Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Iiro Äijö (22. varoitus), Jan Heinonen (32. varoitus), Niila Forsell, Benjamin Dahlström, Jesse Jäppinen, Joel Laitinen, Jesse Kilpeläinen, Joona Kuismala, Veikko Karttunen

Timi Heikkinen, Arvi Liljaniemi, Olli Kilpeläinen, Rasmus Lehtonen, Ajack Deng, Landry Koffi, Eero Ylönen

84. Niila Forsell <-> Olli Kilpeläinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi tänään Ykkösliigan toisen ottelunsa, kun Turussa vastaan asettui yksi sarjan suosikeista TPS. Aika kylmissä ja kalseissa olosuhteissa pelatussa ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu ja ottelussa nähtiin vain yksi maali. TPS avasi maali- ja pistetilin voittaen 1-0(1-0).

MP aloitti ottelun pirteästi ja 5. peliminuutilla Niila Forsellilla oli loistava paikka siirtää vieraat johtoon, mutta hänen laukauksensa takatolpalta Jesse Kilpeläisen keskityksestä meni yli maalin. MP:n puolustuspelaaminen oli tänään hyvää ja TPS ei meinannut päästä kunnon maalipaikoille. Viikolla hattutempun Kaapo:n verkkoon tehnyt Onni Helén pääsi kerran yrittämään, mutta hänen laukauksensa meni reilusti yli. Veikko Karttunen vieraiden hyökkäyksessä oli taas pirteänä ja pääsi muutaman kerran hätyyttelemään Matias Niemelää kotijoukkueen maalilla. Pallon riiston jälkeen Karttunen laukoi takatolppaa hipoen ohi ja toinen yritys meni yli. MP sai myös hyvältä paikalta vapaapotkun, mutta Niila Forsellin laukaus meni muurin kautta kulmapotkuksi. Kulmapotkun jälkeen TPS pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, josta seurasi kulmapotku. Pallo jäi elämään rangaistusalueelle ja Umar Bala Muhamed laukoi ruuhkan takaa kovaa etukulmaan. Aleksi Honka-Hallila sai vielä käsiään väliin, mutta kova laukaus upposi maaliin, 1-0. Muutama minuutti tästä ja pallo oli taas vieraiden maalissa, kun sivuvapaapotkusta Mehdi Hetemaj puski pallon maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona. Helén hätyytteli vielä kerran Honka-Hallilaa, mutta Allu koppasi laukauksen varmasti. Vaikka MP pelasi hyvän puoliajan, niin tauon viettoon siirryttiin maalin kotijohdossa.

Toinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkue pystyi luomaan parempia tilanteita, kun vieraiden hyökkäämisestä puuttui tietty terävyys. Vierailta Karttunen laukoi pitkän sivurajaheiton jälkeen, mutta turkulaispuolustus pääsi väliin ja tuloksena oli vain kulmapotku. Jesse Kilpeläinen pääsi hyvästä paikasta laukomaan, mutta tämä laukaus meni selvästi yli maalin. Molemmat joukkueet yrittivät vaihdoilla saada lisää virtaa kentälle ja varsinkin kotijoukkueen vaihtopelaaja Antti Ulmanen pääsi useamman kerran kokeilemaan maalintekoa. Honka-Hallila torjui useamman Ulmasen yrityksen, kerran puolustus ehti väliin ja kerran laukaus meni ohi. Albijon Muzaci ehti kerran peittämään Honka-Hallilan avausa, mutta pallo kimposi yli MP-maalin. Vieraat yrittivät kovasti saada tasoitusta aikaan, mutta kunnon maalipaikkoja vieraat eivät oikein saaneet luotua, vaikka hyviä aihioita olikin. Lisäajalla Jan Heinonen pääsi puskemaan vapaapotkusta, mutta yritys meni reilusti ohi. Lopulta reilun viiden minuutin lisäajan pelaamisen jälkeen Veritas stadiomilla soi erotumari Samuli Stenmanin loppuvihellys. Näin MP on hävinnyt molemmat Ykkösliigan kamppailunsa ja maalitilikin on vielä avaamatta.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli, kun pistetili jäi avaamatta hyvästä pelaamisesta huolimatta.

– Puolustuspelaamisemme on mennyt eteenpäin ja Tepsi ei saanut helpolla maalipaikkoja.

– Aloitettiin ottelu hyvin ja meillä oli pari paikkaa siirtyä johtoon. Kakkospallot ovat olleet meidän heikkoutemme ja yhdestä tällaisesti kaveri iski maalinsakin.

– Päästiin tänään hyviin keskityspaikkoihin ja saatiin vielä hyviä palloja maalille, mutta olimme miehittäneet väärin pelaajat maalin edessä ja näin hyvät tilanteet hukattiin.

– Tulos harmittaa kovasti, mutta ei auta kuin jatkaa kovaa työntekoa, ja keskiviikkona on taas sarjapisteitä jaossa.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Tiina Pirilän pelikuvia täältä.

Tiivis pelitahti jatkuu, sillä ensi viikolla on ohjelmassa kaksi Ykkösliigan ottelua. Keskiviikkona on ensimmäinen kotiottelu, kun Jalkapallohallissa kohdataan sarjakärki JIPPO ja sunnuntaina matkataan SalPa:n vieraaksi Saloon.