Reifer -RAPORTTI: MuSa ja MP pistejakoon


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MuSa sai runsaasti erikoistilanteita, mutta MP kesti ne kaikki maalivahti Jonne Urosen johdolla.

26.9.2020 Ykkönen: MuSa – MP 1 – 1(0-0)

Maalit:
52. Juuso Aalto 1-0
62. Iiro Äijö 1-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Iiro Äijö (82. varoitus), Antti-Ville Räisänen, Dudu, Jiri Haikonen, Jonathan Dunyin (54. varoitus + 90+2. varoitus –> ulosajo), Juuso Tarvainen, Toni Tahvanainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Matti Kohonen, Topi Keskinen, Niila Forsell

Vaihdot:
63. Toni Tahvanainen <-> Niila Forsell
75. Dudu <-> Topi Keskinen
84. Aatu Manninen <-> Matti Kohonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP:llä oli tänään vuorossa pelireissu Poriin, missä Stadionin nurmella vastaan asettui MuSa. Ottelu oli vauhdikas ja kaksijakoinen, kotijoukkue hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja MP toista. Lopulta pisteet tasattiin 1-1(0-0) -lukemin.

MP joutui jo alkulämmittelyssä tekemään ensimmäisen pelaajavaihdon, kun Walid Abdelali ei ollut täydessä pelikunnossa ja hänet korvasi Antti-Ville Räisänen. MuSa aloitti ottelun pirteästi ja he saivat jo ensimmäiseen kymppiin viisi kulmaa. Nämä vaaralliseksi tiedetyt erikoistilanteet MP pystyi kuitenkin puolustamaan hyvin. Reetu Räsänen blokkasi parikin kertaa maalin edessä ja Jonne Uronen sai useamman hyvän kopin. MP sai muutamia vastahyökkäyksiä, joista saatiin luotua maalipaikkoja. Aatu Manninen laukoi niukasti ohi ja Joonas Immonen torjui jalallaan Jonathan Dunyin laukauksen. Kotijoukkueen Rudi Dieter pääsi läpiajoon ottelun 22. peliminuutilla, mutta Uronen tuli hyvin vastaan ja teki näyttävän jalkatorjunnan. Ensimmäinen puoliaika mentiin MuSa:n komennossa, mutta MP:n puolustus kesti ja pelasi uhrautuvasti. Juuri ennen taukoa Iiro Äijö pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta tämä pusku meni ohi ja tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

MP aloitti toisen jakson pirteästi ja Joonas Immosen vartioimalla maalilla nähtiin useampi lähellä piti -tilanne. Immonen torjui Toni Tahvanaisen terävän laukauksen kulmapotkuksi ja Dudu puski kulmapotkusta tolppaan. Kesken MP painostuksen kotijoukkue hyökkäsi nopeasti vastaan, kun vieraat odottivat itselleen kulmapotkua, jota ei jostain syystä tuomittu. Rudi Dieter eteni oikeasta laidasta päätyyn asti ja syötti pallon takaviistoon, missä maaliahne Juuso Aalto oli vapaana ja hän laukoi vastustamattomasti takanurkkaan, 1-0. MuSa sai nauttia johtoasemasta kymmenisen minuuttia, kun MP sai vapaapotkun noin 25 metristä. Pallon taakse asteli jo VPS:ää vastaan hienon vaparimaalin laukonut Iiro Äijö. Tällä kertaa Äijö lähetti tarkan laukauksen takanurkkaan ja peli oli ansaitusti tasan, 1-1. MP sai maalista lisää virtaa ja peli oli aikalailla hyvin vieraiden kontrollissa. Pirteästi vaihdosta tulleet Niila Forsell ja Topi Keskinen pääsivät molemmat hyviin laukaisupaikkoihn, mutta porilaisten alakerta sai blokattua nämä yritykset ennen kuin Joonas Immonen olisi joutunut torjuntatöihin. MP:n hallinta ei kuitenkaan konkretisoitunut maalipaikoiksi. Kotijoukkue hätyytteli muutaman kerran Jonne Urosta, mutta Uronen hoiti varmasti nämä vähät tilanteet. Lisäajalla tunteet vielä vierasleirissä kuohahtivat, kun ottelun todella linjattomasta viheltänyt Mikko Leino antoi Jonathan Dunyille ottelun toisen varoituksen, kun kotijoukkue laukoi vapaapotkun tilanteesta poistunutta kovasti keskikentällä raatanutta Dunyiniä selkäpuolelle. Kotijoukkue yritti miesylivoimalla saada vielä johtomaalia, mutta Jussi Välilän yli mennyttä puskua parempaa paikkaa he eivät saaneet luotua ja pisteet tasattiin 1-1 -lukemin.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen vieraspisteeseen, mutta harmitteli luokatonta erotuomaritoimintaa.

– Alku oli meille vaikea, mutta selvittiin MuSa:n alkurynnistyksestä ja puolustettiin hyvin heidän vaaralliset erikoistilanteet.

– Varsinkin toisella jaksolla meidän pallollinen tekeminen oli hyvää, melkein kauden parasta. Ensimmäisellä jaksolla jouduttiin painimaan aika paljon, mutta pystyimme fyysisesti vastaamaan vahvoille ja isoille porilaisille.

– Olipahan pelissä taas pillipiipari. Vähän samanlainen erotuomaritoiminta jatkui tänään kuin eilisissä Ykkösen peleissä. Ei voi kuin ihmetellä, missä näiden erotuomareiden fokus on. Tuo lisäajan Dunyinin toinen varoitus oli kuin kirsikka kakun päälle erotuomari Mikko Leinon heikkoihin vihellyksiin.

– Koko joukkue esiintyi tänään hyvin ja kovasti tehtiin töitä. Iiro Äijö jatkoi hyviä esityksiä alakerrassa ja teki jo kauden toisen vaparimaalin, millä saatiin taas vieraspiste.

UrheiluSuomi.comin kuvia ottelusta löytyy täältä, kotijoukkueen näkemys ottelusta täältä sekä kooste täältä.

Nyt MP:llä on edessä kaksi tärkeää kotiottelua, kun keskiviikkona Urskiin saapuu Gnistan ja viikon päästä sunnuntaina SJK Akatemia.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 37 – 63
Laukaukset 20/12 (60%) – 9/4 (44%)
Kulmapotkut 10 – 3
Rikkeet 12 – 19
Varoitukset 0 – 3
Ulosajot 0 – 1
Syötöt 306/227 (74%) – 543/478 (88%)
Haastot 167/98 (59%) – 167/69 (41%)
Ilmakamppailut 43/23 (53%) – 43/20 (47%)
Ohitukset 37/24 (65%) – 18/11 (61%)
Taklaukset 25/14 (56%) – 42/18 (43%)