Reifer -ENNAKKO: Veikkausliigaan hamuava KTP huomenna vastustajaksi Urskiin


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: ti 20.10. klo 18.30 Ykkönen: MP-KTP
otteluisäntä: Osuuskauppa Suur-Savo
ottelupallot: Sioma

Huomenna pelataan taas Ykköstä Urskin iltavaloissa, kun noususta Veikkausliigaan taisteleva KTP saapuu MP:n vieraaksi. Tämä onkin MP:n viimeinen Urskissa pelattava ottelu tällä kaudella, sillä viimeisen kierroksen ottelu VPS:ää vastaan pelataan Urpolassa ja näin säästellään Urskin nurmea. MP ja KTP ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Kotkassa; helmikuussa Suomen Cupissa kotkalaiset olivat selvästi parempia voittaen 4-1, mutta heinäkuun lopussa MP haki Ykkösen sarjapisteet Kotkasta 2-3 -lukemin.

Koronavirusrajoitteiden vuoksi huomisen pelin henkilömäärää on rajoitettu tapahtuman turvallisuuden takaamiseksi. MP noudattaa ottelutapahtuman järjestelyissään Suomen Palloliiton, aluehallintoviraston sekä muiden viranomaisten ohjeita. Poikkeusolojen aikana Urskin katsomokapasiteetti on rajattu noin 1500 paikkaan ja anniskelualueella mahtuu vain noin 50 henkeä. Lisätietoja aiheesta löydät täältä. Kaikilla kausikortin omaavilla on vapaa pääsy otteluun ja lisäksi porteilla on myynnissä pääsylippuja. Lisäksi otteluisäntä Osuuskauppa Suur-Savon S-Etukortilla on vapaa pääsy otteluun. Muistathan, että vain terveenä saa tulla otteluun!

HUOM! Edellytämme tapahtumassa kasvomaskin käyttöä! Lisätietoa täältä. Jos Sinulta ei löydy kasvomaskia, niin porteilla on jaossa myös erä kasvomaskeja yhteistyössä Juniikki Oy:n kanssa.

Kotkalaisten hyvä liito on tuloksellisesti katkennut kahdessa edellisessä pelissä, joista he ovat saaneet vain yhden sarjapisteen. AC Oulu nousi kärkikamppailussa tappioasemasta 1-2 -vierasvoittoon ja edellisessä pelissä KPV haki tasapelipisteen aina vaikeasta Kotkasta 0-0 -lukemin. Sarjataulukossa kotkalaiset löytyvät toiselta sijalta tasapistein FF Jaron kanssa. Heillä on 18 pelatun ottelun jälkeen 38 pistettä (11 voittoa, 5 tasapeliä ja 2 tappiota, maaliero 40-13). KTP:n on huomenna pakko voittaa, jos he mielivät vielä taistella suorasta noususta sarjajohtaja AC Oulun kanssa. Vieraissa kotkalaiset ovat tähän mennessä pelanneet tuloksellisesti loistavasti, sillä kahdeksasta vieraspelistä he eivät ole vielä hävinneet yhtään (6 voittoa ja 2 tasapeliä, maaliero 20-3). Kotkalaisten maalintekijätilaston kärjestä löytyvät Antti Mäkijärvi (9), Mika (8) sekä David Ramadingaye (5). Tämän trion lisäksi kotkalaisten riveistä löytyy tulivoimaa, joten MP:n alakerta saa huomenna olla todella tarkkana.

MP varmasti edellisellä kierroksella Ykkösen sarjapaikkansa, joten tähän otteluun kotijoukkue voi lähteä ilman paineita kiusaamaan sarjanoususta pelaavia kotkalaisia. MP löytyy Ykkösen tasaisesta keskikastista seitsemänneltä sijalta ja 19 pelatun ottelun jälkeen MP:llä on kasassa 28 sarjapistettä (8 voittoa, 4 tasapeliä ja 7 tappiota, maaliero 25-24). MP:n maalintekijätilaston kärjestä löytyy viiden maalin Antti-Ville Räisänen ja kolmessa maalissa ovat Aatu Manninen, Toni Tahvanainen sekä Iiro Äijö. Kahden maalin miehiä on kolme, maalin miehiä neljä ja kertaalleen vastustaja on tehnyt oman maalin. MP on tuloksellisesti pelannut Urskissa huonommin kuin vieraissa, vaikka kolme edellistä kotiottelua päävastustajia vastaan onkin päättynyt tärkeisiin kotivoittoihin ja samalla tahdilla on tarkoitus jatkaa myös huomenna, vaikka vastus on aivan eriluokkaa kuin edellinen trio (Gnistan, SJK Akatemia ja MYPA). Huomiseen kokoonpanoon tulee yksi muutos verrattuna MYPA -peliin, kun Reetu Räsänen on taas pelikunnossa.

Päävalmentaja Juha Pasoja tietää, että huomenna on vastassa todella laadukas joukkue, jolla on ottelussa kaikki paineet.

– Meillä on kolme peliä jäljellä ja aika monella joukkueella on vielä paljon panoksia. KTP taistelee sarjanoususta ja meilläkin on mahdollisuus parantaa sijoitusta. Monella pelaajalla on myös näytönpaikka viimeisissä peleissä jatkosopimuksen suhteen tai sitten uuteen seuraan.

– Pelillisesti meidän tekemiseen vaikuttaa käytössä olevat pelaajat, jotka vaikuttavat myös pelisuunnitelman tekoon. KTP:tä vastaan puolustuspelin tiiviys ja siitä vastahyökkäyksiin kääntäminen on tärkeässä roolissa, jotta voisimme saada pisteitä pelistä. MYPA -pelin hyökkäyspeliä on hyvä jatkaa, kun pelaajien itseluottamus on korkealla.

Eroakiireestä.fi -ennakkovideosta valmentaja Jorma Naakan ja #24 Jonne Urosen tunnelmat ennen huomista KTP -kotipeliä.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmat löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 220 MP-KTP 3,85 – 3,80 – 1,75.

Jos et pääse paikalle Urskiin, niin ottelun voi katsoa myös Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
7. Antti-Ville Räisänen
9. Peetu Kerminen
10. Dudu
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
16. Jesse Jäppinen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
26. Toni Tahvanainen
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)