Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Antti Ulmanen, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Jonathan Dunyin (86. varoitus), Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Otto Hautamo, Reetu Räsänen, Peetu Kerminen, Arjan Goljahanpoor, Santeri Karjalainen, Eero Ylönen, Topi Keskinen

82. Aatu Manninen <-> Reetu Räsänen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP matkasi tänään Helsinkiin, missä Bolt Arenalla vastaan asettui HJK Klubi 04. Kolmella Veikkausliigapelaajalla vahvistunut Klubi 04 aloitti ottelun terävästi vieraiden koomaillessa ja MP ei missään vaiheessa päässyt rinnalle, niinpä Ykkösen sarjapisteet jäivät pääkaupunkiin 3-1(2-1) -lukemin.

Vierailla oli ottelussa todella heikko alku. Pelaamisesta puuttui täysin uskallus ja jo 11. peliminuutin jälkeen tulostaululla oli tylyt 2-0 -lukemat, kun Huuhkajissakin esiintynyt Sebastian Dahlström iski kahdesti. Ensimmäisen maalin Dahlström laukoi tiputuksen jälkeen voimalla takanurkkaan ja toisessa MP:n alakerran harhasyötön jälkeen Jonne Uronen torjui vielä Kai Meriluodon yrityksen, mutta paluupallon Meriluoto tiputti Dahlströmille, joka sijoitti pallon varmasti maaliin. Näiden takaiskujen jälkeen vieraatkin pääsivät peliin mukaan ja Antti Ulmanen puski tolppaan 13. peliminuutilla Yassin Daoussi keskityksestä. Kotijoukkueen liukas Kai Meriluoto pääsi parikin kertaa maalipaikkaan, mutta tänään hänen ruutinsa oli märkää ja molemmat yritykset menivät ohi. Puolen tunnin jälkeen vierailla oli hyvä jakso pelissä ja Elmo Henrikssonin vartioimalla kotijoukkueen maalilla nähtiin muutama maalipaikka. Kulmapotkun jälkeen kotijoukkue sai putsattua pallon uudeksi kulmaksi ennen kuin vieraat saivat palloa maaliin asti. 34. peliminuutilla nähtiin erotuomaristolta hyvää yhteispeliä, kun Johannes Kytilä rikkoi rangaistusalueella keskitykseen menossa ollutta Oliver Kangaslahtea ja seurauksena oli rankkari, jonka Kangaslahti laukoi itse voimalla keskelle ja peli oli 2-1. Heti perään vierailla oli loistopaikka tulla tasoihin, mutta Yassin Daoussin pusku Nuutti Laaksosen esityöstä meni ohi. Tauon viettoon mentiin 2-1 -lukemissa.

MP aloitti toisen jakson pirteästi ja pelin painopiste oli selvästi Klubin kenttäpuoliskolla. Kotijoukkueen puolustus blokkasi Jonathan Dunyinin sekä Aatu Mannisen laukaukset ja Markus Halsti ehti maalin edessä viime hetkillä katkoon, kun Yassin Daoussi yritti syöttää pallon avopaikkaan Samson Ebukalla ja seurauksena oli vain kulmapotku. Kotijoukkueen kunnon maalipaikat toisella jaksolla oli vähissä, mutta kuten jalkapallossa yleensä käy, että jos et itse maalia paikoistasi tee, niin kaveri tekee. 65. peliminuutilla Markus Halsti lähetti vauhtiin nopean Samuel Anini juniorin, joka kuljetti lähemmäksi maalia ja laukoi pallon vastustamattomasti verkkoon, 3-1. Tämä kolmas takaisku lamaannutti hetkeksi hyvin pelissä mukana olleet vieraat, mutta viimeisellä vartilla MP pääsi taas kuskin paikalle. Vieraat keskittivät lukuisia kertoja maalille, mutta tietty terävyys ja päättäväisyys puuttui näissä tilanteissa ja kavennusmaali jäi tekemättä. Ottelu päättyi lopulta HJK Klubi 04:n 3-1 -voittoon ja MP kärsi kauden ensimmäisen tappion Ykkösessä.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella pettynyt omiensa ottelun alkuun.

– Emme uskaltaneet alussa pelata yhtään ja laskimme Klubi 04:n kahden maalin johtoon. Kyllä meidän pitää saada nämä ottelun alut paremmin käyntiin ja päästä paremmin pelin mukaan. Ei me voida joka pelissä laskea vastustajaa johtoon tai muuten tästä tulee todella vaikeaa.

– Toiselle jaksolle tulimme hyvin ja meille tarjottiin vähintään pistettä mukaan. Meillä oli useampi mahdollisuus tasoittaa, mutta tänään emme käyttäneet maalipaikkojamme hyväkseen.

– Käytiin jo pelin jälkeen näitä asioita kopissa läpi ja uskon, että jatkossa saamme peleihin paremman startin.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä sekä Kalevi Hämäläisen kuvia ottelusta täältä.

MP pelaa seuraavan kerran Ykkösen sarjapisteistä tulevana sunnuntaina, kun Urskiin saapuu vieraaksi TPS. Ottelun järjestelyistä on tarkoitus kertoa huomenna keskiviikkona, kun saamme kaikki asiat selviksi.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 55 – 45