Reifer -RAPORTTI: MP haki Ogelista kauden ensimmäisen vierasvoiton


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

#20 Jonathan Dunyin oli vaikea pideltävä Gnistanin pelaajille. (Kuva: Kalevi Hämäläinen)

13.6.2021 Ykkönen: Gnistan – MP 0 – 2(0-2)

Maalit:
17. Samson Ebuka (Jonathan Dunyin) 0-1
42. Dunyin (Samson Ebuka) 0-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Oliver Kangaslahti, Killian Denoual, Nuutti Laaksonen, Roope Kantola, Samson Ebuka, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Otto Hautamo, Antti Ulmanen, Arjan Goljahanpoor, Santeri Karjalainen, Eero Ylönen, Antti Voutilainen

Vaihdot:
75. Aatu Manninen <-> Eero Ylönen
82. Samson Ebuka <-> Antti Ulmanen (90. varoitus)
90+3. Topi Keskinen <-> Antti Voutilainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Oulunkylässä Mustapekka Areenalla pelattiin Ykkösen seitsemännen kierroksen ottelu Gnistan-MP. Vieraat tulivat päättäväisinä paikalle ja ottivat ansaitusti sarjapisteet 0-2(0-2) -lukemin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen pienellä painostuksella ja Gnistanilla oli hyvältä paikalta vapaapotku ja kulmapotku, mutta näistä ei kuitenkaan tullut mitään vaarallista Jonne Urosen vartioimalle maalille. 6. peliminuutilla vierailla oli ensimmäinen maalipaikka, kun Aatu Manninen teki esityön, mutta Topi Keskisen laukaus meni tällä kertaa ohi. Vieraiden vaaralliseksi tiedetty Douglas Cae pääsi muutamankin kerran yrittämään maalintekoa, mutta tänään hänen yrityksensä menivät ohi tai yli. 17. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun Jonathan Dunyin vapautti Samson Ebukan puolittaiseen läpi ajoon ja Samson viimeisteli varmasti maalin kattoon kauden kolmannen maalinsa, 0-1. Jonne Urosen maalilla nähtiin muutama vaaran paikka kulmapotkuista, mutta ylärimaa lähemmäksi Gnistan ei kuitenkaan päässyt. Oliver Kangaslahti esti uhrautuvalla liu’ulla Caen yrityksen maaliin menon ja kotijoukkueen maalilla Samu Volotinen torjui Samsonin sekä Nuutti Laaksosen yritykset. 42. peliminuutilla MP:n nigerialaiskaksikko oli taas vauhdissa, mutta tällä kertaa osat vaihtuivat: Samson Ebuka syötti ja Jonathan Dunyin viimeisteli läpiajon päätteeksi illan toisen vierasmaalin, 0-2. Vielä ennen taukoa Lucas Morais pääsi yrittämään kavennusta, mutta Jonne Uronen torjui varmasti brasilialaisen yrityksen ja tauon viettoon mentiin kahden maalin vierasjohdossa.

Päävalmentaja Juha Pasoja muistutti tauolla talven Suomen Cupin pelin tapahtumista, kun Gnistan tuli kahden maalin takaan tasoihin ja tätä ei nyt haluttu toistuvan. Kotijoukkue tuli tauolta väkevästi ja pelin painopiste oli MP:n kenttäpuoliskolla. MP puolusti tiiviisti joukkueena ja piti Gnistanin poissa parhailta maalipaikoilta. Tunnin kohdilla vaihdosta tulleella Santeri Kuivalaisella oli loistava paikka kavennusosumaan, mutta hänen yrityksensä meni ohi. Jonne Uronen hoiti vähät tilanteet varmasti ja piti maalinsa puhtaana ensi kerran tällä kaudella Ykkösessä. Kertaalleen pallo oli kulmapotkun jälkeen jo maalissa, mutta Gnistanin pelaajat rikkoivat ja peliä jatkettiin vieraiden vapaapotkulla. Loppua kohti tunteet kentällä alkoivat kuohuta ja peli oli karata erotuomari Lina Lehtovaaran näpeistä. Loppuhetkillä molemmilla oli vielä mahdollisuus maaliin, mutta Jonne Uronen torjui Topi Järvisen vapaapotkun kulmapotkuksi ja Samu Volotinen liimasi Antti Ulmasen yrityksen. Lopulta reilun viiden minuutin lisäajan jälkeen Oulunkylässä kuului loppuvihellys ja MP otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa pitäen maalinsa puhtaana.

Päävalmentaja Juha Pasoja kävi ennen peliä läpi eilistä Huuhkajien esitystä ja tästä joukkue ottikin puolustuspeliinsä oppia.

– Tärkeintä oli nollapeli ja tietenkin kolme pistettäkin maistuu!

– Vaikka Gnistan pitikin enemmän palloa, niin ei he kunnon maalipaikoille tänään päässeet. Pääsääntöisesti he pelasivat meidän muotomme ulkopuolella. Ja loput hoidettiin tiiviillä koko joukkueen puolustuspelillä.

– Ensimmäisellä jaksolla meidän hyökkäyspelimme oli vielä hyvää ja molemmat maalit olivat hyviä hyökkäyksiä, joissa oli hyvät liikkeet, oikea-aikaiset syötöt ja varmat viimeistelyt.

– Tämä oli hyvä jatkumo voitokkaaseen KPV -peliin, vaikka eihän tämä mitään sexy footballia ollut, mutta tulos ratkaisee.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Kalevi Hämäläisen kuvia ottelusta täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa Ykkösen sarjapisteistä viikon päästä sunnuntaina, kun JIPPO Joensuusta saapuu vieraaksi Urskiin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 59 – 41
Laukaukset 13/5 (38%) – 9/3 (33%)
Kulmapotkut 9 – 1
Rikkeet 13 – 10
Varoitukset 4 – 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 583/486 (83%) – 366/277 (76%)
Haastot 182/95 (52%) – 182/87 (48%)
Ilmakamppailut 33/20 (61%) – 33/13 (39%)
Ohitukset 39/23 (59%) – 30/12 (40%)
Taklaukset 35/23 (66%) – 50/27 (54%)

Ruudun ottelukooste: