Reifer -RAPORTTI: MP niukkaan voittoon kenraalissa


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

#28 Aatu Manninen on juuri vienyt MP:n 1-0 -johtoon ja #17 Samson Ebuka onnittelee. (Kuva: Mikko Rahikainen)

29.4.2021 Harjoitusottelu: MP – PK-35 1 – 0(0-0)

Maalit:
66. Aatu Manninen (Nuutti Laaksonen) 1-0

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Iiro Äijö, Oliver Kangaslahti, Antti-Ville Räisänen, Antti Ulmanen (42. varoitus), Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Reetu Räsänen, Killian Denoual, Arjan Goljahanpoor, Eero Ylönen, Samson Ebuka, Topi Keskinen

Vaihdot:
59. Antti Ulmanen <-> Samson Ebuka
85. Roope Kantola <-> Reetu Räsänen
87. Aatu Manninen <-> Eero Ylönen

Otteluraportti:
Tänään MP pelasi viimeisen harjoitusottelun ennen Ykkösen alkua, kun Urpolassa vastaan asettui sarjanousija PK-35. Vauhdikkaassa ottelussa molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, mutta lopulta nähtiin vain yksi kotijoukkueen tekemä maali ja näin MP päätti preseasonin 1-0(0-0) -voittoon.

Aikaisemmista kotiotteluista poiketen tänään Urpolassa saatiin pelata hyvissä olosuhteissa ja aurinkokin paisteli. Vieraat aloittivat ottelun pallonhallinnalla, mutta pääsääntöisesti pallo pyöri MP:n muodon ulkopuolella. MP puolusti tiiviisti joukkueena ja näin vieraat eivät päässeet maalipaikkoihin. Kotijoukkue pääsi ajoittain katkoihin, mutta syöttöjen osoite oli heikko ja MP:n peli ei meinannut lähteä käyntiin. 13. peliminuutilla vieraiden Ronias Yacoob rynni päättäväisesti kohti Jonne Urosen vartioimaa maalia, mutta hänen laukauksensa meni ohi maalin. MP sai hiljalleen koneitaan käyntiin ja peli tasoittui. Viimeisellä kympillä ennen taukoa kotijoukkueella oli useampi makoisa paikka siirtyä johtoon. Antti-Ville Räisänen ja Nuutti Laaksonen tekivät hienon esityön, mutta Antti Ulmasen laukaus epäonnistui mennen ohi maalin ja seurauksena oli maalipotku. Antti-Ville Räisästä ja Aatu Mannista rikottiin vajaan minuutin sisään vieraiden rangaistusalueella. Ensimmäisestä rikkeestä peli vielä jatkui, mutta Mannisen estämisestä erotuomari Aihan Dag tuomitsi kotijoukkueella rangaistuspotkun. Aatu Manninen asettui itse laukomaan rankkaria, jonka kuitenkin Toni Korkiakoski torjui ja peliä jatkettiin maalittomissa lukemissa taukoon asti.

Toinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pelasivat kurinalaisesti ja liikaa tilaa ei hyökkäyspäässä kummassakaan päädyssä löytynyt. Juuri ennen kuin tunti tuli täyteen vieraiden Pallo-Kissoistakin tutulla maalitykillä Gerald Benillä oli loistava mahdollisuus siirtää PK-35 johtoon, mutta hänen laukauksensa vajaasta kymmenestä metristä epäonnistui ja Jonne Uronen liimasi pallon varmasti. Hiljalleen pelinpainopiste siirtyi enemmän vieraiden kenttäpuoliskolle, johtuiko tämä vieraiden vaihtoruletista vai mistä. 66. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun Aatu Manninen oli ensimmäisenä Nuutti Laaksosen tarkassa keskityksessä ja pallo taisi mennä Mannisen olkapäästä vieraiden maaliin, 1-0. Maalin jälkeen kotijoukkueella oli useampikin mahdollisuus lisätä johtoaan. Yassin Daoussi laukoi ohi ja Roope Kantolalla oli kolmekin maalipaikkaa. Toni Korkiakoski vieraiden maalilla torjui kuitenkin Kantolan puskun sekä laukauksen ja kertaalleen kaukolaukaus meni hiukan ohi. MP:n innostuessa hyökkäämään vierailla oli muutama maukas vastahyökkäys, mutta tänäänkin varmasti kotijoukkueen maalilla esiintynyt Jonne Uronen torjui sekä Jonathan Muzingan että Tony Lehtimäen laukaukset. Vaihdosta kotijoukkueen hyökkäykseen pirteästi tullut Samson Ebuka pääsi maalipaikkaan ottelun loppuhetkillä, mutta Korkiakoski torjui laukauksen kulmapotkuksi. Ottelun lisäajalla vierailla oli vielä vaarallinen kulmapotku, mutta tämän tilanteen MP:n alakerta Urosen johdolla selvitti ja ottelu päättyi MP:n maalin voittoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja kaipasi tasaisuutta omiensa pelaamiseen.

– Oli aika kaksijakoinen ottelu, jossa molemmilla oli omat hetkensä. Meillä oli otteluun heikko alku, mutta pidimme kuitenkin PK:n poissa maalipaikoilta ja puolustimme tiiviisti.

– Meidän otteistamme puuttuu vielä tasaisuus ja rohkeutta pallon kanssa pitäisi olla huomattavasti enemmän. Puolustuspelaaminen alkaa kuitenkin olla uomissaan ja alakerrasta löytyy malttia sekä nöyryyttä.

– Parannettavaa löytyy siitä, että meidän pitää pystyä pitämään palloa enemmän sekä saada lisää puhetta kentälle.

– Tästä voidaan kuitenkin lähteä luottavaisin mielin kohti ensi viikkoa ja Ykkösen sarja-avausta. Ensi viikolla vielä hiotaan kuvioita ja tehdään pientä hienosäätöä ennen kuin reissataan pohjoiseen.

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä sekä vierailijoiden näkemys ottelusta täältä.

Seuraavan kerran, kun erotuomari viheltää pilliin, niin on tosi kyseessä ja pelataan Ykkösen sarjapisteistä. Tämä tapahtuu viikon päästä sunnuntaina Rovaniemellä, missä vastaan asettuu vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelannut RoPS.

Hyvää vappua!!