: Tilanteista huolimatta kärkikamppailussa jäi maalit tekemättä

Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

#7 Samuli Hölttä puskee niukasti yli Gnistan -maalin. (Kuva: Jukka Laitinen)

30.7.2023 Ykkönen: MP-Gnistan 0 – 0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä (84. varoitus), Joel Laitinen, Santeri Stenius, Niklas Orjala, Joslyn Luyeye-Lutumba, Eero Ylönen, Lauri Sahimaa (73. varoitus), Niila Forsell

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Jan Heinonen, Niklas Leinonen, Egzon Avdi, Tobi, Jesse Kilpeläinen, Otto Ruoppi

Vaihdot:
68. Niila Forsell <-> Otto Ruoppi
68. Eero Ylönen <-> Tobi

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Jonne Uronen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Urskin nurmella pelattiin Ykkösen kärkikamppailu, jossa MP sai vieraaksi Gnistanin Oulunkylästä. Paikalle saapuneet 2673 katsojaa (Pelissä ilmoitettiin väärä yleisömäärä) saivat nähdä vauhdikkaan ja tilannerikkaan pelin, jossa ei kuitenkaan maaleja nähty ja pisteet tasattiin 0-0 -lukemin.

Ykkösen kärjessä oleva MP aloitti ottelun hyvin ja jo toisella minuutilla Jiri Koski Gnistanin maalilla joutui torjuntatöihin, kun hän torjui Samuli Höltän yrityksen. Gnistanin ensimmäisen kulmapotkun jälkeen MP-maalilla nähtiin pientä hässäkkää, mutta ensimmäistä Ykkösen ottelua tällä kaudella MP:n maalilla pelannut Jonne Uronen oli kaksi kertaa ensimmäisenä pallossa. MP hallitsi kenttätapahtumia ja kotijoukkueella oli useampi paikka siirtyä johtoon. Samuli Hölttä puski niukasti yli Eero Ylösen keskityksestä ja Jiri Koski teki loistavan vastaantulon ja torjunnan, kun Niila Forsell rynni pallon kanssa aina puolesta kentästä vieraiden puolustuksen läpi. Vierailla oli muutama paikan puolikas, mutta nämä Jonne Uronen hoiti varmasti ja piti maalinsa puhtaana. Lisäajalla MP:llä oli vielä pari paikkaa siirtyä johtoon, mutta Joslyn Luyeye-Lutumba laukaus meni Kosken käsien kautta ylärimaan ja Koski torjui Santeri Steniuksen yrityksen eteensä. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Toinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä, mutta ehkä hiukan MP oli kuskin paikalla. Kunnon maalipaikoille kumpikaan joukkue ei kyllä meinannut millään päästä, sillä molempien puolustuspelaaminen oli hyvää. Loppua kohti, kun pelaajat alkoivat väsyä, niin Urskissa nähtiin vielä maalipaikkoja. Vajaa kymppi ennen täyttä aikaa vieraiden vaihtopelaaja Topi Järvinen teki hyvän liikkeen ja pääsi loistavaan maalipaikkaan, mutta Uronen torjui laukauksen hienosti kulmapotkuksi. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla kirkon päädyssä kotijohto oli lähellä, kun Väinö Vehkonen pääsi puskemaan Tobin keskityksestä, mutta pusku meni niukasti takatolpan ohi. Lisäajan alkuun taas vieraiden maali oli lähellä, kun kulmapotkusta päästiin puskemaan, mutta Benjamin Urgenc oli mies paikallaan ja blokkasi puskun. Eero Markkanen pääsi myös kaksi kertaa yrittämään maalintekoa lisäajalla. Ensimmäisen Uronen torjui ja paluupallon Markkanen laukoi voimalla ylärimaan. Tämän jälkeen MP pääsi vielä maukkaaseen vastahyökkäykseen, mutta Henrik Ölander kaatoi Santeri Steniuksen saaden illan toisen varoituksen ja tuli näin ulosajetuksi. Tilanteesta seuranneen vapaapotkun Väinö Vehkonen laukoi niukasti ohi maalin ja ottelu päättyi tähän. Tälläkään kertaa MP ja Gnistan eivät saaneet paremmuuttaan selvitettyä ja pisteet jaettiin, kuten toukokuussa Oulunkylässä. Näin MP jatkaa 17 sarjakierroksen jälkeen Ykkösen kärjessä kaksi pistettä Gnistania edellä.

#12 Jonne Uronen torjuu hienosti Topi Järvisen yrityksen. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja piti ottelua viihdyttävänä, vaikka maalit jäivät tänään tekemättä.

– Vaikka maalit jäi tänään puuttumaan, niin varmasti oli viihdyttävää katsoa vauhdikasta pelaamista.

– Meidän kulmapotkumme olivat tänään aika heikkoja, mutta heitoista saatiin sentään muutamia hässäköitä. Vastassa oli fyysisesti vahva joukkue, mutta hyvin meidän pojat väänsivät.

– Kokonaisuudessa olimme vähän parempia ja varsinkin ensimmäisen jakso oli meiltä hyvää pelaamista. Se on kuitenkin myönnettävä, että vierailla oli lopussa hyvät paikat. Onneksi Jonne teki hyvät torjunnat ja piti maalinsa puhtaana.

Laitisen Jukan kuvia pelistä löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

MP jatkaa Ykkösen kärkipään kamppailuita lauantaina, kun joukkue matkaa Seinäjoelle SJK Akatemian vieraaksi.