Reifer -ENNAKKO: MP matkustaa kauden päätökseen AC Oulun vieraaksi


Otteluennakon tarjoaa: Reifer

Ennakko: su 8.11. klo 16.00 Ykkönen: AC Oulu-MP Raatin stadion

Huomenna MP:llä on edessä aikainen herätys ja pitkä bussimatka, kun kauden 2020 viimeisessä Ykkösen ottelussa vastaan tulee toinen jalka jo Veikkausliigassa oleva sarjakärki AC Oulu. Elokuun lopussa oululaiset hakivat sarjapisteet Urskista Niklas Jokelaisen maalilla 0-1(0-0) -lukemin.

AC Oulu johtaa Ykköstä, kun vielä kaksi ottelua (FF Jaro-KTP ja AC Oulu-MP) on pelaamatta. Oululaiset ovat keränneet 21 pelaamassaan ottelussa 47 pistettä (14 voittoa, 5 tasapeliä ja 2 tappiota, maaliero 32-16). Oululaisten maalintekijätilaston kärjestä löytyvät Aapo Heikkilä (9) sekä neljän maalin miehet Niklas Jokelainen ja Fareed Sadat (, joka on lisäksi tehnyt neljä maalia MuSa:n riveissä). AC Oulu on ottanut niukkoja voittoja läpi kauden ja nytkin alla on neljä 2-1 -voittoa. Edellisellä kierroksella oululaiset hakivat arvokkaan vierasvoiton EIF:n vieraana Tammisaaresta ja samaan aikaan KTP kompuroi kotonaan AC Kajaania vastaan. Viikolla Vaasassa KTP nousi rästipelissä vaikeuksien kautta voittoon ja oululaisten nousu Veikkausliigaan ei ole vielä 100%:n varma, sillä jos kotkalaiset voittavat samaan aikaan Pietarsaaressa Jaron, niin AC Oulu tarvitsee huonomman maalieron takia vähintään pisteen MP -pelistä, jotta nousu Veikkausliigaan varmistuu.

MP päätyi kauden viimeisessä kotiottelussa 2-2 -tasapeliin VPS:ää vastaan, kun vaasalaiset tekivät molempien jaksojen loppuhetkillä tasoitusosumat. Kävi huomenna miten tahansa, MP:n lopullinen sijoitus Ykkösessä on seitsemäs, joka oli sarjanousijoista paras. 21 pelatun ottelun jälkeen MP:llä on kasassa 29 sarjapistettä (8 voittoa, 5 tasapeliä ja 8 tappiota, maaliero 29-29). MP:n maalintekijätilaston kärjestä löytyy viiden maalin Antti-Ville Räisänen ja kolmessa maalissa ovat Aatu Manninen, Toni Tahvanainen sekä Iiro Äijö. Kahden maalin miehiä on neljä, maalin miehiä kuusi ja kertaalleen vastustaja on tehnyt oman maalin. Edellinen vierasottelu Tammisaaressa oli MP:ltä heikko, mutta muuten vieraissa MP:n peli on tuloksellisesti hyvää ja tätä suuntausta on tarkoitus jatkaa myös huomenna Raatissa. Käytännössä katsoen lähes kaikki MP:n pelaajasopimukset päättyivät lokakuun loppuun ja huomenna MP:llä ei ole enää käytössä kaikkia pelaajia, kun osa pelaajista ei ole enää Mikkelissä tai edes Suomessa. Kymmenen sopimuspelaajan lisäksi mukana on joukkueen valmennustiimiin kuulunut Ossi Graciano sekä neljä junioria, jotka tekevät debyyttinsä edustusjoukkueessa ja samalla tietenkin myös Ykkösessä. Kaikesta huolimatta  MP yrittää huomenna laittaa Oulussa kampoihin sen minkä pystyy.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan kovaa taistelua, vaikka ottelussa ei enää panosta vierailla olekaan.

– Kauden viimeisessä pelissä on vastassa vahvan kauden pelannut AC Oulu, jolla riittää vielä panosta pelissä toisin kuin meillä.

– Meillä on hieman erinäköinen joukkue kuin kauden aikaisemmissa peleissä johtuen sopimuksien loppumisesta. Tämä antaa hyviä näyttöpaikkoja meidän nuoremmille pelaajille. Paikka ei ole tietenkään helpoin mahdollinen, mutta Ouluun lähdetään hyvällä taistelumielellä tekemään Oulun nousujuhlista torsot.

– Odotan pelaajilta ennen kaikkea loppuun saakka yrittämistä ja asioiden tekemistä yksinkertaisesti.

Eroakiireestä.fi -ennakkovideosta #23 Niila Forsellin sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista AC Oulu -vieraspeliä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 7733 AC Oulu-MP 1,09 – 8,20 – 19,50.

Ottelun voi katsoa Elisa Viihteestä.

Kokoonpanossa:
3. Veli-Matti Nuija
5. Ozeias Graciano
6. Miro Kekkonen
9. Peetu Kerminen
10. Deng Malual
12. Matti Liimatainen
16. Jesse Jäppinen
17. Veeti Seppänen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
21. Leevi Leinonen
23. Niila Forsell
24. Jonne Uronen (mv)
28. Aatu Manninen
33. Otto Hautamo (mv)