Reifer -RAPORTTI: Voitto nihkeällä pelillä


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP pääsi erikoistilanteista yrittämään monta kertaa maalintekoa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

20.3.2021 Harjoitusottelu: MP – JJK 3 – 0(1-0)

Maalit:
24. Antti Ulmanen (Roope Kantola) 1-0
47. Aatu Manninen (Topi Keskinen) 2-0
73. Manninen (Kantola) 3-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Topi Keskinen, Kelechi Anyamele, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti-Ville Räisänen, Peetu Kerminen, Arjan Goljahanpoor, Veli-Matti Nuija, Eero Ylönen, Samson Ebuka, Niila Forsell

Vaihdot:
68. Antti Ulmanen <-> Samsom Ebuka
68. Kelechi Anyamele <-> Arjan Goljahanpoor
68. Jonathan Dunyin <-> Antti-Ville Räisänen
81. Yassin Daoussi <-> Eero Ylönen
81. Reetu Räsänen <-> Veli-Matti Nuija
81. Roope Kantola <-> Niila Forsell
81. Aatu Manninen <-> Peetu Kerminen

Otteluraportti:
MP jatkoi tänään harjoitusotteluitaan Urpolassa, missä vastaan asettui Kakkosessa pelaava JJK. Ottelu sujui kotijoukkueen komennossa, mutta itse pelissä oli paljon parannettavaa, vaikka loppulukemat tulostaululla olivat selvät 3-0(1-0).

Urpolassa oli taas tyypillinen pelikeli, kun taivaan täydeltä satoi lunta. Onneksi tällä kertaa kentässä oli riittävästi lämpöä ja se pysyi sulana. Kostealla kentällä pallo liikkui mukavasti, mutta kotijoukkueen syöttöpeli oli ajoittain varsin heikkoa ja peli ei oikein edennyt. Peli kulki MP:n komennossa, mutta kotijoukkueella oli vaikeuksia murtautua maalipaikoille, kun syötöt menivät minne sattui. Ensimmäinen kunnon maalipaikka oli 11. peliminuutilla Antti Ulmasella, jonka laukauksen Jonne Porkka blokkasi ja paluupallon Yassin Daoussi laukoi yli maalin. Topi Keskisen vedon jälkeen MP sai yhden monista kulmapotkuista, joista kotijoukkue saikin useamman vaarallisen tilanteen, mutta tietynlainen päättäväisyys puuttui ja tilanteita ei saatu päätettyä. 24. peliminuutilla MP iski ottelun avausmaalin, kun kotijoukkue käänsi nopeasti vastahyökkäykseen Juuso Tarvaisen katkon jälkeen. Roope Kantola vapautti Antti Ulmasen puolittaiseen läpiajoon ja Ulmanen voitti juoksukilpailussa Tatu Hoffrenin ja laukoi pallon varmasti ohi Tatu Österlundin, 1-0. Vieraiden Eeli Liukkosella oli hyvä paikka tasoittaa peli, mutta hän sai huonon osuman palloon ja heppoinen laukaus meni vielä ohi maalin. Tatu Österlund vieraiden maalilla teki muutaman kerran hyvän torjunnan ja piti vieraat tuloksellisesti mukana pelissä. Österlund nyrkkeili Ulmasen kaukolaukauksen ja teki näyttävän jalkatorjunnan Aatu Mannisen yritykseen. Vieraillakin oli pari puolittaista paikkaa, mutta Tuomas Koppelomäki laukoi yli ja Ville Kirvesoja ohi. Tauon viettoon mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso saatiin pelata huomattavasti paremmissa olosuhteissa, kun lumisade taukosi. Tauolla pientä ripitystä päävalmentaja Juha Pasojalta saanut kotijoukkue aloitti pirteästi. Kelechi Anyamele pääsi maalipaikkaan heti alkuun, mutta hänen laukauksensa meni yli maalin. Tilanteesta seuranneessa maalinpotkussa MP prässäsi hyvin Topi Keskisen ja Aatu Mannisen toimesta. Maalivahti Tatu Österlund menetti pallon ja Aatu Manninen pääsi iskemään pallon kasvattajaseuransa verkkoon, 2-0. Manninen pääsi yrittämään lisämaaleja Juuso Tarvaisen ja Topi Keskisen tarjoiluista, mutta tällä kertaa molemmat yrityksen menivät ohi maalin. Vaihdosta kentälle tulleet Arjan Goljahanpoor ja Samson Ebuka pääsivät myös loistopaikkoihin, mutta molempien tilanteiden seurauksena oli MP:lle kulmapotkut, kun Arjanin laukauksen blokkasi kettupuolustus ja Samsonin yrityksen torjui Tatu Österlund. Lopulta MP:n 12. kulmapotkusta saatiin pallo verkkoon, kun Roope Kantola tarjoili ja Aatu Manniselle oli helppo työ siirtää pallo verkkoon, 3-0. Viimeiselle vartille MP vaihtoi lisää nuoruuden intoa ja tuoreita jalkoja kentälle, kun Niila Forsell, Peetu Kerminen, Veli-Matti Nuija sekä Eero Ylönen saivat vastuuta. Nuorisokvartetti järjestikin useamman maalipaikan, mutta enää palloa ei saatu verkkoon ja peli päättyi MP:n selvään 3-0 -voittoon.

Voitosta huolimatta päävalmentaja Juha Pasoja löysi omiensa pelaamisesta todella paljon parannettavaa.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä todella heikkoa pelaamista. Syötöt menivät minne sattui tai ne olivat ihan liian hiljaisia sekä meidän pallottomien pelaajien liike oli heikkoa.

– Toisella jaksolla pelimme parani tai sitten JJK väsyi. Meidän pitää pystyä ehdottomasti parempaan! Pelaajista pitää saada huomattavasti enemmän irti.

– Hyvää oli nollapeli ja vaaralliset erikoistilanteet, mutta niistäkin pitää saada tehtyä enemmän maaleja.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä sekä Rahikaisen Mikon kuvia täältä.

MP jatkaa harjoitusotteluitaan viikon päästä lauantaina, jolloin Urpolaan saapuu vastustajaksi FCV Vaajakoskelta. Kyseinen joudutaan pelaamaan edelleen koronarajoitusten takia ilman yleisöä, mutta yritetään järjestää myös siitä ottelusta livestriimi yhteistyössä Meijän Mikkelin kanssa.