Reifer -RAPORTTI: MP teki Myllykoskella, mitä pitikin eli voitti


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja MYPA kävivät tiukan taistelun Ykkösen tärkeistä sarjapisteistä.

26.8.2020 Ykkönen: MYPA – MP  1 – 0(1-0)

Maali:
2. Toni Tahvanainen (Vincent Bikana) 1-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen, Matti Kohonen, Jiri Haikonen (57. varoitus), Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Toni Tahvanainen

Vaihtopelaajat
Otto Hautamo, Reetu Räsänen, Dudu, Eero Ylönen, Niila Forsell, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihdot:
46. Topi Keskinen <-> Aatu Manninen
64. Jiri Haikonen <-> Dudu
74. Toni Tahvanainen <-> Niila Forsell

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään pelattiin taas tärkeistä Ykkösen sarjapisteistä, kun MP matkasi MYPA:n vieraaksi Myllykoskelle. MP aloitti ottelun pirteästi ja se riitti tällä kertaa ottelun voittoon, sillä peli päättyi MP:n 0-1(0-1) -voittoon.

MP aloitti ottelun todella pirteästi ja jo toisella peliminuutilla pallo oli MYPA:n maalissa. Vincent Bikana lähetti pitkän pallon ja Toni Tahvanainen pääsi puolittainen karkuun. Tahvis sijoitti pallon varmasti kovasta vauhdista alanurkkaan ja paikalle saapuneet mikkeliläiskannattajat pääsivät heti iloitsemaan. Vieraat jatkoivat pirteästi ja pari minuuttia myöhemmin Tomas Turunen MYPA:n maalilla sai torjuttua Walid Abdelalin kaukolaukauksen kulmaksi. Heti perään Topi Keskinen pääsi ohjaamaan muutamasta metristä, mutta yritys meni vähän yli. Parinkymmenen minuutin pelaamisen jälkeen kotijoukkuekin pääsi peliin paremmin mukaan ja Jonne Uronen MP:n maalilla joutui muutaman kerran näyttämään osaamistaan. Uronen torjui mm. Arjan Goljahanpoorin ja Nuutti Laaksosen laukaukset sekä tuli useamman kerran oikea-aikaisesti vastaan. Vieraista maalipaikkoihin pääsivät Jonathan Dunyin sekä Antti-Ville Räisänen. Turunen torjui Dunyin yrityksen ja Räisänen laukoi yli. Tauon viettoon mentiin 0-1 -tilanteessa.

MYPA tuli hyvin tauolta ja MP oli puolustuskannalla. MP sai alussa kuitenkin yhden paikan siirtyä jo kahden maalin johtoon, mutta Tomas Turunen sai torjuttua Antti-Ville Räisäsen yrityksen. Jonne Uronen piti vieraat johdossa ja torjui näyttävästi Jari Hasselin puskun sekä useamman Anton Huttusen laukauksen. MYPA löysi aukkoja MP:n miehityksestä ja pääsi useamman kerran hyökkäämään koko joukkueen voimin. MP kuitenkin kesti nämä yritykset Jonne Urosen ja Iiro Äijön johdolla ja pysyi johtoasemassa. Vierailla oli muutama paikka lopettaa kotijoukkueen pyristely, mutta hyvistäkään paikoista palloa ei saatu toistamiseen maaliin. Paras paikka tuli näyttävän hyökkäyksen jälkeen, kun Niila Forsell, Dudu ja Antti-Ville Räisänen pelasivat hyvin yhteen, mutta Lassi Forss sai siivottua pallon maalin edestä pois. Loppuhetkillä MYPA yritti vielä saada jonkinlaista kiriä aikaa ja panosti hyökkäykseen. Jonne Uronen jatkoi hyviä otteita ja ihan lopussa Nuutti Laaksonen laukoi maalinedushässäkän jälkeen ohi maalista. Lopulta reilun kolmen lisäaikaminuutin jälkeen erotuomari Toni Pohjoismäki vihelsi pelin päättyneeksi ja MP otti tärkeät sarjapisteet mukaan Mikkeliin.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen voittoon ja kolmeen sarjapisteeseen.

– Tätä täältä lähdettiin hakemaan ja pitää olla tyytyväinen näihin sarjapisteisiin, vaikka vaikeimman kautta me ne tänään otettiinkin. Aloitimme ottelun todella pirteästi ja saimme maalin heti alkuun. Hyvä tekemistä kesti reilu vartti ja sitten jostain kumman syystä nostettiin jalkaa kaasulta ja päästettiin kaveri mukaan peliin.

– Kentällä olisi ollut hyvin tiloja, mutta emme oikein käyttäneet niitä hyväksi. Toisella jaksolla olimme liian pehmeitä ja hävisimme melkein kaikki kaksinkamppailut.

– MYPA:lla oli muutama todella hyvä maalipaikka, mutta Jonne hoiti nämä tilanteet hienosti ja antoi meille mahdollisuuden voittaa.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Rauni Pakkalan kuvia ottelusta täältä.

Kahden vierasottelun jälkeen MP pelaa sunnuntaina Urskissa ensimmäisen kierroksen viimeisen kamppailun, kun Ykkösen piikkipaikkaa pitivä AC Oulu saapuu vierailulle.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 50 – 50
Laukaukset 13/7 (54%) – 12/4 (33%)
Kulmapotkut 2 – 4
Rikkeet 9 – 14
Varoitukset 1 – 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 538/432 (80%) – 520/407 (78%)
Haastot 174/79 (45%) – 174/95 (55%)
Ilmakamppailut 52/23 (44%) – 52/29 (56%)
Ohitukset 26/16 (62%) – 31/23 (74%)
Taklaukset 36/13 (36%) – 35/19 (54%)