Reifer -RAPORTTI: Go On Cupin voitto Kuopioon


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

Go On Cupin finaalin paremmasta joukkueesta ei ollut tällä kertaa epäselvyyttä. (Kuva: Mikko Rahikainen)

18.12.2021 Go On Cup: KuPS – MP 3 – 0(1-0)

Maalit:
30. Arttu Heinonen rp. 1-0
66. Aleksandr Sapolov 2-0
71. Sapolov 3-0

MP:n kokoonpano:
Joonas Immonen, Ayuub Ahmed-Nur (74. varoitus), Vaillance Nihorimbere, Arjan Goljahanpoor, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen, Valtteri Nikulainen, Joel Laitinen, Fahad Mohamed, Joona Kuismala, Emilio Tarnaala

Vaihtopelaajat:
Pyry Piirainen, Samuli Hölttä, Valdrin Azemi, Impton Söderlund, Joona Hiltunen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Zakaria Tawil, Arttu Loukiainen

Vaihdot:
62. Arjan Goljahanpoor <-> Arttu Loukiainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään ratkaistiin Go On Cupin voitto, kun MP sai finaalissa vastaansa viime kaudella hopealle Veikkausliigassa sijoittuneen KuPS:n. Loistavissa olosuhteissa Mikkelin uudessa jalkapallohallissa pelatussa ottelussa paremmasta joukkueesta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä ja ensimmäisen Go On Cupin palkintolautanen matkasi Kuopioon, kun KuPS voitti 3-0(1-0).

Ottelu alkoi täydellisellä kuopiolaisten hallinnalla ja MP oli puolustuskannalla. Tänään MP:n maalia vartioinut Joonas Immonen joutui torjuntatöihin heti alusta pitäen. Ensimmäiseen varttiin KuPS:lla oli jo lukuisia maalipaikkoja: Arttu Heinonen ja Diego Tomas puskivat yli ja Immonen torjui sekä Kristian Andersenin läpiajon että Gabriel Bispon kovan laukauksen. Vartin pelin jälkeen MP:kin alkoi saamaan rytmistä kiinni ja syötötkin napsahtelivat sinisten jalkoihin. 17. peliminuutilla Eero Ylönen pääsi puolittain karkuun, mutta Ylösen laukaus hieman epäonnistui ja Hemmo Riihimäki KuPS:n maalilla sai torjuttua laukauksen kulmapotkuksi. Kuopiolaiset pitivät paljon palloa, mutta he pelasivat suurimmaksi osaksi MP:n muodon ulkopuolella. Ottelun avausmaali nähtiin, kun hallin pelikello kävi 30. peliminuuttia. Kuopiolaisten keskitys osui MP-toppari Vaillance Nihorimberea käteen ja ottelun erotuomari Jesse Salo tuomitsi tilanteesta rankkarin, jonka Arttu Heinonen varmasti upotti. MP pääsi entistä paremmin peliin mukaan ja sai luotua pari puolittaista maalipaikkaakin. Rankkarin upottanut Arttu Heinonen pääsi muutama minuutti ennen taukoa nopean vapaapotkun jälkeen maalipaikkaan, mutta Joonas Immonen teki näyttävän jalkatorjunnan ja esti toisen maalin synnyn. MP:n alakerta joutui vielä muutamaan tiukkaan paikkaan, mutta tauon viettoon mentiin kuopiolaisten maalin johdossa.

Toinen jakso alkoi huomattavasti tasaisemmissa merkeissä kuin ensimmäinen. Johtuiko tämä siitä, että kuopiolaiset aloittivat vaihtoruletin vai MP:n parantuneesta peliotteesta? Ensimmäiseen varttiin molemmissa kenttäpäädyissä nähtiin lähellä piti -tilanteita. MP:ltä Eero Ylönen oli parikin kertaa hyvässä paikassa, mutta kuopiolaisten alakerta blokkasi molemmat yritykset kuten myös Jesse Jäppisen paluupallosta lähteneen laukauksen. KuPS:ltä Otto Ruoppi puski kulmapotkusta ohi ja Santeri Haarala laukoi yli. Kertaalleen KuPS sai flipperipallon jälkeen tehtyä maalinkin, mutta tämä osuma tuomittiin paitsioksi. 66. peliminuutilla KuPS teki hyväksytyn maalin, kun Joonas Immonen torjui Otto Ruopin laukauksen, mutta Aleksandr Sapolov ehti paluupalloon ensimmäisenä ja puski maalin, 2-0. Maalin jälkeen molemmilla oli paikat iskeä, mutta MP:n Emilio Tarnaala laukoi yli ja Joonas Immonen torjui todella hienosti Samuli Miettisen laukauksen. Lopullisesti peli ratkesi 71. minuutilla, kun Sapolov käytti MP:n alakerran pienen nukahduksen hyödykseen ja nosti pallon yli Immosen, 3-0. Viimeisellä vartilla MP:n paikat olivat vähissä, mutta kuopiolaisilla oli vielä mahdollisuus kaunistella numeroita: Immonen venyi pari kertaa hienosti ja Elias Salminen laukoi ohi ja Sapolov yli. Ottelu päättyi kuopiolaisten 3-0 -voittoon ja pieniin voittotuuletuksiin palkintolautasen kera.

Päävalmentaja Juha Pasoja ei masentunut tappiosta.

– Meillä oli tänään vastassa todella kova joukkue. Alkuvaikeuksien jälkeen meillä ei ollut suurempaa hätää, vaikka olimmekin suurimmaksi osaksi puolustuskannalla.

– Puolustimme nöyrästi ja teimme sen, mitä pystyimme. KuPS oli vaan astetta parempi joukkue ja eihän se ole mikään ihme, kun heidän nimilistaansa katselee.

– Täyden ysikymppisen pelanneet omat junnarit Joona Kuismala ja Valtteri Nikulainen ilahduttivat kovasti. Samoin muutama testimies jätti itsestään hyvän kuvan.

– Eiköhän me näiden kahden pelin perusteella saatu tarvittavia lisätietoja testimiehistä ja lähiaikoina toiminnanjohtajamme laittelee muutamille pelaajille sopimustarjouksia.

Kuopiolaisten näkemys ottelusta löytyy täältä ja Rahikaisen Mikon kuvia ottelusta täältä.

#14 Jesse Jäppinen pelasi MP:n keskikentällä täydet 90 minuuttia kuopiolaisia vastaan. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Nyt MP rauhoittuu joulun viettoon ja yhteisharjoitukset jatkuvat reilun parin viikon joulutauon jälkeen, mutta eiköhän sopimusuutisiakin saada ennen kuin harjoitukset jatkuvat! Sitten tammikuussa MP pelaa pari harjoitusottelua ennen kuin Ykköscup alkaa.

Hyvää ja rauhallista joulua!!

Go On Cup 2021

pe 17.12.
FC Haka-KuPS   1-4(1-3)
MP-Ilves rp. 4-3(3-3,2-0)

la 18.12.
pronssiottelu: FC Haka-Ilves 0-3(0-1)
finaali: KuPS-MP 3-0(1-0)

1. KuPS
2. MP
3. Ilves
4. FC Haka