SEURA: Pöxyt/TNT:n tekemä vastalause hyväksyttiin ja MP/2 tuomittiin häviämään lukemin 0-3


Pöxyt/TNT teki vastalauseen 3.7. pelatusta Regions Cupin ottelusta MP/2 – Pöxyt/TNT koskien kotijoukkueen neljän pelaajan pelioikeutta.

Palloliiton tänään antamassa päätöksessä Pöxyt/TNT:n tekemä vastalause hyväksyttiin ja MP/2 tuomittiin häviämään ottelu lukemin 0-3. MP/2 peluutti ottelussa neljää pelaajaa, jotka ovat sopimuksellisia amatöörejä, kun ko. sarjassa on ainoastaan amatöörien pelaaminen sallittua.

MP/2:n joukkueenjohtaja Ismo Loukoila on pahoillaan asiasta ja myöntää tehdyn virheen. ”Teimme asiassa olettamuksen säännöistä, emmekä varmistaneet säännön oikeaa tulkintaa kilpailunjärjestäjältä ennen ottelua”, kertoo Loukoila. ”Tulkitsimme sääntöä niin, että amatöörien lisäksi myös sopimuksen tehneet amatööripelaajat saavat pelata Regions`Cupissa aivan kuten Suomen Cupissakin, jonka menestyksen perusteella paikka Regions`Cupiin ansaittiin. Tuo tulkinta osoittautui valitettavasti virheelliseksi. Olemme pahoillamme voiton hankkineiden pelaajien puolesta”, Loukoila jatkaa.

MP:n puheenjohtaja Ilkka Mäkelä myöntää myös sääntötulkinnassa tehdyn inhimillisen virheen, mutta haluaa myös haastaa säännön sisältöä. ”Sääntöpykälä ei ole pelaajia kohtaan oikeudenmukainen”, tuumii Mäkelä. ”Regions` Cupin paikkaa hankkimassa olleet pelaajat muuttuvat kilpailun edetessä pelioikeudettomaksi. Kaikki ko. pelaajat ovat juniori-ikäisiä seuran omia kasvatteja, jotka eivät olleet tällä kaudella pelanneet seuran edustusjoukkueessa Ykkösliigan tai Suomen Cupin otteluissa”.