Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: MP:n Cup -juna pysähtyi 4. kierrokselle


Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

MP:n kulmapotkuista tuli useampi tiukka paikka JJK-maalille. (Kuva: Jukka Laitinen)

17.5.2023 Suomen Cup 4. kierros: MP-JJK rp. 3 – 5(1-0,1-1)

Maalit:
8. Egzon Avdi (Niila Forsell) 1-0
85. Lauri Rutanen 1-1

Rangaistuspotkukilpailu:
Arttu Leivonen, maali 1-2
Eero Ylönen, maali, 2-2
Tatu Hoffren, maali, 2-3
Veikko Karttunen, maali, 3-3
Lauri Rutanen, maali, 3-4
Samuli Hölttä, torjunta, 3-4
Timi Rantamäki, maali, 3-5
Väinö Vehkonen, torjunta, 3-5

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen, Rasmus Lehtonen, Egzon Avdi (47. varoitus), Valtteri Nikulainen, Tobi, Jesse Kilpeläinen, Joona Kuismala, Lauri Sahimaa, Niila Forsell

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Samuli Hölttä, Niklas Orjala, Joslyn Luyeye-Lutumba, Eero Ylönen, Otto Ruoppi, Veikko Karttunen

Vaihdot:
46. Benjamin Urgenc <-> Niklas Orjala
62. Egzon Avdi <-> Veikko Karttunen
62. Niila Forsell <-> Otto Ruoppi
64. Joona Kuismala <-> Samuli Hölttä
82. Lauri Sahimaa <-> Eero Ylönen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Viime päivien todella surullisten tapahtumien jälkeen MP oli tänään taas pelitouhuissa, kun Suomen Cupin 4. kierroksella vastaan tuli JJK. Tunteellisessa pelissä vieraat tulivat lopussa tasoihin ja voittivat rangaistuspotkukilpailun jälkeen 3-5(1-0,1-1).

Ennen ottelua pidettiin hiljainen hetki Joona Juntusen muistolle ja molemmat joukkueet pelasivat surunauhoissa. Ensimmäinen maalipaikka nähtiin jo toisella peliminuutilla, kun vieraiden ensimmäisen kulmapotkun jälkeen Jonne Uronen MP:n maalilla joutui torjuntatöihin. Ottelun avausmaali nähtiin 8. peliminuutilla, kun Niila Forsell nousi hienosti vasemmalta ja pelasi pallon takaviistoon. Egzon Avdi laukoi suoraan syötöstä maalivahti Jerry Kanasen haaroista verkon perukoille, 1-0. Maalin jälkeen nähtiin tunteikas hetki, kun Avdi haki vaihtopenkiltä Juntusen pelipaidan mukaan juhlintaan. Ottelu eteni kotijoukkueen tahdissa ja Kanasen vartioimalla JJK-maalilla nähtiin useampi läheltä piti -tilanne.  Avdi laukoi niukasti yli, Lauri Sahimaan kova laukaus osui ylärimaan ja useamman kulmapotkun jälkeen MP:llä oli paikkoja maalintekoon. Vieraiden maalipaikat olivat todella vähissä. Lähimpänä oli Joona Kuismalan syöttö kohti omaa maalia, jonka Uronen sai juuri kiinni ennen kuin pallo meni maaliin. Tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa, vaikka lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin.

MP juhlii ottelun avausmaalia #77 Joona Juntusen paidan kera. (Kuva: Jukka Laitinen)

Toinen puoliaika oli huomattavasti tasaisempaa pelaamista ja varsinkin vieraat saivat vaihdosta lisää energiaa ja jalkoja kentälle. Kunnon maalipaikat olivat kuitenkin harvassa. Reilun tunnin kohdalla vieraat hyökkäsivät vasemmalta ja Eetu Venäläiselle tarjoutui loistava paikka tasoitukseen, mutta hänen yrityksensä meni niukasti yli. 77. peliminuutilla ottelu keskeytyi, kun joukkueet ja yleisö muistivat Juntusta taputuksillaan. Alkoi jo näyttää siltä, että kotijoukkueen ainokainen riittäisi jatkopaikkaan, mutta 85. peliminuutilla vieraat tulivat tasoihin. Keskialueen nopean sivurajaheiton jälkeen Jimi Saarikko keskitti MP:n rangaistusalueelle, missä Lauri Rutanen puski hienosti MP-puolustuksen keskeltä pelin tasoihin, 1-1. Tasoitusmaalin jälkeen pelattiin lisäaika mukaan lukien vielä kymmenisen minuuttia, mutta kummallakaan joukkueella ei enää ollut maalipaikkoja ja näin jatkoon menijä ratkaistiin rangaistuspotkukilpailussa. MP:ltä onnistui vain kaksi laukojaa ja vierailta neljä ensimmäistä, joten viimeisten laukojien ei tarvinnut edes laukoa. Näin JJK jatkaa Suomen Cupissa 5. kierrokselle, jonka otteluparit arvotaan tiistaina 23.5. ja Ykkösen joukkueiden Cupin pelien runkopäivä on keskiviikko 31.5. MP saa nyt keskittyä pelkästään Ykkösen peleihin.

Päävalmentaja Juha Pasoja piti peliä pallopullana, kun se tuli niin nopeasti surullisten tapahtumien jälkeen.

– Eihän tässä mitään järkeä ollut, mutta olisihan meidän pitänyt voittaa tämä peli. Kyllä meidän pelaamisestamme puuttui tänään jotain, mutta se on ihan ymmärrettävää näissä olosuhteissa.

– Ensimmäisellä jaksolla meillä oli paikat, mutta kun et itse tee, niin sitten kaveri iski vähän ennen loppua.

– Vaikka pelasimme toisella jaksolla huonommin, niin ei meillä mitään suurta hätää ollut. Ennen tasoitusmaalia vierailla oli yksi paikka maalintekoon.

– Nyt yritetään vaan saada jotenkin arki rullaamaan.

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä.

Sunnuntaina olisi sitten edessä Ykkösen kärkikamppailu sarjajohtaja Gnistanin vieraana Oulunkylässä.

Ruudun ottelukooste: