Reifer -RAPORTTI: TPS maalin verran parempi


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

#17 Samson Ebuka viimeisteli MP:n ainokaisen TPS:ää vastaan. (Kuva: Mikko Rahikainen)

23.5.2021 Ykkönen: MP – TPS 1 – 2(0-1)

Maalit:
27. Joakim Latonen 0-1
48. Sonny Hilton 0-2
78.  Samson Ebuka (Killian Denoual) 1-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Oliver Kangaslahti (80. varoitus), Killian Denoual, Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin (90+2. varoitus), Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Reetu Räsänen,  Antti-Ville Räisänen, Arjan Goljahanpoor, Eero Ylönen, Topi Keskinen

Vaihdot:
59. Aatu Manninen <-> Antti Ville Räisänen
68. Nuutti Laaksonen <-> Topi Keskinen
86. Antti Ulmanen <-> Arjan Goljahanpoor

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Samson Ebuka
TPS: Atte Sihvonen

MP:n vakuuttavien pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Jonathan Dunyin

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Urskissa pelattiin kosteissa olosuhteissa Ykkösen neljännen sarjakierroksen ottelu, jossa MP sai vastaansa kauden alavireisesti aloittaneen TPS:n. TPS otti kauden avausvoittonsa, kun peli päättyi 1-2(0-1).

Ottelu alkoi kuten MP:n aikaisemmatkin pelit ja vieraat olivat kuskin paikalla. 5. peliminuutilla nähtiin Jonne Urosen vartioimalla MP -maalilla loistava maalipaikka, mutta Albijon Muzacin ruuti oli todella märkää ja hän laittoi avopaikasta pallon tolppaan. Kotijoukkueellakin oli muutama ihan mukava hyökkäys, mutta vielä tässä vaiheessa Jere Koponen vieraiden maalilla ei joutunut torjuntatöihin. Vieraat pitivät enemmän palloa, mutta kunnon maalipaikat olivat vähissä. Hiljalleen kotijoukkuekin sai koneensa käyntiin ja Jere Koponen pääsi näyttämään osaamistaan. Koponen torjui Roope Kantolan kaukolaukauksen näyttävästi kulmapotkuksi sekä myös Antti Ulmasen vapaapotkun, joka otti osumaa Aatu Manniseen. Heti seuraavassa hyökkäyksessä pallo olikin sitten Jonne Urosen vartioimassa maalissa, kun Joakim Latonen sai pallon Muzacilta, eteni ja laukoi tarkasti takanurkkaan, 0-1. Vaikka vieraat tekivät ottelun avausosuman, MP jatkoi hallintaa. Antti Ulmanen haki kuumeisesti kauden avausosumaa, mutta Koponen torjui toisen yrityksen ja toisen blokkasi puolustus. Koponen torjui myös Nuutti Laaksosen yrityksen oikea-aikaisella vastaantulollaan. Lisäajalla Muzacilla oli loistava paikka viedä turkulaiset kahden maalin johtoon, mutta tällä kertaa pusku meni ohi maalin. Ensimmäinen jakso oli vauhdikasta ja fyysistä pelaamista. Kentällä nähtiin paljon taistelua ja tuomarilinja oli suhteellisen salliva.

Toisen jakson alku oli taas MP:lle murheellinen. Jonne Uronen nyrkkeili vielä Muzacin laukauksen, mutta 48. peliminuutilla Uronen oli voimaton, kun Jesper Karlsson teki loistavan esityön ja Sonny Hilton laukoi voimalla pallon etukulmasta sisään, 0-2. Uronen teki useamman torjunnan ja piti MP:n vielä pelissä mukana. Vieraat pelasivat kypsästi ja pitivät MP:n poissa vaarallisilta paikoilta. MP haki vaihdoilla lisää energiaa kentällä ja tätä myös saatiin. Koponen torjui tälläkin kertaa Ulmasen vapaapotkun. Samson Ebuka oli karata läpiajoon, mutta liukas kenttä ja turkulaispuolustaja estivät tämän tilanteen synnyn. TPS -alakerta blokkasi myös Topi Keskisen hyvän syötön maalin eteen. Jos MP:llä ei kaikissa maalipaikoissa ollut onnea mukana, niin 78. peliminuutilla sitä oli. Sivurajaheiton jälkeen Killian Denoual laukoi kaukaa ja Samson Ebuka pääsi ohjaamaan laukauksen ohi hyvän pelin pelanneen syntymäpäiväsankarin Jere Koposen ja peli oli 1-2. MP yritti kovasti saada peliä tasoihin, mutta kokenut vastustaja pelasi viisaasti ja MP:llä ei ollut oikeastaan kuin yksi puolittainen paikka, kun muuten TPS puolusti hyvin. Samson ja vaihdosta kentälle tullut Arjan Goljahanpoor järjestivät lisäajalla maalipaikan, mutta Samsonin pusku Goljahanpoorin keskityksestä meni ohi ja näin tärkeät Ykkösen sarjapisteen matkasivat TPS:n mukana Turkuun.

Kipeänä ollutta Juha Pasojaa tuurannut valmentaja Mika Pasanen harmitteli taas heikkoja puoliaikojen alkuja.

– Alussa oltiin taas unessa, mutta hiljalleen päästiin peliin mukaan, välillä pelattiin ihan mukavasti ja hallittiin selvästi pelitapahtumia. Toisen jakson alkuun tuli taas kylmää vettä niskaan, kun Tepsi iski illan toisen maalinsa.

– Olihan tämä homma taas tänään pienestä kiinni! Luotiin ihan tarpeeksi maalipaikkoja, mutta vastustajan maalivahti otti tänään useamman gamesaverin.

– Vaihdosta haettiin tuoreita jalkoja ja saimmekin peliin lisää energiaa, mutta tänään meidän kiri ei pisteille riittänyt.

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä ja turkulaisten näkemys täältä.

MP:n Ykkösen pelit jatkuvat ensi lauantaina, jolloin matkataan Vaasaan, missä Elisa Stadion muovilla vastaan tulee VPS.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 52 – 48
Laukaukset 10/6 (60%) – 8/4 (50%)
Kulmapotkut 4 – 2
Rikkeet 13 – 7
Varoitukset 2 – 0
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 520/415 (80%) – 514/419 (82%)
Haastot 152/76 (50%) – 152/76 (50%)
Ilmakamppailut 34/13 (38%) – 34/21 (62%)
Ohitukset 26/11 (58%) – 26/13 (50%)
Taklaukset 38/25 (66%) – 33/18 (55%)

Ruudun ottelukooste: