Reifer -RAPORTTI: MP voitti Ilveksen rankkareilla


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja Ilves kävivät tiukan väännön Go On Cupin finaalipaikasta. (Kuva: Mikko Rahikainen)

17.12.2021 Go On Cup: MP – Ilves rp. 4 – 3(3-3,2-0)

Maalit:
16. Topi Keskinen (Joona Hiltunen) 1-0
25. Keskinen (Juuso Tarvainen) 2-0
51. Yusif Moussa 2-1
57. Aapo Mäenpää 2-2
63. Momodou Sarr 2-3
84. Keskinen 3-3

MP:n kokoonpano:
Pyry Piirainen, Samuli Hölttä, Väinö Vehkonen, Valdrin Azemi, Impton Söderlund, Joona Hiltunen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Topi Keskinen, Veli-Matti Nuija, Zakaria Tawil, Juuso Tarvainen

Vaihtopelaajat:
Joonas Immonen, Ayuub Ahmed-Nur, Vaillance Nihorimbere, Valtteri Nikulainen, Joel Laitinen, Fahad Mohamed, Arttu Loukiainen, Joona Kuismala, Emilio Tarnaala

Vaihdot:
78. Zakaria Tawil <-> Joona Kuismala
78. Valdrin Azemi <-> Valtteri Nikulainen
85. Väinö Vehkonen <-> Arttu Loukiainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kausi 2022 potkaistiin tänään käyntiin, kun Go On Cupin välierässä MP sai vastaansa Veikkausliigassa pelaavan Ilveksen. Kotijoukkue oli parempi ensimmäisellä jaksolla ja tamperelaiset toisella. Näinpä ottelussa päädyttiin 3-3(2-0) -tasalukemiin ja MP voitti rangaistuspotkukilpailun 9-8.

MP aloitti ottelun pirteästi ja testimiehiä vilissyt joukkue hyökkäsi vaarallisesti vastaan. Vieraat pitivät ehkä palloa enemmän, mutta hyökkäyskolmannekselle tamperelaisilla ei ollut mitään asiaa, kun MP puolusti hyvin tai sitten Ilveksen ratkaisut olivat heikkoja. Varsinkin Topi Keskinen oli tänään liekeissä ja aiheutti jatkuvasti Ilveksen alakerralle vaaratilanteita. Vartin kohdalla Keskinen vei MP:n johtoon, kun Joona Hiltunen syötti ja Keskinen karkasi vartijaltaan sijoittaen pallon tarkasti takanurkkaan, 1-0. Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkueella oli loistava mahdollisuus siirtyä jo kahden maalin johtoon, kun Keskinen teki esityön, mutta Eetu Huuhtanen torjui Joslyn Luyeye-Lutumban etukulmaan suuntautuneen laukauksen. Hetkeä myöhemmin Huuhtanen joutui taas antautumaan, kun Juuso Tarvainen riisti pallon keskialueella ja syötti Keskisen vauhtiin. Toinen maali oli melkein toisinto ensimmäisestä: tälläkin kertaa Keskinen sijoitti pallon tarkasti takanurkkaan, 2-0. Tämän jälkeen maalipaikat olivat aika vähissä. Muutama minuuttia ennen taukoa Impton Söderlund pääsi Ilveksen alakerran harhasyötöstä kokeilemaan maalintekoa, mutta Huuhtanen peitti tilanteen hyvin ja kolmas kotijoukkueen maali jäi tekemättä. Tauon viettoon mentiin 2-0 -lukemissa.

Jos ensimmäisellä jaksolla vieraat eivät päässeet maalipaikkoihin, niin toisella Pyry Piiraisen vartioimalla MP -maalilla nähtiin lukuisia maalitilanteita. Kaikki kenttäpelaajat tauolla vaihtanut Ilves hallitsi peliä täysin ja MP:llä oli vaikeuksia päästä yli puolen kentän tuoreita vastustajia vastaan. Ilves sai lukuisia kulmapotkuja ja 51. peliminuutilla yhden sellaisen jälkeen Yusif Moussa pääsi laukomaan MP:n purkupallon jälkeen kuudentoista rajalta ja pallo upposi takanurkkaan, 2-1. Reilu viitisen minuuttia myöhemmin taas vieraiden kulmapotkun jälkeen pallo oli MP:n maalissa. Useita hyviä torjuntoja tehnyt Pyry Piirainen pudotti pallon maalinedusruuhkassa ja Aapo Mäenpää pääsi rankaisemaan, 2-2. Reilun kympin sisään Ilves iski kolmesti, kun paitsion rajamailta maalintekoon karkasi vielä Momodou Sarr, 2-3. Tappioasemassa MP sai vähän rivejään kasaan ja sai luotua pari puolittaista maalipaikkaa. Joona Hiltusen vapaapotku meni muurin kautta ohi ja tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta Väinö Vehkonen puski, mutta Ilves alakerta esti pallon maaliin menon. Kun vieraat eivät saaneet peliä tapettua, niin kotijoukkueen ottelun hahmo, Topi Keskinen katkaisi poikkisyötön 30 metrissä ja hetkeä myöhemmin pallo oli taas Huuhtasen selän takana, kun tarkka veto upposi alanurkkaan, 3-3. Vieraat hakivat vielä kovasti voitto-osumaa, mutta se jäi tällä kertaa tekemättä ja edessä oli rangaistuspotkukilpailu. Vasta kymmenessä parissa syntyi ratkaisu, kun MP:n Arttu Loukiainen onnistui ja Pyry Piirainen torjui Linus Rönnbergin laukauksen. Näin MP eteni huomenna klo 14 pelattavaan finaaliin, jossa vastaan tulee tänään FC Hakan 1-4 voittanut KuPS.

Päävalmentaja Juha Pasoja näki ottelussa paljon hyvää.

– Ensimmäisellä jaksolla pelimme oli yllättävän hyvää, kun ajattelee, että tällä joukkueella oli alla vain kolme palloharjoitusta. Suurin osa testipelaajistamme onnistui ja saimme vastauksia, miten jatketaan.

– Huomenna onkin sitten edessä kovin mahdollinen vastustaja, kun KuPS on vastassa. Onhan se mukava, kun pojat pääsevät pelaamaan kunnon pelejä.

– Meiltä vaihtuu koko avaus tältä päivää ja katsotaan sitten, miten huominen porukka onnistuu.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä, Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta täältä ja Jussi Rämän kuvia täältä.

Huomenna Go On Cupin pronssiottelussa klo 12 kohtaavat FC Haka sekä Ilves ja turnauksen voitosta pari tuntia myöhemmin pelaavat MP ja KuPS.

#18 Topi Keskinen oli ottelussa kotijoukkueen hahmo kolmella maalillaan. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Rangaisuspotkukilpailu:
Hölttä +   Moussa +
Keskinen –   Badreddine +
Hiltunen +   Ollila –
Kuismala +   Siira +
Tarvainen +   Valli +
Luyeye-Lutumba +   Hasa +
Söderlund +   Sarr +
Nuija +   Ciriaco +
Nikulainen +   Mäenpää +
Loukiainen +   Rönnberg –