Reifer -ENNAKKO: Suomen Cupin neljännesvälierässä huomenna vastassa FC Haka


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: ti 16.6. klo 20.00 MP-FC Haka Urski
otteluisäntä: Kiinteistökehitys Naistinki Oy
ottelupallot: Lattianpäällysteliike J. Järvinen

Huomenna Urskissa pelataan pääsystä Suomen Cupissa kahdeksan joukkoon, kun MP saa neljännesvälierässä vastaansa Ykkösen viime kaudella ylivoimaisesti voittaneen FC Hakan. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Suomen Cupin lohkovaiheessa maaliskuussa 2017 ja silloin valkeakoskelaiset voittivat näytöstyyliin 5-0(2-0). Kyseisessä kolmen vuoden takaisessa kohtaamisessa nykyisistä MP:n pelaajista pelasivat Jiri Haikonen, Olli Kilpeläinen sekä Iiro Äijö.

Pääsylippuja huomiseen peliin on vielä vähän jäljellä ja niitä voi ostaa pelipäivänä Sokoksen miesten osaston kassalta 2. kerroksesta (Avoinna klo 9-18; maksuvälineenä vain käteinen). Portilla lippuja EI enää ole myynnissä! Rajoitetun yleisömäärän takia mitkään vapaakortit (kultakortit, erotuomarikortit ym.) eivät oikeuta sisäänpääsyyn huomiseen otteluun. Median edustajille pyritään takaamaan mahdollisimman hyvät palvelut rajoituksista huolimatta, mutta heidän kannattaa olla etukäteen yhteydessä.

FC Haka sijoittui omassa Suomen Cupin alkulohkossa jaetulle ykkössijalle Ilveksen ja KuPS:n kanssa. Valkeakoskelaiset voittivat kolmesti (SJK, RoPS, FC Lahti) ja pelasivat kahdesti tasan (KuPS, Ilves) maalierolla 7-3. Valkeakoskelaisten paras maalintekijä lohkovaiheessa oli Antto Hilska, joka viimeisteli kaksi maalia. Hakan joukkueen ehdoton kivijalka on loistava keskikenttä, jossa pelaavat mm. Anton Popovitch ja Jacob Bushue. Lisäksi Hakan keskikenttä on vahvistunut vielä Mohamed Kamaralla eli Medolla sekä Maximus Tainiolla. Hyökkäyksestä löytyy viime kauden Ykkösen maalikuningas Salomo Ojala ja uutena pelimiehenä Huuhkajissakin esiintynyt Eero Markkanen. Haka on pelannut uudella pre-seasonilla kaksi harjoitusottelua: SJK:n kanssa 1-1 -tasapelin Seinäjoella ja TPS kaatui viime perjantaina 1-0 Tehtaan kentällä Antto Hilskan maalilla.

MP aloitti tuloksellisesti hyvin Suomen Cupin kolmella voitolla (MYPA, Gnistan, MuSa), mutta kaksi viimeistä ottelua päättyi tappioihin (EIF, KTP). MP sijoittui lohkossaan toiseksi ja ansaitsi näin jatkopaikan Cupin 16 parhaan joukkoon. MP teki lohkovaiheessa yksitoista maalia ja maalinteossa onnistuivat: Firmino (3), Irfan Sadik (3), Niila Forsell (2), Olli Kilpeläinen (1), Antti-Ville Räisänen (1) sekä Eero Ylönen (1). MP pääsee lähes parhaalla joukkueella liikenteeseen. Jonathan Dunyin ei voi tässä pelissä pelata, koska hän on pelannut EIF:n riveissä näitä Suomen Cupin pelejä. Lisäksi jalkavaivainen Juuso Tarvainen on sivussa kuten myös useampi eilen voitokkaassa A-junioreiden SM-karsintasarjassa urakoinut pelimies. MP on kesäkuun alusta lähtien harjoitellut koko joukkueen voimin ja toissa viikolla harjoitusottelussa kohdattiin Pallo-Kissat. Paikallisvastustaja kaatui selvin 0-3 -numeroin ja siinä pelissä oli paljon hyvää; huomenna kuitenkin vastassa aivan eri tason joukkue, joten edessä on todella haastava ottelu, mutta tosissaan lähdetään haastamaan Teemu Tainion valmentamaa Hakaa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa, että joukkueensa pystyy laittamaan Hakalle kampoihin.

– Mikkeliin saapuu perinteikäs Cup -seura Haka, joka on myös itselleni tuttu seura pelaajauraltani. Mahtavaa päästä mittaamaan tasoa Veikkausliiga -joukkuetta vastaan.

– Harjoitusottelu Kissoja vastaan oli meiltä hyvää peliä ja harjoittelemiamme asioita näkyi pelissä. Puolustuspeliä meidän täytyy pystyä pelaamaan tiiviimmin ja kommunikointi on erityisen tärkeää. Hyökkäyspelissä rohkeus ja aktiivisuus ovat taas asioita, joita olemme painottaneet ja harjoituspelissä näkyi paljon hyviä variaatioita.

– Haka on hyvä ja aktiivinen joukkue, nimenomaan joukkue, joten meidän täytyy onnistua joka osa-alueella, jotta jatkopaikka Cupissa tulisi.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 5899 MP-FC Haka 7,80 – 4,90 – 1,33.

Ottelun voi katsoa myös Ruudusta.

Kokoonpanossa:
2. Yassin Daoussi
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Walid Abdelali
7. Antti-Ville Räisänen
9. Firmino
10. Irfan Sadik
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
16. Eero Ylönen
19. Joonas Nissinen
21. Leevi Leinonen
22. Olli Kilpeläinen
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
28. Aatu Manninen
33. Sammy Ndjock (mv)