Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Walid Abdelali, Firmino, Irfan Sadik, Jiri Haikonen, Joonas Nissinen, Jonathan Dunyin, Aatu Manninen

Veikk Stålhand, Iiro Äijö, Matti Kohonen, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Leevi Leinonen, Niila Forsell, Juuso Tarvainen

75. Irfan Sadik <-> Eero Ylönen
75. Yassin Daoussi <-> Matti Kohonen
75. Joonas Nissinen <-> Topi Keskinen

Otteluraportti:
MP ja MYPA tekivät helteissä Urskissa viimeiset hiomiset pelikuvioihin ennen reilun viikon päästä alkavia Ykkösen pelejä. Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi ja voitti ensimmäisen vartin maaleilla 2-1(2-1).

MP aloitti ottelun hyvin, kuten edellisessäkin ottelussa FC Hakaa vastaan. Aatu Manninen oli jo toisella minuutilla maalipaikassa, mutta vieraiden puolustus blokkasi tämän laukauksen. Vieraiden vaarallinen maalitykki Jussi-Pekka Rämä oli seitsemännellä peliminuutilla karata maalintekoon, mutta kapteeni Jiri Haikonen hoiti tilanteen hienosti ja maalipaikka jäi tulematta. Kun Urskin pelikello kävi yhdeksättä minuuttia, niin nähtiin ottelun avausmaali. MP pelasi hienon hyökkäyksen, jossa pallo liikkui kivasti mieheltä toiselle ja lopulta Joonas Nissinen sijoitti pallon takanurkkaan ohi HIFK -apu Otto Huuhtasen, 1-0. Maalin jälkeen Firminolla oli parikin paikkaa lisätä MP:n johtoa, mutta vieraiden alakerta hoiti vielä nämä tilanteet. 16. peliminuutilla iski avausosuman syöttänyt Aatu Manninen, joka teki vähän vastaavanlaisen maalin kuin Nissinen, mutta tällä kertaa hyökättiin oikealta. Pallo oli taas takanurkassa ja tällä kertaa syötön antoi Yassin Daoussi, 2-0. Kotijoukkue ilmeisesti luuli myllykoskelaisten kaatuvan näytöstyyliin ja peli tasoittui huomattavasti toisen maalin jälkeen ja vieraat olivat huomattavasti paremmin pelissä mukana. Vieraiden Vitinho hätyytteli Jonne Urosen vartioimaa maalia, mutta ensimmäinen yritys meni vielä niukasti ohi. Muutama minuutti myöhemmin brassi onnistui sitten maalinteossa, kun koko kotijoukkueen puolustus halvaantui paikoilleen ja Vitinho pujotteli useamman pelaajan ja sijoitti pallon ohi hölmistyneen Urosen, 2-1. Ennen taukoa kunnon maalipaikat olivat vähissä. Kotijoukkueen Yassin Daoussin laukauksen MYPA -alakerta blokkasi ja Walid Abdelali laukoi parikin kertaa: toinen meni yli ja toisen Huuhtanen liimasi. Viimeisellä vitosella MYPA nuori Anttoni Huttunen pääsi parikin kertaa laukoman vaarallisesti, mutta kumpainenkin yritys meni ohi ja tauon viettoon viilentymään mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toisen puoliajan alku oli sekavaa pelaamisista molemmilta ja melkein vartti meni ensimmäiseen kunnon maalipaikkaan. Avausmaalin tehnyt Joonas Nissinen pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa, mutta ensimmäisen yrityksen esti MYPA -puolustus ja toisen torjui puoliajalla MPA -maalille vaihdettu Tomas Turunen. Tunnin kohdalla kentälle vaihdettu Niila Forsell pääsi yrittämään maalintekoa muutama minuutti myöhemmin Irfan Sadikin tarjoilusta, mutta tällä kertaa tolppa pelasti vieraat lisätakaiskulta. Forsellin kanssa samaan aikaan kentällä tullut Leevi Leinonen oli myös maalipaikassa viitisen minuuttia myöhemmin, mutta tämän yrityksen Turunen torjui varmasti. Reilu kymmenkunta minuuttia ennen täyttä aikaa vieraat saivat vapaapotkun noin 17 metristä, mutta Anttoni Huttusen laukaus meni muurin kautta ohi maalin. Muutaman kerran väläytellyt Nathael Ishii yritti myös tasoitusosumaa, mutta kaukolaukaus meni niukasti yli ja toisen yrityksen Jonne Uronen liimasi varmasti. Juuri kun pelikello oli pysähtynyt 90 minuuttiin, MP rakensi hienon hyökkäyksen, jonka päätteeksi Leevi Leinonen pääsi laukomaan avopaikasta Niila Forsellin tarjoilusta, mutta Leinosen kova laukaus meni vähän yli maalin. Tämän jälkeen MYPA sai pallon vielä kertaalleen kulmapotkusta MP -maaliin, mutta tämä osuma oli paitsio ja loppunumeroiksi jäi 2-1. Näin kauden 2020 valmistavat ottelut on nyt pelattu ja Ykkönen pyörähtää MP:n osalta käyntiin reilun viikon päästä sunnuntaina.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tietenkin tyytyväinen voittoon helteisessä kelissä, mutta pelistä löytyi paljon kehitettävää.

– Aloitettiin tänään taas hyvin. Pallo liikkui mukavasti ja loimme maalipaikkoja.

– Etäisyydet kasvoivat taas tänään ja meillä ei ollut tarpeeksi puhetta kentällä. MYPA pääsi pelaamaan palloa muotomme sisään ja tämä aiheutti meille ongelmia.

– Keli oli tänään raaka, mutta olisin odottanut lopussa nuoriso-osastoltamme enemmän liikettä ja rohkeutta.

– Nyt vedetään muutama päivä henkeä ja sitten aloitetaan valmistautuminen kohti sarja-avausta.

Rahikaisen Mikon hienoja otoksia ottelusta löytyy täältä.

Ensi viikon sunnuntaina 5.7. alkaa sitten MP:n osalta tosipelit, kun Urskiin saapuu vieraaksi Ykkösen suurin voittajasuosikki KPV Kokkolasta. Ensi viikolla kerrotaan sitten ottelukäytännöistä, kunhan saadaan vaan viranomaisilta hyväksyntä suunnitelmillemme. Siinä uskossa ainakin vielä ollaan, että Urskiin voidaan ottaa reilusti yli 500 katsojaa, kun käytössä on useampi lohko.