Reifer -RAPORTTI: MP aloitti harjoituspelit voitolla


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

Joonas Paldaniuksen vartioimalla Komeetat -maalilla nähtiin ensimmäisellä jaksolla lukuisia tilanteita. (Kuva: Mikko Rahikainen)

22.1.2022 harjoitusottelu: MP – Komeetat 4 – 1(3-0)

Maalit:
10. Joona Hiltunen (Topi Keskinen) 1-0
21. Keskinen (Vaillance Nihorimbere) 2-0
36. Keskinen (Hiltunen) 3-0
66. Eero Ylönen (Roni Pietsalo) 4-0
90. Juuso Kinnunen 4-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Väinö Vehkonen, Jarkko Heimonen, Vaillance Nihorimbere, Samuli Hölttä, Joona Hiltunen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Topi Keskinen, Valdrin Azemi, Eero Ylönen, Juuso Tarvainen

Vaihtopelaajat:
Aleksanteri Patronen, Arttu Loukiainen, Nuutti Laaksonen, Severi Keskitalo, Roni Pietsalo, Miko Lötjönen, Jesse Kilpeläinen, Karzan Jawanmiri

Vaihdot:
46. Aleksi Honka-Hallila <-> Aleksanteri Patronen
46. Jarkko Heimonen <-> Jesse Kilpeläinen
46. Samuli Hölttä <-> Arttu Loukiainen
46. Väinö Vehkonen <-> Nuutti Laaksonen
46. Juuso Tarvainen <-> Karzan Jawanmiri
46. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Roni Pietsalo
46. Joona Hiltunen <-> Severi Keskitalo
46. Topi Keskinen <-> Miko Lötjönen
52. Nuutti Laaksonen <-> Joslyn Luyeye-Lutumba

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Vuoden 2022 ensimmäinen harjoituspeli pelattiin tänään, kun MP kohtasi Kakkoseen nousseen Komeetat jalkapallohallissa. Varsinkin ensimmäinen jakso meni täysin kotijoukkueen komennossa, mutta toinen jakso oli tasaisempi ja vieraillakin oli muutama maalipaikka ja viime sekunneilla nähtiin myös vierasmaali. Ottelu päättyi MP:n 4-1(3-0) -voittoon.

Ottelun kulku oli heti alkuvihellyksestä lähtien selvä: MP piti palloa ja hyökkäsi ja Komeetat olivat puolustuskannalla. Joonas Paldanius vieraiden maalilla oli täystyöllistetty ja hän tekikin lukuisia torjuntoja ja piti Komeetat mukana pelissä. Melkein jokaisessa MP:n hyökkäyksessä olivat mukana Joona Hiltunen ja Topi Keskinen, joita vieraat eivät meinanneet millään saada kuriin. Kyseinen parivaljakko oli myös asialla, kun nähtiin ottelun avausmaali 10. peliminuutilla. Keskinen katkaisi toppari syötön, kuljetti ja syötti pallon Hiltuselle, joka puolustuksen häirinnästä huolimatta sai sijoitettua pallon oikeaan alanurkkaan, 1-0. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Vaillance Nihorimbere pelasi pallon vasempaan laitaan Topi Keskiselle, joka kuljetti ja harhautteli muutaman Komeetat-puolustajan ja laukoi voimalla takanurkkaan, 2-0. Seuraavaan varttin Komeetat-vahti Paldanius teki monta pelastusta ja piti lukemat kahdessa nollassa torjuen mm. Keskisen laukauksen, kolme Hiltusen yritystä sekä yhden Jarkko Heimosen keskityksen. 36. peliminuutilla tehoduo Keskinen-Hiltunen oli taas asialla, kun Hiltunen pelasi pallon linjan taakse, Keskinen otti pallon haltuun ja toisella kosketuksellaan sijoitti pallon takanurkkaan, 3-0. MP:llä oli vielä useampi mahdollisuus ennen taukoa kaunistella lukemia, mutta Hiltunen laukoi yli, toisen Hiltusen yrityksen Paldanius torjui samoin kuin Joslyn Luyeye-Lutumban vedon, Keskisen yrityksestä seurasi kulmapotku ja tämän Paldanius sai nyrkkeiltyä ruuhkasta väljemmille vesillä. Aleksi Honka-Hallilla pelasi ensimmäisen jakson MP:n maalilla, mutta hän ei joutunut torjumaan kertaakaan. Pari keskitystä Honka-Hallila haki varmasti, osallistui aktiivisesti pelin ohjaamiseen ja pelasi pallot varmasti omilleen. Tauon viettoon mentiin 3-0 -lukemissa.

