Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Arvi Liljaniemi (84. varoitus), Iiro Äijö, Olli Kilpeläinen (67. varoitus), Jan Heinonen, Benjamin Dahlström, Joel Laitinen, Kasper Viramäki, Eero Ylönen (58. varoitus), Veikko Karttunen

Timi Heikkinen, Rasmus Lehtonen, Ajack Deng, Noah Levis, Jesse Jäppinen, Jesse Kilpeläinen, Veeti Määttä

83. Olli Kilpeläinen <-> Veeti Määttä

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP:llä oli ohjelmassa toisen kierroksen ensimmäinen vierasottelu, kun joukkue matkasi Joensuuhun Ykkösliigan alkukauden suurimman yllättäjän JIPPO:n vieraaksi. Mehtimäen muovilla nähtiin tiukka taistelu, mutta maalit jäivät tekemättä ja peli päättyi 0-0 -lukemiin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa, mutta MP puolusti uhrautuvasti ja JIPPO ei hallinnasta huolimatta päässyt kunnon maalipaikoille. Vieraat loivat ottelun ensimmäisen kunnon maalipaikan, kun 17. peliminuutilla Eero Ylönen antoi sivuvapaapotkun ja Olli Kilpeläinen pääsi takatolpalta puskemaan. Pyry Piirainen JIPPO:n maalilla sai kätensä väliin kentän kautta tulleeseen puskuun ja pallo pomppasi yläriman kautta yli. Avausmaalin sijaan tuloksena oli vain kulmapotku. Muutama minuutti tästä ja toukokuun Ykkösliigan kuukauden pelaajaksi valittu Yoshiaki Kikuchi pääsi avopaikkaan, mutta hänen laukauksensa meni ohi. Sama mies pääsi laukomaan vapaapotkua noin 25 metristä, mutta japanilaisen laukaus meni päin MP-muuria. Ottelussa oli tunnetta sekä taistelua ja ensimmäisen jakson aikana myös päävalmentajat vähän ”keskustelivat” keskenään. Ensimmäisellä neljävitosella jäi maalit tekemättä ja tauon viettoon mentiin kiikarilukemissa.

Toisella jaksolla vieraiden prässi ei ehkä ollut yhtä aggressiivista ja JIPPO pääsi helpommin rakentelemaan peliään. MP:n puolustuspelaaminen oli kuitenkin tänään hyvällä tasolla ja JIPPO ei päässyt kunnolla myllyttämään. Kerran MP:n alakerrassa homma vähän herpaantui ja Eemil Tanninen pääsi maalin edessä laukomaan, mutta laukaus meni sivuverkkoon tolpan ulkopuolelle. MP pääsi useamman kerran hyökkäämään nopeasti vastaan, mutta viimeiset ratkaisut jättivät tänään toivomisen varaa. JIPPO-puolustus blokkasi Benjamin Dahlströmin laukauksen kulmaksi ja siitä Olli Kilpeläinen pääsi takatolpalta puskemaan. Pusku lähti sen verran pienestä kulmasta, ettei Kilpeläinen saanut puskua käännettyä kohti maalia. JIPPO:n Anton Eerolalla oli parikin puolittaista paikkaa, mutta pusku kulmasta meni reilusti ohi ja vapaapotkun vajaasta 30 metristä Aleksi Honka-Hallila nyrkkeili varmasti pois maalilta. Loppuhetkillä molemmat hakivat vielä voittomaalia. Kotijoukkueelta Victor Matheus pääsi kulmapotkun jälkeen laukomaan, mutta hänen yrityksensä meni ohi. MP:llä oli muutama varsin hyvä hyökkäys, mutta tilanteet livahtivat paitsioksi tai sitten viimeiset syötöt karkailivat. Lopulta neljän lisäaikaminuutin jälkeen soi erotuomari Miikka Haapakosken loppuvihellys ja tälläkin kertaa MP ja JIPPO päätyivät tasatulokseen, kuten huhtikuun lopussa Mikkelissä.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli ylpeä joukkueestaan.

– Pojat tekivät tänään kovan työn ja taistelivat urhoollisesti! Jokainen antoi kaikkensa kentälle ja tuloksena oli ansaittu tasapelipiste.

– Pelin kulku oli sellainen kuin ennakkoon aavistelinkin. Onnistuttiin puolustuspelaamisessa ja pidettiin JIPPO:n pelaajat hyvin aisoissa.

Joensuulaisten näkemys ottelusta löytyy täältä ja Mikko Kalavaisen hienoja pelikuvia täältä.

Nyt MP saa hetken hengähtää ja viettää keskikesän juhlaa unohtaen jalkapallon. Seuraavan kerran Ykkösliigan sarjapisteitä on jaossa ensi viikon sunnuntaina, kun SalPa saapuu vieraaksi Urskiin.