Reifer -RAPORTTI: FC Haka rutiinilla Cupissa kahdeksan joukkoon


Otteluraportin tarjoaa: Reifer

MP ja FC Haka taistelivat Suomen Cupissa pääsystä kahdeksan joukkoon. (Kuva: Mikko Rahikainen)

16.6.2020 Suomen Cup: MP – FC Haka 1 – 3(0-1)

Maalit:
32. Eero Markkanen 0-1
59. Anton Popovitch rp. 0-2
84. Irfan Sadik rp. 1-2
90. Salomo Ojala 1-3

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Yassin Daoussi, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Walid Abdelali, Antti-Ville Räisänen, Irfan Sadik, Matti Kohonen, Joonas Nissinen, Leevi Leinonen, Aatu Manninen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Iiro Äijö, Firmino, Jiri Haikonen, Eero Ylönen, Olli Kilpeläinen, Niila Forsell

Vaihdot:
46. Aatu Manninen <-> Iiro Äijö
64. Antti-Ville Räisänen <-> Firmino
64. Leevi Leinonen <-> Eero Ylönen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Irfan Sadik
FC Haka: Anton Popovitch

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään aurinkoisessa Urskissa pelattiin Suomen Cupin neljännesvälierä, jossa MP sai vastaansa Veikkausliigaan nousseen FC Hakan. Valkeakoskelaisten rutiini riitti ja he jatkavat Cupissa kahdeksan joukkoon 1-3(0-1) -voitolla.

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi ja iski ylhäältä kiinni vieraisiin ja Hakan alakerralle sattuikin muutama virhe, joista kotijoukkue pääsi puolittaisiin maalipaikkoihin. Epävarmasti vieraiden maalilla esiintynyt Michael Hartmann hoiti kuitenkin nämä Aatu Mannisen ja Yassin Daoussin yritykset. Vieraiden torni Eero Markkanen pääsi kuudennella minuutilla ruuhkasta laukomaan, mutta tämä yritys meni niukasti ohi. MP sai 13. peliminuutilla pallon kulmapotkusta maaliin, mutta osuma jäi hyväksymättä, kun Hartmann jäi taistelussa pallosta kakkoseksi ja tilanteesta tuomittiin vieraille vapaapotku. Vartin kohdilla vierailla oli parkin mahdollisuutta avausosumaan, mutta Markkanen puski ja Chidi laukoi ohi. Hetkeä myöhemmin pirteästi pelannut Irfan Sadik oli karata vieraiden alakerralta, mutta Niklas Friberg ehti juuri viime hetkillä väliin. Ennen kuin Urskin pelikellossa oli puoli tuntia täynnä, Hakalla oli useampi maalipaikka: Medo laukoi kaukaa ohi, Sammy Ndjock liimasi Anton Popovitchin vaparin sekä tuli oikea-aikaisesti vastaan Jacob Bushuen rynnistykseen. 32. peliminuutilla nähtiin ottelun avausosuma, kun MP rikkoi vaarattomassa tilanteessa ja vieraat saivat vapaapotkun. Anton Popovitch tarjoili pallon maalille, missä Eero Markkanen paitsion rajamailta pääsi palloon ja kolmannen maalipaikkansa hän käytti hyväkseen, sillä pusku upposi varmasti verkkoon, 0-1. Takaisku lamautti hyvin pelissä mukana olleen MP:n ja tämän jälkeen Haka veikin peliä. Hallinnasta huolimatta maalipaikkoja ei pahemmin nähty. Antto Hilska laukoi kerran tulisesti, mutta tämän Sammy Ndjock MP:n maalilla hoiti varmasti. Tauon viettoon mentiin vieraiden maalin johdossa.

MP yritti päästä peliin taas paremmin mukaan, mutta Haka pelasi rutinoidusti ja liikutti hyvin palloa. Kunnon maalipaikkoja ei kyllä nähty ja molemmat maalivahdit saivat olla suhteellisen rauhassa. Juuri ennen kun tunti tuli täyteen Vincent Bikana antoi erotuomari Ville Nevalaiselle mahdollisuuden tuomita vieraille rankkarin, kun kamerunilaistopparin käsi oli Jami Kyöstilän olkapäässä. Tilanteesta tuomitun rankkarin Popovitch laukoi varmasti verkkoon, vaikka Sammy Ndjock olikin hyvin laukauksessa mukana. MP teki muutamia vaihtoja ja haki tuoreita jalkoja kentälle. Kirin käynnistyminen oli kuitenkin tiukassa, vaikka välillä pallo liikkuikin mukavasti pelaajalta toiselle Urskin huippukuntoisella nurmella. Reilu viisi minuuttia ennen täyttä aikaa myös kotijoukkueelle tuomittiin rankkari, kun vapaapotkun jälkitilanteessa Firmino kaadettiin. Tämän rankkarin Irfan Sadik laukoi maaliin, vaikka Hartmann oli hyvin laukauksessa mukana. Näin MP oli maalin päässä ja yritti päästä tasoihin. Muutaman yrityksen MP saikin aikaan, mutta helteinen keli oli ilmeisesti vienyt parhaimman terän ja tasoitusta ei enää saatu aikaan. Vieraat pääsivät muutaman kerran hyvää vastahyökkäykseen, joista yhdestä viime kauden Ykkösen maalikuningas Salomo Ojala viimeiseli loppulukemiksi 1-3. Näin MP:n Suomen Cupin ottelut päättyivät neljännesvälieriin ja Haka jatkaa kahdeksan joukkoon.

Vaikka hävittyyn peliin ei koskaan voi olla tyytyväinen, niin päävalmentaja Juha Pasoja löysi paljon hyvää omiensa pelaamisesta.

–  Ensimmäiseen maaliin asti olimme hyvin pelissä mukana, ja meillä oli useampi hyvä hyökkäys. Pelimme kuitenkin hajosi vähän tähän takaiskuun.

– Puolustuspelimme suhteen olemme tehneet harjoituksissa töitä ja se onkin parantunut, mutta vielä siinä löytyy hiomista.

– Tappiosta huolimatta tästä on hyvää jatkaa eteenpäin. Useissa tilanteissa meiltä puuttui terävyys ja vieraat olivat vaan rutinoituneempia.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä, Ruudun kooste ottelusta täältä, Pietu´s Photon kuvia täältä sekä UrheiluSuomi.comin kuvia täältä.

MP pelaa vielä yhden harjoitusottelun ennen 5.7. alkavaa Ykkösestä, kun MYPA saapuu ensi torstaina vieraaksi Urskiin.