Tauolla MP suoritti peräti kahdeksan pelaajavaihtoa ja ainoastaan Vaillance Nihorimbere, Valdrin Azemi ja Eero Ylönen pelasivat täydet 90 -minuuttia. Tauolla kentälle kirmannut Nuutti Laaksonen loukkasi nilkkansa heti alussa ja paluun peliin teki pirteästi esiintynyt Joslyn Luyeye-Lutumba. MP:n toisen jakson joukkue koostui suurimmaksi osaksi testipelaajista ja tämä näkyi ajoittain pelaamisessa, kun pelaajat eivät olleet täysin tuttuja toisilleen. Ensimmäisen vartin molemmat maalivahdit (Aleksanteri Patronen, MP ja Akseli Kiiskinen, Komeetat) saivat olla suhteellisen rauhassa. Ensimmäinen kunnon maalipaikka oli vierailla, kun 63. peliminuutilla Miikka Muurikainen oli takatolpalla avopaikassa, mutta hänen yrityksensä epäonnistui. Muutama minuutti myöhemmin toisessa kenttäpäädyssä nähtiin iltapäivän neljäs osuma. Hyvän hyökkäyksen päätteeksi Roni Pietsalo pääsi laukomaan, mutta Kiiskinen torjui vielä tämän. Paluupallossa ensimmäisenä oli Eero Ylönen, jolla oli helppo työ siirtää pallo verkkoon, 4-0. Hiljalleen kotijoukkueen testimiehet alkoivat löytää toisiaan ja Komeettojen maalilla nähtiin useampi lähellä piti -tilanne. Varsinkin oikeana puolustajana pelannut Jesse Kilpeläinen järjesti useamman maalipaikan: Aleksi Kiiskinen vieraiden maalilla torjui Roni Pietsalon läpiajon, Miko Lötjönen laukoi ohi ja Kiiskinen torjui myös Luyeye-Lutumban yrityksen. Viimeisellä kympillä kotijoukkueen viides maali oli parikin kertaa todella lähellä, kun Luyeye-Lutumban laukaus kimposi ylärimasta tolppaan ja Roni Pietsalon tulinen kaukolaukaus meni niukasti ohi. Ottelun viimeisellä peliminuutilla vieraat saivat kuparisen rikki, kun hyvän hyökkäyksen päätteeksi Juuso Kinnunen laukoi tarkasti takakulmaan, 4-1. Ottelun hyvin tuominnut Kimmo Aholainen vihelsi pelin päättyneeksi heti tämän vieraiden kavennusosuman jälkeen.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen, kun viikolla harjoituksissa läpikäytyjä asioita näkyi myös pelissä.

– Käytiin viikolla tiettyjä teemoja harjoituksissa läpi ja niitä nähtiinkin ajoittain aika kivasti pelissä. Otettiin ylhäältä kiinni ja prässättiin kovaa, ajoittain se toimikin.

- Meillä oli hyviä kombinaatioita, mutta pelasimme liian varmasti. Komeettojen muodon sisällä olisi ollut tilaa, joten sinne olisi pitänyt pelata enemmän. Uskon, että rohkeutta tulee lisää, kun pelaajat tulevat tutummiksi toisilleen.

– Ensimmäisellä jaksolla peli oli täysin meidän hallussa, mutta toista sotki melkein koko joukkueen vaihtaminen ja pelaajat eivät olleet täysin tuttuja toisilleen.

– Joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa ja eiköhän me ensi viikolla saada lisää uusia sopimuspelaajia. Ykköscupin peleihin on sitten tarkoitus saada hyökkääjiä näytille ja muut palaset saadaan varmaan jo ennen sitä aikalailla kasaan.

Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta löytyy täältä ja vierailijoiden näkemys ottelusta täältä.

Parin viikon päästä MP aloittaa sitten kauden 2022 viralliset ottelut, kun Ykköscupin avauksessa joukkue matkaa yhden Ykkösen ennakosuosikin FF Jaron vieraaksi Pietarsaareen.