Jonne Uronen, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen, Jan Heinonen (37. varoitus), Samuli Hölttä (63. varoitus), Joel Laitinen (21. varoitus), Santeri Stenius, Tobi (73. varoitus), Niklas Orjala, Joslyn Luyeye-Lutumba, Lauri Sahimaa

Aleksi Honka-Hallila, Egzon Avdi, Jesse Kilpeläinen, Eero Ylönen, Joona Kuismala, Otto Ruoppi, Niila Forsell

83. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Egzon Avdi (90. varoitus)

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP matkasi tänään Etelä-Pohjanmaalle, missä vastaan tuli toinen Ykkösen kauden yllättäjä SJK Akatemia. OmaSp Stadionilla pelattu ottelu oli perinteinen MP:n Seinäjoen vierailu, sillä sarjapisteet jäivät SJK Akatemialle 2-0(1-0) -lukemin.

Ottelun alku mentiin kotijoukkueen komennossa, mutta suurimmaksi osaksi peliä käytiin MP:n muodon ulkopuolella ja mitään vaarallista ei nähty kummassakaan kenttäpäädyssä. Ensimmäinen lähellä piti -tilanne nähtiin 18. peliminuutilla, kun MP:n hyökkäyspään vapaapotkun jälkeen Niklas Orjala pelasi palloa alaspäin ja Jonne Uronen oli tullut vastaan. MP:n onneksi tämä palautus osui tolppaan ja tilanne purkautui. Kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia ymmärtää erotuomari Kalle Mäkisen linjaa ja kentälle sekä sen laidalle näytettiin useampi kortti. Ensimmäisellä jaksolla todella hyvät maalipaikat loistivat poissaolollaan, mutta 41. peliminuutilla MP puolusti tilanteen heikosti ja pallo oli Urosen selän takana. Oliver Günes ja Babacar Fati tekivät esityön, pallo ajautui Kasperi Paanaselle, joka laukoi vastustamattomasti 16-kaarelta. Uronen sai kättänsä vähän väliin, mutta pallo upposi maalin vasempaan nurkkaan ja kotijoukkue 1-0 -johtoon. Samoissa lukemissa mentiin myös tauon viettoon.

Tauolla vieraat tekivät pari pelaajavaihtoa ja jakson alku mentiinkin MP:n komennossa. Muutaman pelin tauon jälkeen MP:n erikoistilanteet olivat tänään vaarallisia, mutta viimeinen terävyys maalin edessä puuttui ja SJK Akatemian puolustus maalivahti Saku Kankaanpään johdolla selvitti nämä tilanteet. MP painoi päälle ja keskityksiä saatiin Kankaanpään maalille, mutta Benjamin Urgencin niukasti ylimennyttä puskua ja Kankaanpään torjumaan Santeri Steniuksen puskua lukuun ottamatta näistä ei saatu aikaan kunnon tilanteita. Kotijoukkue pääsi muutaman kerran maalipaikkaan, mutta Samuli Hölttä liukui hienosti paitsiosta karanneen Miro Turusen laukauksen eteen ja Jonne Uronen torjui Oliver Günesin laukauksen kulmapotkuksi. Ratkaisun makua oli ilmassa 85. peliminuutilla, kun Günes laukoi vastustamattomasti takatolpan juureen, 2-0. MP yritti saada vielä jonkinlaista kiriä aikaa ja saikin useamman erikoistilanteen, mutta tänään jäi maalit tekemättä ja todella tärkeät sarjapisteet jäivät Seinäjoelle. Näin MP kärsi kauden toisen vierastappion ja edellinen tuli kauden avauksessa huhtikuun puolessa välissä.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli, että joukkueelta puuttui tänään rohkeus pelaamisesta.

– Meidän olisi pitänyt tänään pelata huomattavasti enemmän eteenpäin, eikä peruutella. Pelaamisestamme puuttui rohkeus ja tekemisen meininki.

– Tämä Seinäjoki on ollut meille todella vaikea paikka ja sitä se oli tänäänkin. Vastassa oli hyvä ja pelaava kotijoukkue, joka oli huomattavasti terävämpi kuin me. Olimme tänään paljon seisovin jaloin ja päästimme pari helppoa maalia.

– Ei tässä auta päätä pensaaseen työntää, vaan jatketaan työn tekoa ja ensi sunnuntaina Urskissa palataan taas voittokantaan!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Ensi viikon sunnuntaina pelataan sitten Ykkösen runkosarjan toiseksi viimeinen kotiottelu, kun SalPa saapuu vieraaksi Urskiin.