MP ja AC Kajaani pelasivat todella kosteissa olosuhteissa Kajaanin liikuntapuistossa.

16.9.2020 Ykkönen: AC Kajaani – MP 0 – 0

Jonne Uronen, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen, Dudu, Jiri Haikonen, Jonathan Dunyin, Niila Forsell, Juuso Tarvainen, Aatu Manninen

70. Aatu Manninen <-> Toni Tahvanainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP matkusti tänään Kajaaniin, missä liikuntapuiston muovilla todella kosteissa ja tuulisissa olosuhteissa vastaan asettui AC Kajaani. Ottelu oli vauhdikas, mutta maalit jäi tänään tekemättä ja pisteet tasattiin 0-0 -lukemin.

MP aloitti ottelun pirteästi ja ensimmäiseen kymppiin vierailla oli parikin maalipaikkaa. Dudu puski ohi Yassin Daoussin keskityksestä ja Juuso Tarvainen puski Antti-Ville Räisäsen kulmapotkusta tolppaan. Kotijoukkueen Babacar Diop pääsi parikin kertaa maalipaikkaan, mutta Jonne Uronen MP:n maalilla oli taas kerran mies paikallaan ja torjui senegalilaisen hyökkääjän yritykset. Varsinkin 37. peliminuutilla Urosen jalkatorjunta oli näyttävä ja näin Uronen esti kotijoukkueen avausmaalin syntymisen. Deni Kaksa kotijoukkueen maalilla hoiti vähät tilanteet varmasti ja tällä kertaa keskityksetkin pysyivät käsissä toisin kuin edellisessä ottelussa Oulunkylässä. Tauon viettoon kuivattelemaan ja lämmittelemään mentiin maalittomissa lukemissa.

AC Kajaani tuli hyvin tauolta peliin ja peliä käytiin enimmäkseen MP:n kenttäpuoliskolla. Kotijoukkue yritti maalintekoa pääsääntöisesti kaukolaukauksilla, joista suurin osa meni yli tai ohi Jonne Urosen vartioiman maalin ja maalia kohti tulleet laukaukset Uronen liimasi varmasti. Vaikka olosuhteet olivat haasteelliset, niin pelissä riitti vauhtia ja siinä mentiin päästä päähän. Vierailla oli muutama makoisa paikka, mutta Deni Kaksa torjui jalallaan Dudun yrityksen ja vaihdosta tulleen Toni Tahvanaisen yrityksen kotijoukkueen alakerta selvitti juuri kriittisellä hetkellä. Viimeisellä kympillä molemmilla joukkueilla oli useampi paikka tehdä avausmaali. Vierailla Toni Tahvanainen ja Niila Forsell pääsivät peräkkäin yrittämään maalintekoa, mutta Kaksa torjui molemmat yritykset ja tuloksena oli vain kulmapotku. Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Babacar Diop pääsi avopaikkaan, mutta hänen ohjauksensa meni vieraiden onneksi yli maalin. AC Kajaani vaihtoi lopussa hyökkäykseen maaliahneen hyökkääjän David Popan ja nuoren Tomi Kultin. Molemmilla oli loistavat paikat ratkaista peli. Popan paikan blokkasi topparina tänään pelannut Jonathan Dunyin ja Kultin ohjauksen Jonne Uronen torjui näyttävästi ottelun viime sekunneilla. Lopulta parin minuutin lisäajan jälkeen ottelun erotuomari Peiman Simani vihelsi pelin päättyneeksi ja kumpikin joukkue sai palkinnoksi uurastuksestaan yhden sarjapisteen.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen vieraspisteeseen.

– Kyllä tähän pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Lähtökohdat otteluun olivat haastavat, kun oli alakerrassa poissaoloja ja kelikin oli mitä oli.

– Vaikka pelattiin normaalista poikkeavalla systeemillä ja osa pelaajista oli vähän oudoilla pelipaikoilla, niin puolustimme tänään suhteellisen hyvin ja pidimme kajaanilaiset poissa kunnon maalipaikoilta.

– Koko joukkue taisteli tänään mainiosti! Juuso Tarvainen pelasi ensimmäisen täyden Ykkösen pelin ja vielä vähän oudolla pelipaikalla ja oli todella varma. Niila Forsell ansaitsee myös kehut esityksestään, kuten nollapelin pelannut Jonne Uronen.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja kooste täältä.

Nyt MP:llä on edessä reilun viikon tauko Ykkösen peleistä, kun sunnuntain KTP -peli siirtyi kuukaudella eteenpäin Mikkelissä vallitsevan koronavirustilanteen johdosta. Viikon päästä lauantaina on edessä pelireissu Poriin, jossa vastaan asettuu MuSa, jolle MP:llä on kalavelkoja maksettavana 1-2 -kotitappion jäljiltä.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 53 – 47