Reifer -RAPORTTI: Taistelu ei tuonut pisteitä


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja VPS pelasivat vetisissä olosuhteissa. (Kuva: Mikko Rahikainen)

3.8.2021 Ykkönen: MP – VPS 0 – 3(0-0)

Maalit:
65. Joonas Vahtera 0-1
89. Aleksi Pahkasalo 0-2
90+1.  Luqman Kassim 0-3

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Antti-Ville Räisänen (19. varoitus, 28. varoitus –> ulosajo), Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti Ulmanen, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihdot:
46. Nuutti Laaksonen <-> Juuso Tarvainen
65. Arjan Goljahanpoor <-> Topi Keskinen
74. Roope Kantola <-> Jesse Jäppinen
74. Samson Ebuka <-> Antti Ulmanen
87. Jonathan Dunyin <-> Eero Ylönen

Ottelun parhaat pelaajat: (palkitaan otteluisäntä Suur-Savon tuotepalkinnolla:)
MP: Samson Ebuka
VPS: Miika Niemi

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Arjan Goljahanpoor
VPS: Mikko Pitkänen

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Jonathan Dunyin

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Ykkösen pelit MP:n osalta jatkuivat tänään, kun Urskiin saapui vastustajaksi VPS Vaasasta. Liikuntatoimi oli saanut kentän viikonlopun moukarointien jälkeen suhteellisen hyvään kuntoon, mutta olosuhteet olivat todella kosteat koko päivän jatkuneiden sateiden jälkeen. Ottelu päättyi vieraiden 0-3(0-0) -voittoon, mutta lukemat ei oikein kyllä vastaa pelitapahtumia, mutta sellaista jalkapallo joskus on.

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi ja Tuomas Pöyhösen vartioimalla VPS -maalilla nähtiin useampi maalipaikka ensimmäisellä reilulla parikymmenminuuttisella. Oliver Kangaslahti puski Roope Kantolan vapaapotkusta maalin katolle, Pöyhönen torjui kulmapotkuksi Samsonin kovan laukauksen, Samson puski ohi, Arjan Goljahanpoor ei osu palloon maalin edessä, Samson laukoi yli, Pöyhönen nyrkkeili Jonathan Dunyin pystysyötön ja torjui kulmapotkun jälkeisen flipperipallon. Vieraiden ensimmäinen maalipaikka oli maalitykki Kalle Multasella, mutta Reetu Räsänen blokkasi tämän laukauksen hienosti kulmapotkuksi. Pelin asetelmat muuttuivat huomattavasti, kun erotuomari Jani Laaksonen antoi kotijoukkueen kapteeni Antti-Ville Räisäselle kaksi varoitusta vajaaseen kymppiin ja MP joutui vajaalle 28. peliminuutilla. Joku tuomari olisi voinut jättää nämä kortit antamatta ja pelkästään puhutella, mutta tällä kaudella Laaksosella on kortit olleet herkässä ja sama tahti jatkui tänään myös Urskissa. Ensimmäisen jakson loppupuolella vierailla oli useampi puolittainen maalipaikka, mutta Jonne Uronen torjui Samuel Lindemanin laukauksen kulmapotkuksi, Urosen hanskoihin jäi myös Fabrice Gatambiyen laukaus ja lisäksi Uronen torjui Joonas Vahteran laukauksen kulmapotkuksi. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Kotijoukkue muutti tauolla ryhmitystä ja teki yhden pelaajavaihdon, kun Juuso Tarvainen korvasi Nuutti Laaksosen. Vaikka MP pelasi vajaalla, niin sitä ei kyllä kenttätapahtumissa huomannut. Toisen jakson alussa Arjan Goljahanpoor pääsi laukomaan, mutta Kareem Moses sai jalkansa väliin ja seurauksena oli vain kulmapotku. Heti seuraavassa hyökkäyksessä pallo oli vaasalaisten kädessä, mutta hyvin sijoittunut Laaksonen levitti kätensä ja peli sai jatkua rankkarin sijaan. 65. peliminuutilla nähtiin sitten ottelun avausmaali, kun vieraat hyökkäsivät oikealta MP:n nopean hyökkäyksen jälkeen vastaan. Miika Niemi keskitti, Joonas Vahtera tuli vauhdilla etutolpalle ja laukoi etukulmasta maaliin, 0-1. 75. peliminuutilla kotijoukkue sai pallon maaliin, kun Jonathan Dunyin laukaus kimposi Topi Keskiselle ja nuorukainen laukoi takanurkkaan, mutta lyhyen keskustelun jälkeen erotuomaristo tuomitsi tilanteesta paitsion ja peli jatkui vieraiden maalin johdossa. Kotijoukkue haki raivokkaasti vajaallakin tasoitusta, mutta todella hyviin paikkoihin MP ei oikein päässyt. Tämä hyökkäysinto avasi vieraille mukavia vastahyökkäyksiä ja VPS kaunistelikin loppulukemia viime hetkillä kahdesti. Aleksi Pahkasalon ja Luqman Kassimin laukaukset löysivät tiensä takanurkkaan ja Urskin valotaululla oli loppuvihellyksen soidessa 0-3 -lukemat.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen omiensa taisteluun.

– Koko joukkue teki hyvin töitä ja taisteli vajaalla.

– Kaksi lopun maalia oli pelkkää kosmetiikkaa, kun haimme kovasti tasoitusmaalia.

– Kyllähän peli tänään ratkesi siihen punaiseen.

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä ja UrheiluSuomi.com:in kuvia ottelusta täältä.

Tiivis tahti Ykkösen kamppailuissa MP:llä jatkuu, kun lauantaina matkataan Kokkolaan, missä vastaan asettuu KPV.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 39 – 61
Laukaukset 13/2 (15%) – 10/5 (50%)
Kulmapotkut 3 – 8
Rikkeet 9 – 8
Varoitukset 2 – 3
Ulosajot 1 – 0
Syötöt 366/272 (74%) – 623/526 (84%)
Haastot 114/57 (50%) – 114/57 (50%)
Ilmakamppailut 25/13 (52%) – 25/12 (48%)
Ohitukset 28/16 (57%) – 21/9 (43%)
Taklaukset 26/17 (65%) – 31/15 (48%)

Ruudun ottelukooste: