Reifer -RAPORTTI: MP palasi voittokantaan Gnistanin vieraana


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

6.8.2020 Ykkönen: Gnistan – MP 0 -1 (0-1)

Maali:
3. Aatu Manninen (Walid Abdelali) 0-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Walid Abdelali, Firmino, Irfan Sadik, Jiri Haikonen, Joonas Nissinen, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Reetu Räsänen, Matti Kohonen, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Toni Tahvanainen

Vaihdot:
67. Joonas Nissinen <-> Topi Keskinen
67. Firmino <-> Toni Tahvanainen
82. Aatu Manninen <-> Matti Kohonen
89. Toni Tahvanainen <-> Eero Ylönen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP:n Ykkösen kamppailut jatkuivat tänään Helsingissä, missä Mustapekka Areenan muovilla vastaan asettui alkuviikosta päävalmentajaa vaihtanut Gnistan. Kovan taistelun jälkeen tärkeät sarjapisteet matkasivat Mikkeliin, kun MP voitti 0-1(0-1) hienosti kannattaneiden fanien iloksi.

MP aloitti ottelun todella pirteästi ja jo ensimmäisellä peliminuutilla maalintekoa pääsivät yrittämään Aatu Manninen, Firmino sekä Joonas Nissinen. Nämä paikat kotijoukkue vielä kesti ja tuloksena oli vain kulmapotku. Kolmannella peliminuutilla pallo olikin sitten jo Gnistanin verkossa: Yassin Daoussi heitti sivurajaheiton Walid Abdelalille, joka keskitti maalille ja Aatu Manninen liippasi pallon verkkoon, 0-1. MP jatkoi hyviä otteitaan maalin jälkeen ja kotijoukkue oli puolustuskannalla. Aatu Hakala kotijoukkueen maalilla torjui Irfan Sadikin ja Jonathan Dynuin yritykset. Viimeisellä vartilla ennen taukoa kotijoukkuekin pääsi vähän paremmin peliin mukaan, mutta mitään kovin vaarallista he eivät saaneet aikaan Jonne Urosen vartioimalle MP -maalille ja tauon viettoon mentiin MP:n ansaitussa johdossa.

Gnistan tuli toiselle jaksolle pirteästi ja MP oli alussa puolustuskannalla. Muutaman kerran Jonne Urosen edessä oli pientä hässäkkää, mutta MP:n alakerta hoiti nämä tilanteet taidolla ja tuurilla. Gnistanin vaarallinen Rony Huhtala laukoi ohi, kuten myös Nnaemeka Anyamele. Vieraiden Irfan Sadik yritti maalintekoa lähes puolesta kentästä, mutta laukaus osui tolppaan. Jonne Uronen koppasi varmasti Huhtalan keskityksen sekä Saloum Faalin vapaapotkun. MP pääsi muutaman kerran hyökkäämään vastaan, mutta viimeiset ratkaisut olivat tällä kertaa heikkoja ja lisämaalit jäi tällä kertaa tekemättä. Juuri kun 90 minuuttia oli pelattu, niin Gnistanilla oli vielä viimeinen paikka tasoitukseen, mutta Jonne Uronen hoiti Wakui Hidetoshin laukauksen varmasti. Lisäaika mentiin aikalailla vieraiden komennossa ja juuri ennen loppuvihellystä Irfan Sadik laukoi vapaapotkun parista kymmenestä metristä muurin kautta tolppaan. Lopulta reilun neljän lisäaikaminuutin jälkeen erotuomari Mikko Leino vihelsi pelin päättyneeksi ja MP otti hienon koko joukkueen taisteluvoiton.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella tyytyväinen pisteisiin ja nollapeliin.

– Nämä oli todella hyvät ja tärkeät sarjapisteet! Aloitimme tänään ottelun todella hyvin ja varsinkin ensimmäiset 20-25 minuuttia oli meiltä todella hyvää tekemistä.

– En tiedä, mikä meihin sitten iski ja päästimme kaverin suotta peliin mukaan. Tekemisen tasomme tippui ja sitten oli vaikea päästä takaisin pelin mukaan.

– Puolustuksemme hoiti tänään Urosen Jonnen johdolla tilanteet varmasti ja saimme pidettyä ensimmäisen nollapelin.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Riku Laukkasen kuvia ottelusta täältä.

MP jatkaa otteluitaan tulevana maanantaina, kun joukkue matkaa Seinäjoelle SJK Akatemian vieraaksi.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 55 – 45
Laukaukset 6/2 (33%) – 11/5 (45%)
Kulmapotkut 3 – 5
Rikkeet 13 – 10
Varoitukset 0 – 0
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 578/483 (84%) – 483/399 (83%)
Haastot 166/87 (52%) – 166/79 (48%)
Ilmakamppailut 25/9 (36%) – 25/16 (64%)
Ohitukset 30/17 (57%) – 27/12 (44%)
Taklaukset 37/25 (68%) – 34/17 (50%)